Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Warto kupić ? Ipad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam jedno ważne pytanie, warto kupić ipada ?

http://store.apple.com/pl/browse/home/shop_ipad

Proszę uzasadnić dlaczego i podać jakieś zalety i wady . Od razu wielkie dzięki + like '_'

Albo też inaczej który z tych trzech wymienionych ipadów wymienionych na dole jest najbardziej wydajniejszy i opłaca się kupić ?

- Ipad Mini

- Ipad 2

- ipad z wyświetlaczem retina

Opublikowano

logiczne najlepszy i najszybszy jest ipad 4 czyli ten z wyświetlaczem retina ale ja bym nie kupował tableta z ios bo to syf lepszy android aplikacji już jest prawie tyle samo i więcej darmowych i więcej możliwości jak masz mało kasy to kup nexusa 7 3g 32 gb jest dużo szybszy i lepszy do neta a kosztuje tyle co i pad mini 16gb wifi a jak masz dużo kasy to weź asus transformer pad infinity tf700t albo poczekaj na xperia tablet z

Opublikowano

logiczne najlepszy i najszybszy jest ipad 4 czyli ten z wyświetlaczem retina ale ja bym nie kupował tableta z ios bo to syf lepszy android aplikacji już jest prawie tyle samo i więcej darmowych i więcej możliwości jak masz mało kasy to kup nexusa 7 3g 32 gb jest dużo szybszy i lepszy do neta a kosztuje tyle co i pad mini 16gb wifi a jak masz dużo kasy to weź asus transformer pad infinity tf700t albo poczekaj na xperia tablet z

Beka z ciebie. Pewnie nigdy nie trzymałeś w ręce iPada czy innego gadgetu tej firmy. Android ma więcej możliwości? Chyba ci trochę mózg podgrzało. Więcej aplikacji darmowych android ma, ale co to za aplikacje? Ja nazwałbym to syfem nie aplikacjami. Jak chcesz dobrą aplikacje to płacisz z 4zł na IOS i masz coś konkretnego. Zresztą na pewno zaraz jakiś fanboy szajsunga za 1zł w abonamencie zacznie mi tu pisać, że android jest najlepszy.

@topic

Osobiście polecam iPada 4 jeżeli chcesz najwydajniejsze urządzenie mobilne na rynku. iPada mini też polecam jak głównie chcesz go używać na wybiegu. Nie odczujesz spadku fpsów w grach na obu iPadach. iPad 4 starczy ci na trochę dłużej nić mini bo ma słabszy procek.

Opublikowano

Ipad 4 dobra rzecz ;)

Tyle, że niedługo może na rynku pojawi się Ipad 5, słyszałem gdzieś o tym.

<p style="text-align: center">Zakaz gifow w sygnie - MrPiotrek122</p>

Opublikowano

Ipad 4 dobra rzecz ;)

Tyle, że niedługo może na rynku pojawi się Ipad 5, słyszałem gdzieś o tym.

Co chwile są nowości, żeby mieć same najnowsze rzeczy to musisz wydawać kilka tysi co 4/5 miechów. Poza tym, jak ktoś woli poczekać to tablet nie jest wcale mu potrzebny,

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto inwestować pieniędzy na Ipad'a... Tak jak w przypadku większości "sławnych" firm 1/3 ceny płacisz za "ugryzione jabłko", a nie sam produkt. Na internecie jest dużo porównań tego sprzętu do np. Samsunga Galaxy Tab 2, i wcale nie wygląda ono tak wesoło. Osobiście wolałbym kupić jakiś inny model: Samsung Galaxy Tab 2, Nexus 7 lub Asus Transformers. W ostateczności galaxy Note ll

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto inwestować pieniędzy na Ipad'a... Tak jak w przypadku większości "sławnych" firm 1/3 ceny płacisz za "ugryzione jabłko", a nie sam produkt. Na internecie jest dużo porównań tego sprzętu do np. Samsunga Galaxy Tab 2, i wcale nie wygląda ono tak wesoło. Osobiście wolałbym kupić jakiś inny model: Samsung Galaxy Tab 2, Nexus 7 lub Asus Transformers. W ostateczności galaxy Note ll

