Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Lux Or Akali

songo213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie zastanawiam sie ktora z tych postaci kupic Lux czy Akali , Lux gram pare dni dobrze mi idzie fajna jest stun fajny aoe skill tarcza i ulti dosc silne co 30 s

Akali gralem raz slabo mi poszlo i nie wiem czy marnowac na nai 3150ip i kupowac a potem ne bede nia gral co prawda dobra z niej OP ale sam ne wiem

kogo polecacie na dobry farm ?

edit

inaczeja zadam pytanie. Jaka jest najlepsza postac na mida ? nie do zabicia ... ?

Opublikowano

Każda postać jest 'do zabicia', kwestia umiejętności ;p

Akali jest op, możesz pójść nią na topa, mida.

Lux dobry champ na mida i jako support.

Kup pierw Lux - skoro ją ogarniasz i podoba Ci się, potem uzbieraj na Akali i będziesz mieć te dwa champy, proste :D

Opublikowano

akali jest moc ,niektorzy tylko boja sie spamu skillami w tym ulti i wtedy do dupy ona jest. Zagaj nia sobie i spamuj mysle ze zobaczysz moc.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Kassadin ,

+ kontra na prawie każdego ap na midzie

+ uciszenie ,spowolnienie

+ flesh co 6 sekund

- przed 6lv jest bity i kopany ale po 6 niszczy :)

- trudna farma

Według mnie Kassadin jest trudną postacią do ogarnięcia ale jak go ogarniesz to niszczysz :)

Opublikowano

Polecam Ci lux.

- Utility dla teamu w postaci tarczy.

- Duży zasięg.

- Wypompujesz się z skili w tf? Detonujesz pasyw za pomocą AA.

- Bardzo dobre early i mid game.

- Dużo CC

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Powiem Ci tak. Przez ferie kupiłem oby dwie te postacie. Jeżeli masz zamiar grać defensywnie to weź lux, a jeżeli agresywnie to weź akali. O co mi chodzi, już mówię. W tf'ach akali po inicjacji przez kogoś z teamu od razu skacze z ulta i spamuje skillami jeśli tylko jej starczy energii. Lux natomiast trzyma się przeważnie z tyłu ( można grać też agresywnie ), ale większość ludzi trzyma się właśnie na ostatniej lini, rzucając Q, E pomagając teamowi z W i dobijając z ulta.

Lux:

- Łatwa farma dzięki Q ( niekoniecznie, ale można tego też używać trochę później gdy mana pozwoli ) bardziej E + pasyw

- Stun

- Slow

- Mega ult z dużym zasięgiem + małe cd do niego, z czasem gdy budujesz itemy wynosi on w late 24, bez run. :)

- Potrafi bić na prawdę niezłe obrażenia

Akali:

- Brak many - energia.

- Ult nie bierze energii aczkolwiek Pkt cienia czy jakoś tak które Ci się ładują, 1 bodajże 24 sekundy na początku i stackują do 3 razy.

- Doskok z ulta.

- Bardzo dobry mid - late podobno słaby, ale z mojej opinii dość dobry jeśli jesteś nafeedowany.

- Slow z W oraz ukrycie się w nim

Na moje obecnie robi większy rozpierdol niż kata :)

E9mwj60.png
Opublikowano

ludzie od kiedy lux ma stuna niewprowadzajcie go w błąd ona ma klatke a stun rużni się tym od klati że jak kogoś zestunujesz to on nic niemoze robić tag że atakować a jak życisz klatke to ktoś może atakować tylko nie może sie ruszać

x

Opublikowano

ludzie od kiedy lux ma stuna niewprowadzajcie go w błąd ona ma klatke a stun rużni się tym od klati że jak kogoś zestunujesz to on nic niemoze robić tag że atakować a jak życisz klatke to ktoś może atakować tylko nie może sie ruszać

To sie nazywa SNARE

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Akali jest dobra, ale trudniejsza od Lux. Obie są to dobre postacie, lecz poleciłbym Ci Akali.

+ łatwa farma

+ slow

+ znika w swoim skillu W (dobre do ucieczek)

+ ma doskok od 6lvl (max. 3stacki)

+ energia

+ małe cd

- gre ofensywną zaczyna się od 6lvl

Z postaci na mida mogę Ci jeszcze polecić katarinę, łatwo jest nią zabić, jest trochę papierowata ale dobry escape + cd się zmniejsza po zabiciu.

Opublikowano

lux jest zajebista i prosta w obsłudze. Do Akali trzeba na prawde mieć skilla, myślę że i tak przez pierwsze 15-20 gier będziesz nią przepierdzielać każdy (prawie każdy mecz) :P pograj sobie innymi łatwiejszymi assasynami zanim się do niej dobierzesz. Ja ją kupiłem jakieś 4 miechy temu (fakt że dużo nią nie grałem) ale nadal jej nie ogarniam do końca m.in. właśnie tego spamowania skillami. :P

Opublikowano

a jakis

OP z sinym/ poteznym ulti

dobrym aoe

fajnym farmem

postac na mida

+ Stun / Snare ?

wiem Akali bym ne ogarnam Katy pewnie tez ale na midzie grale przeciwko obu i latwo bylo co prawda ciezko trafic kate z Q ale mam na to juz sposob i akali po 6 vl ciezka do zabicia bo jak sie rzuci.... xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...