Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz i5 2500k CF

Maciek2699

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kasa juz jest, przyszedł czas na ostateczny skład komputera, sam wybrałem:

P8P67 PRO

i5 2500k (podkrecać do 4ghz na standardowym chlodzeniu? czy moze dopiero jak chlodzenie wymienie, planuje MACHO HR-02 )

CrossFire hd 6850 (z racji ze juz jednego mam, wiec za 500zł bd mial dobra grafike z wyzszej polki (tak mi sie wydaje)) :D

RAmy z aktualnego kompa 8gb 1600 mhz

HDD i SDD tez z aktualnego kompa

zasilacz ! to jest problem bo nie wiem jaki bedzie opytmalny, a zostało mi juz okolo 300zł-350zł (wystarczy ? :<)

Grafike bede krecił proca tez, wiec cos lepszego by musialo byc, na razie kaski na chlodzenie nie ma, ale za miesiac dwa bedzie wiec coś podkrece.

Dodam ze PC do obrobki wideo i BF3, z tego co sie orientuje BF dobrze wspomaga CF, wiec nie proponujcie mi sprzedarzy aktualnej karty i kupienie jedej lepszej, zdecydowałem na CF :D

PS. Jak ktoś siedzi w temacie to CF z 6850 ( po oc, mysle 1ghz, i 1,2ghz na pamieci po wymianie chlodzenia) jest porównywalny do jakiej pojedynczej karty ? HD 6950 ??

Opublikowano

HD6850 jest słabiutko troszkę, lepiej wymienić na 1 HD7850 lub HD7870. Jaki masz CAŁY budżet ? bo trochę średniawo wybrałeś i co dokładnie Ci potrzebne (jakie podzespoły)

Opublikowano

budzet 2000-2100

co musi zostać:

hdd, ssd, ram, obudowa

co bede mial na sprzedaz:

i3-2100 bez oc +mobo (asus jakiś :D)

stary zasilacz 450 wat jakis chyba no name (Xilence)

i ew hd6850 bez oc (jeśli namówicie mnie na jedna karte)

to by było 2100 + ?? ile z tego dostane, z 500 za proc i plytke, 400 za karte, za zasilacz nic - to dajmy 3000zł na:

proc

mobo

zasilacz

karta graf

Opublikowano

3k na mobo, cpu, psu i gpu

Intel i5 2500k (chyba 850 chodzą)

XFX Core 550W (220)

MSI G43 (330)

zostaje 1600 na grafike czyli np. Sapphire HD7970 ze 2-3 razy lepszą od crossfire 6850

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...