Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

budowa antycheatow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! znacie moze jakies strony, artykuly, a moze sami wiecie cos o budowie, dokladniejszym dzialaniu antycheatow, jak np. HS, albo wire? szukam czegos co mowi jak one dokladnie dzialaja, etc.

4ieVbpu.png
Opublikowano

Wszystko zależy od tego przed czym i co chcesz chronić.

-sprawdzanie pamięci ram w czasie rzeczywistym

-szyfrowanie plików

cos jak themida?

było jeszcze coś, z czego korzystało GHBsys ale wypadło mi z głowy bo bawiłem się tym daawno

http://www.ese-protect.de/homepage/

najwięcej tego na niemieckich stronach ale czasem bywa coś po angielsku

Hejo

Opublikowano

"AzereuS jest to program który wykonuje raport z sposobu działania systemu w czasie gry. Raport zawiera screeny ekranu, raporty procesów, wątków, oraz kilu innych rzeczy które w sposób jednoznaczny określają czy ktoś nie ułatwiał sobie gry niedozwolonymi sposobami."

Na stronach autorów masz większość podanych ; )

Opublikowano

Wszystko zależy od tego przed czym i co chcesz chronić.

-sprawdzanie pamięci ram w czasie rzeczywistym

-szyfrowanie plików

cos jak themida?

było jeszcze coś, z czego korzystało GHBsys ale wypadło mi z głowy bo bawiłem się tym daawno

http://www.ese-protect.de/homepage/

najwięcej tego na niemieckich stronach ale czasem bywa coś po angielsku

nie masz mózgu, wire nie sprawdza pamięci ram lol2k0

to antycheat stworzony do wykrywania haxow w ring0 aka kernel mode

Opublikowano

Antycheat sprawdzający np. hooka sprawdza funkcję:

funkcja: 
 push ebp         ;55
 mov ebp, esp   ;8B EC
 sub esp, 666   ;81 EC 66060000
 ...

Czy zamiast push'a nie ma jmp do naszego kodu, sprawdza czy jakaś dll się nie wstrzykuje do procesu, ukrywa proces jest masa metod

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Antycheat sprawdzający np. hooka sprawdza funkcję:

funkcja:
push ebp ;55
mov ebp, esp ;8B EC
sub esp, 666 ;81 EC 66060000
...

Czy zamiast push'a nie ma jmp do naszego kodu, sprawdza czy jakaś dll się nie wstrzykuje do procesu, ukrywa proces jest masa metod

teraz jest 2013 a nie 2002

Opublikowano

Wszystko jest możliwe, trzeba tylko wiedzieć jak się za to zabrać. Jedna zasada - u Ciebie odpalony klient anty-cheata - Ty jesteś panem i władcą swojego PC zatem i tego programu (chyba, że nie potrafisz panować nad swoim kompjuterem, wtedy musisz się naumieć co z nim możesz i jak mu kazać to robić).

- próbowałem się rozpisać ale rozdupcyłem laćkiem cały tekst, może jutro coś się naprodukuję -

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jak się nastawia, że się nie da, to się nie będzie dało. Antyszita można zawsze odizolować podczas pracy z nim a po pokonaniu hulaj dusza. Oczywiście niektóre sprawy wymagają podrabiania jak np. autoryzacje, screeny, logi a nawet samo bezpośrednie połączenie z nim (coby wywalić go całkowicie). Powtórzę raz jeszcze, dopóki to u Ciebie AH działa, dopóty masz nad nim kontrolę w miarę umiejętności. Serwerowe zabezpieczenia wymagają więcej pracy i nie zawsze jest możliwość w pełni ich ominięcia, co najwyżej wyciśnięcia maksimum ale to zawsze jakaś niewielka przewaga.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

teraz jest 2013 a nie 2002

i myślisz, że w większości antycheatów coś się zmieniło? :)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Jak jesteś początkującym to lepiej zacznij od jakiegoś łatwiejszego AC, typu punkbuster, dobre do tego jest COD2/COD4.

Opublikowano

i myślisz, że w większości antycheatów coś się zmieniło? :)

mialem na myslli ac typ eac,esea, i esl wire. nie mówię o punkbusterze bo to w zasadzie nei jest antycheat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...