Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który czołg jest lepszy według was ? [ANKIETA]

Puchatek2k

Który czołg jest według was ?  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który czo?g jest wed?ug was ?

2. 2. Który czo?g jest wed?ug was ?

3. 3. Który czo?g jest wed?ug was ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zagłosowałem na ruskie ale szczerze powiedziawszy to który czołg jest lepszy zależy od tego, do czego ten czołg chcemy wykorzystać. Przykład: IS lepszy do natarć, Tiger, snajper z celnym i szybkostrzelnym działem.

76561198001815076.png
Opublikowano

Nawet najgorszy czołg w rękach dobrego gracza będzie groźny.Troche bez sensu zakładać taki temat nie ma i nie było najlepszego nigdy.Każdemu będzie odpowiadał inny i tak samo różne opinie będą.Osobiście wybrałem w kolejności najpierw tiger,is3 i e100.

Opublikowano

Tiger :

- > Szybkie działo

- > Celność działa

Tiger II :

- > Zajebisty pancerz gdy go ustawimy tak jak trzeba

- > Zajebisty DMG/PEN

E-100: ( mowa o gold ammo )

- > Najlepszy DMG na 10X HT ( gold ammo )

- > Pancerz

Opublikowano

Też zagłosowałem na ruskie, bo bardziej podchodzą pod mój styl gry, ale niemcy są lepsi do wielu innych rzeczy. Niesprecyzowane pytanie to odpowiedź też ;).

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Nie grałem Ruskimi ale grałem i gram (Niektórymi) czołgami tej linii i wiem jak się ustawi pod odpowiednim kontem (30*-40*) to Tygrys Tygrys II E75 i E100 są nie do przebicia nawet o 2 tiery wyższe czołgi i właśnie zagłosowałem na nie :)

SigCustom.png

Opublikowano

Ruskie bardziej dominują w wśród graczy, chodź zagłosowałem w 3 ankiecie na E-100 gdyż ma najlepsze działko na serwerze(licząc z Gold Ammo) oraz z przyczyn technicznych niektórzy nie chcieli by go spotkać na swojej drodze...

Opublikowano

Ruskie bardziej dominują w wśród graczy, chodź zagłosowałem w 3 ankiecie na E-100 gdyż ma najlepsze działko na serwerze(licząc z Gold Ammo) oraz z przyczyn technicznych niektórzy nie chcieli by go spotkać na swojej drodze...

E-100 jest moim zdaniem najgorszą X w grze, pomimo działa z załadowanym gold ammo.

76561198001815076.png
Opublikowano

E100 nie ma mobilności praktycznie żadnej troche szybsza wersja Mausa i na otwarte przestrzenie nie nadaje się w ogóle za łatwy cel do objechania i dla arty.Jednak jeżeli się dobrze okopie w mieście albo za jakąś zasłoną to bomba atomowa go nie ruszy,najważniejsze aby hull down schować.

Opublikowano

E100 nie ma mobilności praktycznie żadnej troche szybsza wersja Mausa i na otwarte przestrzenie nie nadaje się w ogóle za łatwy cel do objechania i dla arty.Jednak jeżeli się dobrze okopie w mieście albo za jakąś zasłoną to bomba atomowa go nie ruszy,najważniejsze aby hull down schować.

E100 są dobre jeśli występują w większej grupie i są wykorzystywane do obrony. Klan w którym byłem, wykorzystywał e-setki do obrony na Lakevillu, ustawiając je po 3 w mieście. Taktyka była na tyle skuteczna że pozwoliła trzymać lądowisko przez długi czas.

76561198001815076.png
Opublikowano

Wiesz jeszcze rusha e100 nie widzialem na cw ale wszystko przede mną :P nawet na randomach warto jeździć z kimś a nie samemu bo ciężko poprostu się obronić,długi czas przeładowania ale w grupie to fakt pokazuje swoją siłe.Tylko ta bolączka z mała penetracją...

Opublikowano

246 mm pen ma 12.5 a 15 ma 235 czy to aż taka różnica ? Dla porównania IS7 ma jej 260 a Tygrys II 225 (i idzie nim nawet X przebić) tylko wystarczy wiedzieć gdzie :)

A po 2 na ramdomach są idioci którzy nie wiedzą nawet gdzie bo przebić albo jak jest pod kątem to nawet nie odważą się ruszyć tylko stoją naprzeciw niemu... co tu dużo gadać E100 pod ustawionego pod kątem jedynie arta zdejmie :)

P.S Mój klan czasami wykorzystuje E100 do rusha na CW ale nie na wszystkich mapach, lecz to są maks 2-3 ;)

Sprawdzałem z klanem jechali na mnie w 5 elc ;) zadali mi tylko 700 dmg a ja ich zabiłem jedyne co jest potrzebne to skała/budynek

SigCustom.png

Opublikowano

246 mm pen ma 12.5 a 15 ma 235 czy to aż taka różnica ? Dla porównania IS7 ma jej 260 a Tygrys II 225 (i idzie nim nawet X przebić) tylko wystarczy wiedzieć gdzie :)

Przy e100 tym bardziej każdy mm się liczy bo w tym czołgu rykoszet,strzał za zero czy nie przebicie boli o wiele bardziej niż w innych,ze względu na czas przeładowania :) idioci są i owszem ale też nie rzadko trafi się na porządnych graczy tym bardziej,że gram raczej w godzinach wieczornych to więcej ich jest.

Opublikowano

A gdzie na VIII tierze t32?Armata troche niedomaga u niego a tak poza tym,też świetny czołg.Jeżeli jeszcze potrafi się grać pod wieże to nie do przebicia.Tak samo na VII t29 w dobrych rekach sieje zniszczenie dookoła.

Opublikowano

Moim zdaniem bezsensu jest porównanie IS-7 do E-100

To całkiem inne czołgi.. IS-7 jest "pseudo medem" a E-100 to ciężki pancerniak..

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...