Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SERWER]Kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam kilka pytań dot. serwera i pluginów w minecraft.

1. Czy jeżeli chcę zaktualizować plugin np permissions to muszę go od nowa konfigurować czy tylko podmienić pliki w folderze plugin?

2. Co zrobić aby 2-óm drużynom dać po cuboidzie. Tak aby przeciwna drużyna nie mogła nic niszczy ani nie było pvp na cuboidzie

3. Jak ustawić aby tylko wybrana grupa w permission mogła używać /warp xxx

4. I czy da się jakoś zmienić biom na mapce na serwie multiplayer? Lub sprawić żeby padał i się nie osadzał na ziemi?

Proszę o odpowiedź na każde pytanie, i dziękuje za all wypowiedź na temat. :D

Opublikowano

1.Nie Musisz Mozesz Podmienic

2.zaznaczasz teren wpisujesz /rg d (Nazwa Cuboida) /rg save Aby dodac jakas osobe wpisujesz /rg addowner cuboid nick gracza

3.Normalnie zalezy od tego jaki plugin na twoim serwerze odpowiada za warpy permissions jest na stronie tego pluginu

4.plugin nazywa sie WeatherMan wpisujesz /wm set (Nazwa Biomu np Jungle) (Obszar Na Ktorym Ma byc Ten Biom Np 2000)

Opublikowano

prywatnego to w permissions - essentials.warps.NazwaWarpu| - essentials.warp.NazwaWarpu nie jestem pewien ktore dokladniej ale 1 z tych na pewno dziala

Opublikowano

Dzięki. :D

Żeby nie zakładać next tematu to da się ustawić cuboida dla określonej grupy w permissions czy trzeba każdego gracza z osobna dodawać?

Nie jestem pewien czy niczego nie pomyle, ale jeżeli chcesz dodać daną grupę do regionu to wpisujesz:

/region addmember nazwaregionu addmember g:nazwagrupy

to samo możesz zrobić z każdą inną funkcją, entry itp :P

Opublikowano

Nie jestem pewien czy niczego nie pomyle, ale jeżeli chcesz dodać daną grupę do regionu to wpisujesz:

/region addmember nazwaregionu addmember g:nazwagrupy

to samo możesz zrobić z każdą inną funkcją, entry itp :P

Dzięki, działa. :D

Wyjaśnione, temat do zamknięcia. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...