Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jeden portal do netheru [Jak to zrobić ?]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie otóż chciałbym stworzyć tylko jeden portal do netheru na spawnie. Nie chcę aby gracz mógl tworzyć nether z pewnych przyczyn.

Wiecie jak temu zaradzić ?

Opublikowano

Otóż taką opcje posiada plugin Essentials. Wejdź do folderu plugins wybierz folder Essentials, otwórz plik config i odnajdź linijkę portal-creation (Warto użyć funkcji wyszukaj [ctrl+f]. Ustaw wartość na false.

Powinno to wyglądać tak:

portal-creation: false

A ten jeden portal do netheru robisz pluginem mvportals.

Jeżeli nie wiesz jak to zrobić wyślij mi na gg ip, to pomogę :)

Od teraz gracz może stworzyć portal, ale nie będzie mógł z niego korzystać. To tyle :)

Napisz czy wszystko Ci działa, jeżeli nie to postaram się pomóc :)

Opublikowano

Lub w regulaminie napisz ,ze nie mozna tworzyc portalu a jak sie przeteleportujesz do innego portalu to za pomoca pluginu big brother sprawdz kto postawil blok i go zbanuj

True Story Bro

NU94p9A.gif

Opublikowano

moze zrob warpa poprostu :D ? a pluginem multiverse portals zrobisz portal i juz ;D

Ale robiąc warpa nie zablokuje możliwości tworzenia portali :P

Opublikowano

LovingDead a jak stworzę portal do Netheru i po stworzeniu w essentials zmienie to "portal-creation: false" to wtedy chyba powinno zadziałać, ten jeden portal będzie stworzony a innych już nie będzie tworzyć.

Bo nie chcę instalować dodakowych pluginów bo to jednak zżera pamięć ;(

Zapalniczki i obsydianu raczej nie chcę blokować. Zablokowałem rozpowszechnianie się ognia, zapalniczka dosyć przydatna ;P

Opublikowano

Można to zrobić command blockiem na upartego :P Napisz mi na gg ip serwera, wieczorem (po 20) wpadnę na serwer i pokaże jak to ogarnąć :P

Opublikowano

blokujesz w serwerze propection i dajemy allow-nether=false nastepnie sam wchodzisz do piekla ustawaiasz warp i tyle albo jak tak bardzo chcesz portal uzyj multivers core

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...