Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak w 1 dzień wbić 150 lvl i zarobić na Azmal ?

microlab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, nie znalazłem podobnego poradnika, a może się przydać nowym graczom rozpoczynającym dopiero swoją przygodę z serwerem Azmal.

Opiszę Wam, jak w 1 dzień = 24 godziny wbić 150 lvl i zarobić na niezłe eq.

Patrząc w ranking mogłoby się to wydawać niemożliwe, sami popatrzcie:

mx4rad.jpg

Jednak zaznaczyłem specjalnie czerwoną ramką jedną postać - jest to mój szaman Healer. Jego czas gry w porównaniu do innych jest o wiele mniejszy, z czego chciałbym zaznaczyć, że ten lvl wbijałem o wiele krócej, lecz czas wzrósł ze względu na ostatnie stanie w m1 mojej żony. W momencie wbicia 150 lvl czas gry wynosił około 18h. Niemożliwe? A jednak.

Oczywiście całe te 18 godzin expiłem z PD z IS, jak i z PD z Gry. Jednak wszystko po kolei.

Najpierw oczywiście zakładamy postać, wbijamy jej szybko 75 lvl, robimy jakieś podstawowe eq do expa i udajemy się na Red Las bądź też do Av1 / Av2 w poszukiwaniu metinów 85-90.

• Występowania metków w red chyba nikomu nie muszę pokazywac, gdyż tak na prawdę respią się na całej mapie.
  • W Av2 jest tylko jeden resp metinów 90 i znajduje się on na końcu Av2 - tam gdzie respi się generał i tam gdzie mamy wejście do av3.
  • Problemem mogą być metki w Av1. 85 Respią się w wielu miejscach, tak na prawdę warto jeździć po całej av1. Jednak 90 znajdziemy w 2 miejscach:

Gdyby ktoś nie widział kordów: 887 - 572, na ogół zapamiętajcie 900 - 600 i tak traficie.

0124111053.jpg

Drugie miejsce, trzy komnaty dalej: 832-695, możecie zapamiętać 800 - 700 .

0124111131.jpg

Rozbijając metiny 85-90 dropimy Rękawice i PD - DWA NAJWAŻNIEJSZE PRZEDMIOTY NA AZMAL. Nie, nie zwariowałem. Przez te dwa "wspomagacze" będziecie mogli osiągnąć nasz cel - w krótkim czasie wbić wysoki poziom i dużo zarobić.

Czasu respu metinów dokładnie nie znam, miałem wrażenie jakby się zmieniał między 30minutami i 1 godziną. Jednak gdy ubijecie resp na 4 channelach, warto udać się na koniec av2 lub do red lasu. Tak więc dropieniu poświęcamy kilka godzin i jesteśmy w stanie dropnąć 10-15 PD i 15-20 rękawic. Wszystko oczywiście zależy od szczęścia.

A teraz wytłumaczę Wam, dlaczego tak bardzo warto najpierw podropić, a później brać się za expa.

Na serwerze Azmal PD dropnięty z gry na 1h daje nam nie 50%, a (!) 100% (!) więcej zdobywanego doświadczenia. Tak więc expimy dokładnie 2x szybciej.

Teraz pytanie, po co nam rękawice w czasie expa? Na serwerze Azmal dropią sztabki w wysokości 500k, 1kk i 2kk. Rękawica złodzieja zwiększa szansę na ich wypadnięcie! Jesteśmy w stanie wyciągnąć 5-8kkk na 1 rękawicy = 2 godziny. Oczywiście zmienia się to w zależności od mapy, na której expimy i ilości mobów jaką zabijamy. Za te pieniądze szybko będziemy w stanie zafundować sobie cały ekwipunek z 6-7 bonusem 10 na potwory i 50 wartość ataku bądź 2000 PŻ. Z takim ekwipunkiem na 150 lvl będziemy w stanie wybijać samemu większość bossów na serwie.

Gdzie expić na którym lvl?

1 - 15 lvl psy / wilki / dziki ogólnie m1

Na 15 lvl udajemy się do m1 na rynek, klikamy na NPC "Przyw. Treningu" następnie "Chcę się szkolić" i wybieramy jedną z opcji.

Proszę oto tabelka na którym lvl możemy dostać kolejny poziom umiejętności:

skillel.png

15 - 35 lv l słudzy / piechury ogólnie m2 + bierzemy skille na G1

35 - 75 lvl skorpiony / węże w v2 + bierzemy skille P

75 - 100 lvl atlantyda poziom 2

100 - 120 lvl mapa "Pustynia Kleos". Tutaj kilka słów: warto latać po całej mapie, nie skupiać się na 1 spocie, gdyż moby dość wolno się respią.

