Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antywirus

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż po aktualizacji Advanced System Care wrzeszczał mi że nie mam IObit Malware Fighter więc go zainstalowałem i moje pytanie brzmi - czy jest on czegoś warty? Mam Avirę i mi wystarcza (chyba że jest jakiś grozniejszy wirus z którym nawet Avira nie da rady to do akcji wkracza Malwarebytes Anti-Malware który usuwa wszystko).

Dam lajki.

E tam usunąłem to.

Na necie znalazłem że Avira jest dobra ale nie potrafi wykrywać nieznanych zagrożeń więc szukam nowego antywirusa. Wymagania:

Nie musi być polski, lekki, skuteczny i szybki czas skanowania. Co sądzicie o BitDefender?

Opublikowano

NOD32 Security lub Kaspersky Internet Security - lepszych aktualnie nie znam. Avira jest wypadkowa przy najgorszych zagrożeniach i skanowaniu komputera. Te dwa co wymieniłem na początku to jedne z najlepszych do ochrony w czasie rzeczywistym.

Opublikowano

Najlepszy darmowy do tego z Firewall'em jest Comodo

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

ja tam polecam avasta.... hahahha nie no beka :F

avg, nod albo kaspersky ;3

#edit avast to gówno :x na długi czas skanowania ma :x avg przeskanuje ci kompa (perłne skanowanie) w 30 minut ;3

Opublikowano

Avast nigdy miałem nie dość że skanuje tak wolno że nie wiem to jeszcze muli. Comodo tak samo. Myślę nad Kingsoft 2013 bo podobno dobry. Albo AVG.

Opublikowano

Jak comodo muli to zmień kompa na lepszego :) Bo widocznie masz jakieś 10letniego.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Słaby laptop ale Comodo odpada. Ale jest problem bo Kingsoft 2013 jeszcze nie ma ale chyba w chinach już mają. Popatrzę na AVG. Ma ten AVG ochronę proaktywną czy coś takiego?

Opublikowano

Dobre pobrałem AVG, jak będą problemy to będzie problem. Ale czy jest w tym szybkie skanowanie? Nie widziałem nic takiego.

Edit

I jeszcze z ciekawości dałem wpisywanie kodu do premium i tam mam już wpisany kod. O co chodzi? Premium nie mam.

Edit

Nie no AVG za bardzo muli, mam za słaby komp. Przetestuję Nod32.

Opublikowano

ref

Wróciłem do Aviry bo mój komputer jest za słaby. Ale już teraz szukam na nowy komputer żeby od razu pobrać.

Więc: nie koniecznie polski, nie za ciężki (będzie 8bg ramu więc więcej uciągnie), szybki czas skanowania, skuteczny i aby wykrywał nieznane wirusy.

Opublikowano

Obojętnie, na necie jest pełno kodów więc jak by co coś wytrzasnę. A co do Pandy i Comodo to podobno Panda ma słabą wykrywalność a Comodo miałem i 4h skanował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...