Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kijowa grafika.

Tomizzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, jestem posiadaczem x360 i mam mały problem... Mianowicie grafika na nim jest w prost do dupy... Używam kabla HDMI i "Niby" 1080p. Można na to coś zaradzić?

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

We wszystkich. Nic nie zmieniałem... Gram na monitorze lecz w przypadku dużego tv też tak się dzieje.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

Przełącz konsolę w tryb 720p.

Próbowałeś użyć innego kabla ?

I skoro grasz na monitorze to mógłbyś dać jakiegoś ss'a, żebym zobaczył jak ta grafa wygląda ?

Opublikowano

Nie wiem, ja grałem na 1080p, 720p i jakoś mnie ta grafika nie odstraszała ale tak to gram w 480, zawsze wszystko widać, a dzięki mniejszej rozdzielczości tej grafiki wygląda to trochę lepiej.

@Shiniox

Jak ma zrobić screena bo gra na monitorze...? Do tego i tak jest potrzebny komputer, poza tym prtscr robi zrzut tego co widzi komputer, a nie tego co jest na monitorze... PC może nawet być nie podłączony do monitora, a i tak na screenie będzie widać pulpit.

Opublikowano

w 720p jest ciut lepiej.. Zastanawiam się czy nie przerzucić się na PS3 tam jest lepsza grafika.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

w 720p jest ciut lepiej.. Zastanawiam się czy nie przerzucić się na PS3 tam jest lepsza grafika.

Ja nie widzę sensu w takim działaniu, bo teraz musiałbyś sprzedać 360 i gry, po czym kupić PS3 znowu z grami.

@TOPIC

Ja nie mam problemu z grafiką na Xbox'ie, zawsze ustawiona na 720p i wszystko wyraźnie widać. Możliwe, że monitor jest stary i ma problemy odtworzeniem grafiki tak dużej rozdzielczości (720p i 1080p będzie rozmazany), nawet takie drobnostki mogą być problemami. Zrób tak jak powiedział Shiniox, walnij jakiegoś SS'a może to nam pomoże w znalezieniu przyczyny.

Opublikowano

Po prostu grafika na x360 i ps3 jest gówniana, taka prawda, bo te konsole mają już ponad 7 lat...

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Ciut lepiej, czyli dalej nie jest jak powinno być, spróbuj innym kablem HDMI podłączyć.

I grafika na obu konsolach jest prawie identyczna. Zaraz ktoś powie, że ps3 ma lepszy procek to wgle gry na niego są cudowne i jaka to jest fajna konsola, ale ps3 ma słabszą kartę graficzną - a Co zrobi procek z słabą kartą? Niezbyt dużo.

Skoro na dużym monitorze jest taka sama grafika to raczej odpada coś złego z monitorem.

A co do tego ssa to mój mały fail :D Bardziej chodziło mi o to, żeby zdjęcie dał ale skojarzyło mi się z monitorem i napisałem ssa. : )

Opublikowano

A może nie! Bo sprawdzałem już kilka razy!

Ja nie widzę sensu w takim działaniu, bo teraz musiałbyś sprzedać 360 i gry, po czym kupić PS3 znowu z grami.

@TOPIC

Ja nie mam problemu z grafiką na Xbox'ie, zawsze ustawiona na 720p i wszystko wyraźnie widać. Możliwe, że monitor jest stary i ma problemy odtworzeniem grafiki tak dużej rozdzielczości (720p i 1080p będzie rozmazany), nawet takie drobnostki mogą być problemami. Zrób tak jak powiedział Shiniox, walnij jakiegoś SS'a może to nam pomoże w znalezieniu przyczyny.

PS3 mam i nie zamierzam nic sprzedawać :)

Topic. Nie wiem o co chodzi mam monitor w 1080p który ma dopiero rok więc nie sądze ,że to jego wina zdjęcia też nie zrobię bo wiadomo jak wygląda zdj monitora ..

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

A może nie! Bo sprawdzałem już kilka razy!

PS3 mam i nie zamierzam nic sprzedawać :)

Topic. Nie wiem o co chodzi mam monitor w 1080p który ma dopiero rok więc nie sądze ,że to jego wina zdjęcia też nie zrobię bo wiadomo jak wygląda zdj monitora ..

Boze.. Zdjęcie jak wygląda ta grafika w grze a nie zdjęcie monitora :D

Opublikowano

Tomizzo, jezeli 2xUP nie działa to daj zdjecie nawet jakas kamera(byle nie lodowka, taki suuchar :c) Bo naprawde ciezko nam okreslic co jest... moze byc nawet wejscie wkonsoli zje.... zniszczone, a co do ps3 vs xbox, to nie ma zbytnio duzej roznicy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...