120 - 125/128 lvl mapa "Wybrzeże Kargun". I tutaj wspomniany haczyk. Na serwerze ta mapa jest według mnie najgorszym etapem gry. Nie dość, że spoty mizerne to exp leci wporządku do 125 lvl, może do 128 lvl. Potem zaczyna się zabawa 1 PD - 1,5 lvl, a od 135 wychodzi nas 1 PD = 0,5 lvl. Tragedia! Choć ostatnimi czasy jak zauważyłem zwiększono tam spoty więc być może i exp przyjdzie nam szybciej.Niezależnie od tego warto od początku gry poszukać kogoś kto ma 140-143 lvl i spróbować się z nim dogadać, zaoferować Pierscienie Yang (200kk) które łatwo nabędziemy expiąc do 125 lvl. Tutaj muszę wspomnieć jednak o pewnej sprawie czyli o przenoszeniu na mapy. Wielu graczy, uważa że grozi to banem, a więc może rozjaśnie sytuację:

DOZWOLONE jest przenoszenie się za pomocą obrączki ślubnej.

NIE WOLNO przenosić się za pomocą PT i używania Kamer Moda czy Bugowania ślubu 2 godzinnego. Już wiele osób nawet z Topki poleciało za tego typu kombinacje i oszustwa.

Tak więc, warto znaleźć osobę między 140-143 lvl (przypominam ślub max 15 lvl różnicy). Gdy znajdziemy się na mapie Wyspa Ishrun (140lvl) expiąc na 125 wbijanie lvl przyjdzie nam bardzo łatwo, a dropienie sztabek? Poezja! A najlepsze jest to, że łucznicy schodzą do środka czyli wystarczy stać na koniu, brać pelerynkę i wybijać co podleci. Tutaj możecie zobaczyć, moim zdaniem najlepszy spot gdyż nie trzeba zbierać i latać wiele, wystarczy tak na prawdę raz na kilka spotów ruszyć z miejsca. Czerwonym kolorem zaznaczyłem moim zdaniem najlepszego spota, a zielonym równie dużego, ale trzeba latać i zbierać.

mapa140.png

Warto również zainwestować w PD z IS. Kosztuje on 6-7zł na 7 dni, to nie majątek a expi się o wiele szybciej. Warto również wyczekiwać na raty podnoszące poziom doświadczenia (zwykle 50%). Gdy połączymy PD z IS, PD z Gry + Raty = Lvl leci jak szalony

:)

Mam nadzieję, że mój poradnik dotyczący szybkiego wbijania lvl na serwerze Azmal będzie dla Was pomocny. Jak widzicie, nawet w 24h jesteśmy w stanie wiele osiągnąć, dla chcącego i myślącego - nic trudnego

:)

Poradnik pisałem z własnego doświadczenia gry, na serwerze Azmal zdobyłem maksymalny poziom (180) na surze WP, a następnie expiłem wcześniej wspomnianym Healerem.

Opublikowano

Wątpię, aby jakiemuś mało doświadczonemu graczowi udało się zrobić wszystko krok po kroku, ale ktoś kto gra dłużej na pewno dałby radę. Stylowo to opisałeś, tutorial estetycznie wygląda, screeny i ważne informacje dodałeś. Ładna praca. Otrzymujesz like'a.

Opublikowano

tut dobry tylko popraw tam wartosc sztabek (2kkk)chodzilo chyba o 2kk :D

Dzięki, poprawione

Wątpię, aby jakiemuś mało doświadczonemu graczowi udało się zrobić wszystko krok po kroku, ale ktoś kto gra dłużej na pewno dałby radę. Stylowo to opisałeś, tutorial estetycznie wygląda, screeny i ważne informacje dodałeś. Ładna praca. Otrzymujesz like'a.

Dzięki również. To mój pierwszy tut zrobiony z konieczności, gdyż liczę że mi trochę % zniżą bo mam 98 :D

Opublikowano

Poradnik bardzo fajny, aż zachęciłeś mnie do gry na tym serwie :D

Jutro go pobiorę i zagram bo dziś już raczej nie dam rady.

Jakbym miał pare pytań co do serwa to gdzie mógłbym z tobą pogadać? Pisz na moje GG jakbyś mógł.

2nsj.jpg

Opublikowano

W jeden dzień nie wbijesz od nowa 150lvl'a. Ty się wspomogłeś drugim kontem i zrobiłeś eq potem przeniosłeś drugim kontem a nowy gracz niema tego do dyspozycji chyba że ma kolegów. Poradnik ok :D

Opublikowano

[quote name=Grappa <3' timestamp='1359067118' post='6162565]

W jeden dzień nie wbijesz od nowa 150lvl'a. Ty się wspomogłeś drugim kontem i zrobiłeś eq potem przeniosłeś drugim kontem a nowy gracz niema tego do dyspozycji chyba że ma kolegów. Poradnik ok :D

Przeczytałeś chociaż poradnik? Napisalem, że ja miałem PD, a wbijałem 17-18h. 6h które nam zostaje przeznaczamy na dropienie PD i Rękawic, dlatego pokazałem miejsce respa metków

Poradnik bardzo fajny, aż zachęciłeś mnie do gry na tym serwie :D

Jutro go pobiorę i zagram bo dziś już raczej nie dam rady.

