Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomoc] Neo V simlock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Posiadam zrootowany telefon Neo V z Orange :<. Mam pytanie czy istnieje jakas możliwość darmowego zdjecia simlocka prosze nie pisać o kodach odblokowywujących (chyba ze zna ktos jakas bardzo tania dobra oferte)

Z góry dziekuje za pomoc

@edit

Dzieki za odpowiedzi ;)

Ale mam jeszcze jedno pytanie czy wg jakiejs tam ustawy nie ma zakazu zakladania simlockow? gdzies czytałem ze jest wlasnie, jesli tak to prosze o dokladne info ;)

Opublikowano

z tego co wiem po roocie już nie ma simlocka a jeśli się mylę to najmniej z tym kurowodu będziesz miał dzięki flashowaniu telefonu pół godziny i po sprawie

to źle wiesz i nie pieprz takich bzdur bo by z orange telefony wszystkie na alegro były bez simlock

simlock ściągnie TYLKO boxem albo zdalnie przez internet czyli wszystko odpłatnie , była metoda setoolem ale nie wiem czy działa

jakby nie było traci gwarancję przy każdej opcji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no a przy flashowaniu czasem automatycznie się nie traci simlocka bo jak rootowalem moja neo v to musiałem wgrac starszy system odbrandowany i to chyba już nie miałem sim locka bo złożyłem kartę z play i normalnie chodziło a telefon był wzięty w orange na umowę

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

nie znasz sie to nie pisz i nie wprowadzaj ludzi w błąd

niema i nigdy nie było innych metod jak odpłatne ściąganie simlock z Orange dla Androida, oczywiście nie liczę tych co wiedzą jak ściągnąć ten simlock maja box albo setool kupiony ;)

simlock nie jest w sofcie tylko w SPRZĘCIE, chipset na płycie głównej telefonu

zresztą by odblokować bootloader też najpierw trzeba ściągnąć simlock, jak nie wiesz to opcja umożliwiająca zmianę kernela i OC telefonu

jakby było dokładnie jak mówisz wgrywając ( flaszując ) tylko nowy czy stary soft nie istniały by wcale telefony z Orange z simlokiem i nie kosztowało by to te kilkadziesiąt zł od 50 do 100, a wgrać nowy soft nawet dla byle blondynki to tylko kilka minut przy kompie

jak chce sam w domu ściągnąć simlock niech kupi sobie program seetool w pełnej wersji ok 400 zł i może do bólu ściągać simlock

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...