Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak zrobić pierścień PD na górze ekranu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie PD aby był na górze ekranu. Chodzi mi głównie o takie coś , jezeli gracz posiada PD w EQ i kliknie na niego to automatycznie ma PD na górze ekranu (nie w eq).

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

a to w tym jest jakaś różnica ? Że się tak z ciekawości spytam ?

Tak jest różnica, ponieważ gracz jeżeli ma założony załóżmy Pierścionek który dodaje xx bony + do tego założona pieczęć. I wtedy gdy gracz założy PD'a to automatycznie zdejmuje się item (Pierścień lub pieczęć). Dlatego też potrzebuje sposoby aby po kliknięciu na PD'a znikł i pojawił się w rogu ekranu.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

ja sie nie znam na tych sprawach ale mozliwe ze mozesz skopiować dane jakiegoś potka i przypisac mu np zamiast dodawania hp to dodawanie xx% expa na czas - jakis zielony potek proponuje albo co

(prosze nie hejcic bo sie nie znam wyrażam opinie i bez komentarzy typu "nie znasz sie to spierdalaj")

Opublikowano

pd (to w rogu) znajduje się w db, a dokładniej w account.account.

jak kolega wyżej napisał, musisz napisać quest, który będzie wywyoływał skrypt php (os.execute)

natomiast ten skrypt php będzie pobierał aktualną datę serwera i dodawał do niej np. 3 godziny, potem doda zapytanie

(UPDATE account.account) dla gracza, który wysyłał polecenie expa.

:)

gogame.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...