A nie jest lepszy ipad mini ? zobacz sobie ...
Opublikowano

Nie kupuj ipada mini moze modern jest itd ale chujowy ze masakra kupilem go bo kosztowal tylko 320euro co jest niczym w porownaniu do ipada 3 ktorego tez posiadam i naprawde polecam ( posiadam tez ipada 4 ) poniewaz ipada 3 bd dawać dziecku mojego brata na komunie sprawuje sie naprawde dobrze dlugo trzyma bateria itd jak chcesz miec wiecej info pisz na pw pomoge :)

@edit :

Ten koles ktory mowi ze woli nexusa niech sie pierdolnie w łep i to mooooooocno ten jebany szmelc moze jest tani ale cena w tym przypadku robi swoje pewnie nie miales jabuszka nigdy w ręku a wiec sie nie wypowiadaj ja polecam ipada 4 albo poczekaj sobie do kwietnia bd nowy ipad 5 a wiec wiesz :)..

abszorekzmniejszaczpl77.png

Opublikowano

Płacisz za system, jak polecasz mu androida to równie dobrze możesz polecić jakieś gówno za 300zł bo to i tak ten sam gówniany system.

Opublikowano

Moim zdaniem bardziej opłaca się coś z Samsunga, ale jeżeli wybierasz Apple to może 2 ? :)

Jest dosyć spory, lecz płacisz tylko za markę :)

Opublikowano

Moim zdaniem bardziej opłaca się coś z Samsunga, ale jeżeli wybierasz Apple to może 2 ? :)

Jest dosyć spory, lecz płacisz tylko za markę :)

Teoretycznie masz rację, lecz jest jedna kluczowa rzecz pomiędzy tymi markami: system. IOS-doskonały do pracy, grania. Android-świetny dla użytkownika, który używa tylko przeglądarki i GPS. Już nie mówię o jakości wykonania.

Opublikowano

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie po co ci jakikolwiek tablet ? Co ma takiego czego nie ma smartphone ? Osobiście uważam, że telefony z systemem operacyjnym już są przekombinowane ale jednak przydatne. Ale po co tablet ? Kolejny produkt który w ogóle ci się nie przyda a za który przyjdzie ci zapłacić sporą sumkę. Tablet jest czymś całkowicie zbędnym, czymś co pozwala jedynie napchać kieszenie kasą firmą takim jak Apple albo Samsung.

Opublikowano

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie po co ci jakikolwiek tablet ? Co ma takiego czego nie ma smartphone ? Osobiście uważam, że telefony z systemem operacyjnym już są przekombinowane ale jednak przydatne. Ale po co tablet ? Kolejny produkt który w ogóle ci się nie przyda a za który przyjdzie ci zapłacić sporą sumkę. Tablet jest czymś całkowicie zbędnym, czymś co pozwala jedynie napchać kieszenie kasą firmą takim jak Apple albo Samsung.

Wtrące się trochę do twojej wypowiedzi. Od razu widać, że odsunąłeś środowisko tabletów od siebie i to daleko. Uważasz, że tablet jest czymś zbędnym i lepszy jest smartphone. Może nie interesujesz się technologią i nie wiesz, że pomiędzy smartphone'em a tabletem wszystko się różni prócz systemu. John napisał czy warto kupić iPada, ale nie napisał czy warto kupić tablet. Można się domyślić, że chce jakiegoś tableta. Nie wiem po co off-topic.

Opublikowano

Wtrące się trochę do twojej wypowiedzi. Od razu widać, że odsunąłeś środowisko tabletów od siebie i to daleko. Uważasz, że tablet jest czymś zbędnym i lepszy jest smartphone. Może nie interesujesz się technologią i nie wiesz, że pomiędzy smartphone'em a tabletem wszystko się różni prócz systemu. John napisał czy warto kupić iPada, ale nie napisał czy warto kupić tablet. Można się domyślić, że chce jakiegoś tableta. Nie wiem po co off-topic.

Cóż trochę się w tym orientuje i wiem, że tablet jest o wiele tańszy jeśli chodzi o specyfikacje, bo smartphone nie różni się od tableta szczególnie jeśli chodzi o bebechy. Np. weźmy takiego Nexusa 7 z Tegrą 3. Można go wyrwać za 800zł, smartphone z Tegrą 3 kosztuje ok. 2 razy więcej. No ale nie wiem czy tablet nadaje się na konsole przenośną bo tylko to przychodzi mi namyśl. O filmach nawet nie mówię, oglądanie filmu na 10 calach to masakra. No ale skoro już miałbym kupować tableta to iPada właśnie. Tablety na androidzie to dno. No może z wyjątkiem Nexusa 7, 10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...