Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer dedykowany metin2 +linux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem.

nie potrafię wgrać metina2 na serwer vps czy jest możliwość aby ktoś mi to zrobił i dał dane?

sam sobie nie poradzę a szkoda zmarnować vpsa.

Z góry dziękuje

Proszę Pisać PW

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie postawisz serwera Metin2 na czystym Linuxie. Zmień na FreeBSD, chyba że chcesz sobie utrudnić życie.

Na początek pobierz program VMware Server, następnie w konsoli:

sudo aptitude install linux-headers-`uname -r` build-essential xinetd

Potem w odstępach:

tar xvfz VMware-server-*.tar.gz
cd vmware-server-distrib
sudo ./vmware-install.pl

Jak już to zrobisz (musisz to wykonać, aby umożliwić wgranie np. plików serwerowych) to postępuj zgodnie ze wskazówkami i wpisz w przeglądarce na VPS:

http://TutajTwojeIP:8333

Opublikowano

Ja osobiście polecam 8.2 jeżeli jesteś początkujący.

http://www.mpcforum....wym-freebsd-82/

Każde FreeBSD 64 bit stawia się tak samo, więc jeśli nawet jest początkujący, to co za różnica które będzie instalował?

Na wersję 9.1 jest w chwili obecnej łatwiej znaleźć pomoc na stronie głównej FreeBSD. Moim zdaniem 9.1 jest też wydajniejsze od poprzednich wersji. Ludzie mówią, ze problem jest z libami na wersje 9.0+... instaluje się je jednakowo jak na wersji 8.3 64 bit, jak ktoś nie potrafi instalować libów, to nie mój problem.

Btw. Po gwint dajesz link do tuta instalacji FreeBSD 8.2 skoro system operacyjny instaluje za ciebie serwerownia, ty tylko wybierasz jaki chcesz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...