Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Gier strategicznych, RPG.

deegreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a więc ostatnio naszła mnie ochota żeby zagrać jakąś fajną dobrą strategię, rpg albo hack'n slash'a. i tu rodzi się moje pytanie a zarazem prośba bo nie umiałem żadnej strategii bądź rpg spełniającego moje wymagania.

co do strategi daawno temu grałem w taką strategie gdzi trzeba było dbać o potrzeby mieszkańców, było dużo możliwości pozyskiwania jedzienia np trzoda chlewna itd ogolnie duzo tego bylo. próbowalemprzez kilka dni poszukac jej ale nic konkretnego.

więc miałbym prosbe do graczy zeby podeslali jakies ciekawe tytuly. gry moga byc osadzone w sredniowieczu w czasach starozytnych. nie chce zeby to byla turówka. moze w ostatecznosci polegac na podboju swiata cos podobnego do Medieval II: Total War ale niestety jest to gra turowa.

kolejna prosba jest cos z serii rpg. gralem w wiedzmina 1 i 2 w risen 2 mroczne wody ale z checi bym sobie w cos takiego pogral podobnego do gothica ale nie znow tak trudnego :D

i ostatnia prosba to cos podobnego do torchlight'a lub diablo 3 :)

z góry dzieki za pomoc nagradzam +'kami i co sie wam zamarzy :>

Opublikowano

a więc ostatnio naszła mnie ochota żeby zagrać jakąś fajną dobrą strategię, rpg albo hack'n slash'a. i tu rodzi się moje pytanie a zarazem prośba bo nie umiałem żadnej strategii bądź rpg spełniającego moje wymagania.

co do strategi daawno temu grałem w taką strategie gdzi trzeba było dbać o potrzeby mieszkańców, było dużo możliwości pozyskiwania jedzienia np trzoda chlewna itd ogolnie duzo tego bylo. próbowalemprzez kilka dni poszukac jej ale nic konkretnego.

więc miałbym prosbe do graczy zeby podeslali jakies ciekawe tytuly. gry moga byc osadzone w sredniowieczu w czasach starozytnych. nie chce zeby to byla turówka. moze w ostatecznosci polegac na podboju swiata cos podobnego do Medieval II: Total War ale niestety jest to gra turowa.

kolejna prosba jest cos z serii rpg. gralem w wiedzmina 1 i 2 w risen 2 mroczne wody ale z checi bym sobie w cos takiego pogral podobnego do gothica ale nie znow tak trudnego :D

strategia: Napoleon: Total War, Rome: Total War, Twierdza, Twierdza Krzyżowiec, LOTR: Bitwa o Śródziemie, LOTR: Bitwa o Śródziemie II

RPG: TES IV Oblivion, TES V Skyrim, Kingdoms of Amalur, Dark Souls

hack'n'slash: DOTA 2, Torchlight II

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@wisniaboss pisalem ze nie interesuja mnie turówki.. pisalem rowniez ze cos podobngo do torcha albo diablo a odnosnie strategii cos podobnego do twierdzy jeszcze jakby ktos podal byloby wysmienicie

Opublikowano

@wisniaboss pisalem ze nie interesuja mnie turówki.. pisalem rowniez ze cos podobngo do torcha albo diablo a odnosnie strategii cos podobnego do twierdzy jeszcze jakby ktos podal byloby wysmienicie

To podałem też LOTR, DOTA 2, nie ma przecież tylu podobnych gier, które trzymają poziom tych tytułów.

Może jecio ze strategii to Age of Empires.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

lotr zerkne, dota niezbyt a AoE gralem kiedys i bylem zadowolony lecz to jednak nie ta strategia co kiedys gralem :(

dalej poczekam az ktos cos podsunie bo mam ochote zagrac w jakas strategie ale nic konkretnego sam nie znalazlem :D

Opublikowano

Warhammer: Mark of Chaos.

Opublikowano

Warcraft III, Starcraft - jedne z lepszych. Jeśli preferujesz mmorpg, osobiście polecam World of Warcraft. Na forum jest pewnie sporo poradników, ale jakoś nigdy nie zaglądałem do działu z WoW'em. Nie było potrzeby.

Opublikowano

dzieki za wszystkie odpowiedzi bardzo ciekawe tytuły :) nadal czekam na strategie

Podałem kilka :> Ewentualnie mogę jeszcze polecić jakiś RTS, ale to już nie to samo chyba :> Chyba, że lubisz.

Opublikowano

Podałem kilka :> Ewentualnie mogę jeszcze polecić jakiś RTS, ale to już nie to samo chyba :> Chyba, że lubisz.

no to podaj :) a swoja droga WoW i stracraft to nie dla mnie :P

Opublikowano

Command & Conquer.

The Settlers.

Warcraft.

Starcraft.

Majesty.

Homeworld.

Hegemonia Żelazne Legiony.

Empire Earth.

Supreme Commander.

Kozacy.

American Conquest.

Spellforce.

Co do gier podobnych do Diablo i Torchlight.

Titan Quest.

Sacred.

Loki.

Opublikowano

Moze chodzi ci o ktoreś Anno np 1602? bardzo fajna gra xD

Opublikowano

Command & Conquer.

The Settlers.

Warcraft.

Starcraft.

Majesty.

Homeworld.

Hegemonia Żelazne Legiony.

Empire Earth.

Supreme Commander.

Kozacy.

American Conquest.

Spellforce.

Co do gier podobnych do Diablo i Torchlight.

Titan Quest.

Sacred.

Loki.

noo dzieki w koncu wyczerpujaca odpowiedz zaraz poszukam czy to o to mi chodzilo :)

lecz dalej nie to ale dzieki za tych kilka gier :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...