Jakbym miał pare pytań co do serwa to gdzie mógłbym z tobą pogadać? Pisz na moje GG jakbyś mógł.

Pisz do mnie, 6459969

Opublikowano

Dzięki, poprawione

Dzięki również. To mój pierwszy tut zrobiony z konieczności, gdyż liczę że mi trochę % zniżą bo mam 98 :D

Pierwszy,a naprawdę super.Ja bym ci polecił umieścić wszystkie ssy do spoilerów.Bardzo dobrze,że sam zadbałeś o zdjęcia.Oczywiście like dam,bo bardzo się przyda :P

r03syq.png

Zapraszam Jinho.Moja postać:Woj Mental,Buszman lvl 70+.Historia na AlmantiaMT2:

Założenie konta-9.02.2013r 10:00 Ściągnięcie klienta-9.02.2013r. 11:00 Pierwszy wydropiony kostium-11.02.2013r. 13:36

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda tylko, że Moderator nie chce mi zdjąć kilku % otrzeżeń, w końcu poradnik przydał się na pewno wielu osobom i wiele dało like. Ale niestety tak jest, że jak się jest niewygodnym na forum to się takich jak Ja usuwa; )

Opublikowano

Tut mi się bardzo przydał :) zachęca mnie do grania +

Mam pytanie do twórcy tuta.

Otóż napisałeś że schody zaczynają się od 125 poziomu na mapie " Wybrzeże Kargun " i w tej sytuacji najlepiej było by znaleźć sobie " pomoc " w postaci gościa który ma 140 lvl +.

Bierzemy ślub i przenosi mnie na mape Wyspa Ishrun i expiemy do 150. A jeśli nie znajdziemy sobie partnera żeby przeniósł nas na mapę to trzeba się męczyć na tej mapie ?

Jak wspomniałeś 1 PD = 1,5h poziomu, to ładna kicha :(

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Tut mi się bardzo przydał :) zachęca mnie do grania +

Mam pytanie do twórcy tuta.

Otóż napisałeś że schody zaczynają się od 125 poziomu na mapie " Wybrzeże Kargun " i w tej sytuacji najlepiej było by znaleźć sobie " pomoc " w postaci gościa który ma 140 lvl +.

Bierzemy ślub i przenosi mnie na mape Wyspa Ishrun i expiemy do 150. A jeśli nie znajdziemy sobie partnera żeby przeniósł nas na mapę to trzeba się męczyć na tej mapie ?

Jak wspomniałeś 1 PD = 1,5h poziomu, to ładna kicha :(

Wiesz co nie wiem jak jest teraz, bo jak ja expiłem na tamtej mapie to był jeszcze grudzień i to pewnie jakiś 28-30. Podobno zwiększyli spoty i expa z tej mapy i leci przyzwoicie, ale nie chcę Cię wprowadzać w błąd, a sam nie mam jak sprawdzić bo nie mam żadnej postaci na 120-139.

Jak dla mnie najlepiej własnie jakbys pospamowal o kogos kto Cie tepnie, zaplacisz PY i na pewno ktos sie zgodzi a jak nie to sprobuj expic moze nie bedzie taa tragicznie :)

Opublikowano

Jedni robią to szybciej, jedni wolniej. Myślę, że nawet gdybyś miał to robić w 40h to są optymalnie 4 dni gry, a masz już wysoki lvl. Dlatego nie warto zniechęcać się topką, wszyscy mają szansę tu coś osiągnąć :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna wielka sciema ! ! ! ! !

Poradnik dotyczy graczy ktorzy maja dodatkowe konta z 120 lvl, i 140 lvl po za tym musisz miec juz eq do expa przygotowne.

Nastepna sprawa juz nie mozna brac rozwodu po 48h tylko po 7 dniach wiec teraz nawet spelniajac warunki posiadania jeszcze 2 kont jest to nierealne.

Poradnik nie aktualny moze byc zachęta dla ludzi nie grajacych na tym serwerze, po za tym musi byc podwyzszony exp serwerowy, zazwyczj podnosza o 50% ale pamietam jak wbijales lvl to zostal podniesiony o 100%

wiec przy obecnym podejsciu administracji do graczy jest to niemożliwe.

I jeszcze jedna kwestia jako jeden z nielicznych dostales pozwolenie od administracji na sprzedaz postaci na allegro ( ciekawe dlacego ???)

Opublikowano

ej a jest na azmalu 6,7 bon z odp na klasy jak tak to po ile (i jaki 6.7 do expa)

offtop.gif

DAJLIKE! ! !

