Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt- czytanie captcha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram w gre, w ktorej jest system przeciwko botom- captcha oraz recaptcha.

Z tego co czytałem da sie "zeskanowac" obraz captchy i go "przetlumaczyc" na tekst, oczywiscie automatycznie.

A teraz pytanie... jak? wyskakuje czesto zwykla captcha typu:http://wronki.prisonwars.pl/modules/captcha_img.php

Lecz potrafi pokazanie sie pokazac sie recaptcha... da sie jakos zrobic skrypt ktory bierze i przez jakies progamy automatycznie jak sie pojawi czyta, i wklepuje kod poprawny?

@EDIT

z góry mówie, że nie wiedziałem gdzie założyć teamt, a za programowanie sie nigdy nie bralem.

Opublikowano

taa, da radę

poszukaj sobie na tu na forum, tematów było kilkadziesiąt już, na forum autoit albo elitepvpers.com , ale dekodowanie jest płatne

szkoda kontynuować bo nikt nie zamierza robić ci skryptu specjalnie i jeszcze płacić za testy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@robem

Jakby bylo gdzies wytlumaczone, to ja bede siedzial dzien/noc by to zrozumiec, wiec tu chodzi bardziej o to, by znalesc jakis poradnik/przyklad jak takie cos zrobic... co do szukajki, niewiem co wpisywac, nawet w góglach szukałem :c (po prostu niewiem co mam wpisywac, i dlatego moze moje poszukiwania na nic sie nie przekladaja?)

Opublikowano

wytłumaczone jest , ale jak dopisałem za dekodowanie trzeba zapłacić a skrypt jest naprawdę bardo banalny

nie chce mi się szukać ale kiedyś był na 100% taki temat na forum

obecnie praktycznie nie jest możliwe odczytanie captcha w całości i bez błędów przez zwykły program

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

#include <WinHTTP.au3>

FileDelete("captchacode.jpg")

$hSession = _WinHttpOpen("Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0")
$hConnect = _WinHttpConnect($hSession, "wronki.prisonwars.pl")

$CaptchaCode = _WinHttpSimpleRequest($hConnect, "GET", "/modules/captcha_img.php", "", Default, Default, Default, 2)

_WinHttpCloseHandle($hSession)
_WinHttpCloseHandle($hConnect)

$FOpen = FileOpen("captchacode.jpg", 18)
FileWrite($FOpen, $CaptchaCode)
FileClose($FOpen)

Tak możesz zdobyć obrazek o ile piszesz bota w WinHTTP. Żeby go odświeżyć wystarczy jeszcze raz wysłać zapytanie podczas tej samej sesji. Do odczytania polecam podłączyć się jakiegoś serwisu captcha, który się tym zajmuje np.:

http://www.deathbycaptcha.com

obraz24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...