Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Id przycisku

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

nie ma słojego ID :)

Ale pewnie chcesz zrobić jakieś auto logowanie.

To możesz wyciągnąć wszytkie znaczniki o typie "button" i sprawdzić ich "value" :)

Opublikowano

Niestety póki co nie jestem na takim poziomie by sobie z tym poradzić, jest jakiś prostszy sposób?

Edit: albo dobrze by było, gdyby ktoś opisał jak to zrobić, bo po zalogowaniu jest jeszcze podobnych buttonów ze 3-4 ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Specjalista
Opublikowano

napisałbym, ale szkoda mi czasu troszkę.

Poszkaj w google coś na temat

"vb etelementbytahname" ewentualnie YT poszukaj video :)

Opublikowano

Ok dzięki, poradnik właśnie znalazłem, tyle, że po angielsku ;/ Przejrzałem jako tako i myślę, że jutro co nieco uda mi się zrobić. Jak coś będę pisał ;)

Edit: ;/ niestety dalej lipa, nie może mi w ogóle znaleźć "id", zamiast "src" dałem "id".

https://www.youtube.com/watch?v=CM2frB6P8Ek

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Specjalista
Opublikowano

No widzę, muszisz spróbować stworzyć obiekt

Dawno się nie bawiłem obiektami w webrowser, ale spójrz moze coś wkujesz

Dim yourObj as HtmlElement = (From ele As HtmlElement In wbrowser.document.GetElementsByTagName("button") Where ele.InnerText = "Logowanie" Select ele ).FirstOrDefault

Opublikowano

Może to przez to, że tak zachowuje się strona po wyświetleniu w WebBoxie? Twój kod nie wywalił błędów (musialem poprawic wbrowser na WebBrowser1), lecz również nic się nie dzieje.

4yf6dyd7bg7u.jpg

Public Class Form1

Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.WebBrowserDocumentCompletedEventArgs)

End Sub

Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
 WebBrowser1.document.GetElementById("lemail").SetAttribute("value", TextBox1.Text)
 WebBrowser1.document.GetElementById("lpass").SetAttribute("value", TextBox2.Text)
 Dim yourObj As HtmlElement = (From ele As HtmlElement In WebBrowser1.document.GetElementsByTagName("button") Where ele.InnerText = "Logowanie" Select ele).FirstOrDefault
End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub
End Class

edit. Jak zainicjować "kliknięcie", skoro po:

WebBrowser1.document.GetElementsByTagName("dungeon2").InvokeMember("click")

Wywala mi błąd:

'InvokeMember' is not a member of 'System.Windows.Forms.HtmlElementCollection'.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...