HollyMusic.pl

Opublikowano

Boże rewelacyjny poradnik ! Aż mi się go chciało czytać ^^. No na + to stanowczo zasługujesz ; D. Ogólnie to słowa bardzo dobrze dobierasz i fajnie się to czyta :P

Na forach lub w grze posiadam nick:

Vears, Marx lub Soanath.

Jeżeli skądś mnie znasz. Napisz na forum lub w grze. :)

Opublikowano

Jedna wielka sciema ! ! ! ! !

Poradnik dotyczy graczy ktorzy maja dodatkowe konta z 120 lvl, i 140 lvl po za tym musisz miec juz eq do expa przygotowne.

Nastepna sprawa juz nie mozna brac rozwodu po 48h tylko po 7 dniach wiec teraz nawet spelniajac warunki posiadania jeszcze 2 kont jest to nierealne.

Poradnik nie aktualny moze byc zachęta dla ludzi nie grajacych na tym serwerze, po za tym musi byc podwyzszony exp serwerowy, zazwyczj podnosza o 50% ale pamietam jak wbijales lvl to zostal podniesiony o 100%

wiec przy obecnym podejsciu administracji do graczy jest to niemożliwe.

I jeszcze jedna kwestia jako jeden z nielicznych dostales pozwolenie od administracji na sprzedaz postaci na allegro ( ciekawe dlacego ???)

Pisałem poradnik jak można było co 24h więc nie atakuj mnie. Wiem, że to uległo zmianie, ale nie znaczy to że poradnik nie jest aktualny. Pokazałem w nim między innymi również resp metków 90 w atlantydzie czy najlepsze ekspowiska, które nie są zależne od zmiany ślubu!

Nie ja jedyny dostałem pozwolenie, dostało sporo osób przez co Team wycofał się z takiego projektu, gdy chciałem sprzedać konto Healera zostało mi już to zabronione. Team znam, bo pomagałem im na serwerze w testach nowych broni i zbroi, jednak nic nie dostałem od nich, ani nie miałem żadnych ulg, mogę Cię zapewnić! :)

ej a jest na azmalu 6,7 bon z odp na klasy jak tak to po ile (i jaki 6.7 do expa)

6-7 Bonus na Azmalu nie ma na klasy, z bonusów możesz mieć:

2k hp

5 staty (int siła zręka wit)

500 PE

5 kryt / szycie

10 potwory

50 wartosc ataku

Boże rewelacyjny poradnik ! Aż mi się go chciało czytać ^^. No na + to stanowczo zasługujesz ; D. Ogólnie to słowa bardzo dobrze dobierasz i fajnie się to czyta :P

Dzięki, bardzo miłe słowa, od razu chce się tworzyć kolejne. Zapewne wezmę się poważnie za tuty, jeżeli kupię nowy PC (niestety, ale spaliła mi się karta graficzna), a aktualnie zbieram na niego fundusze. Mam już upatrzony serwer, gdzie zamierzam grać więc być może dodam jakiś TuT. Szkoda tylko, że Team MPC FORUM nie docenia mojej pracy, bo mam 98% ostrzeżeń i zaraz pewnie bana dostanę, a wiem że mogą obniżać o 5% bodajże status ostrzeżeń za właśnie robienie poradników. Szkoda...

Bardzo dobry tut ;)

Również dziękuję

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie potrzbnie pisane ten exp od 1-75, przeciez kazdy to wie, nikt nie bedzie expił na 30lvl na psach

a TuT powinien brzmieć: EXPISZ 24H BEZ PRZERWY I MASZ TEN 150LVL (LVL SAM SIE NIE WBIJE)

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Sprawdziłem serwer , wbiłem 150lv z wielką chęcią =). Zajęło mi to 34h z małym opóźnieniem ;).

Zarobiłem ok. 8kkk ;].

A jeszcze miałem jakieś byle jakie eq dla woja ( mialem tam bodego 118 lv ) to konto sprzedałem za yangi również sprzedałem eq, teraz tylko muszę zapie... do 180 i myślę nad sprzedażą konta ( 6,15 samo się nie zwróci :> )

a mam jeszcze WP 138lv ;D

p.s. expiłem wp ;D

Opublikowano

Szkoda tylko, że Moderator nie chce mi zdjąć kilku % otrzeżeń, w końcu poradnik przydał się na pewno wielu osobom i wiele dało like. Ale niestety tak jest, że jak się jest niewygodnym na forum to się takich jak Ja usuwa; )

Dodaj do smoilerów ss ;d

Opublikowano

Wszystko fajne , ale z tymi metinami w av1 i koordynatami jest daremne to że tam Ci się zrespił metin na 90 to nie znaczy że zawsze tam musi być ich resp - wprowadzasz ludzi w błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...