Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

_IECreate nie odpala się w tle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z:

_IECreate

Gdy dam sobie takie coś:

$zmienna = _IECreate("google.pl", "False", "False")

To u mnie odpala się w tle, lecz gdy dam koledze (2) To 1 odpala się inna przeglądarka (Nie IE) a Drugiemu odpala się IE (Wszystko na tą stronę co podałem)

Czemu u mnie odpala się w tle a u nich nie? Dołączyłem bibliotekę i nic to samo... próbowałem wszystkiego i nic...

Opublikowano

funkcja :

_IECreate([$s_Url = "about:blank" [, $f_tryAttach = 0 [, $f_visible = 1 [, $f_wait = 1 [, $f_takeFocus = 1]]]]])

widzisz gdzies tu parametry słowne dla tej funkcji ? ma byc 1 albo 0

wróć do helpa

kod ! nie koniecznie to może uruchamiać przeglądarkę inną

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

No dobrze dobrze! ale najwidoczniej: 1 - True, 0 - False! Jakoś u mnie po zmianie na True (Dla: Visible) Pokazywało się a na False nie! No to nie mów że ma być 1 albo 0... -.-

@2up

No przecież ten UDF jest dla IE, to jakim cudem otwiera się inna jeżeli ma otwierać IE? Sama nazwa wskazuje: _IECreate

Opublikowano

a skąd mam wiedzieć co jest w innej części programu ? coś musi uruchamiać bo skrypt tylko startuje IEXPLORER

co do wartości to w skrypcie są to liczbowe , nie powiem można użyć false i true i jak robisz po swojemu sam sobie pieprzysz czasem działanie skryptu , u mnie np za cholerę nie działa a mam najnowsze wersje dopiero co zainstalowane

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Głupie pytanie, ale czy na pewno mają internet explorer? Są tacy co odczuwają wewnętrzną potrzebę i kombinują z tym i może coś popieprzyli.

Zapytaj kolegów jakie mają wersje IE.

Opublikowano

Run(@ProgramFilesDir & "\Internet Explorer\iexplore.exe " & $s_Temp)

zawsze tak uruchamiany czyli musi być błąd w samym skrypcie co uruchamia inną przeglądarkę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano
$zmienna = _IECreate("google.pl", "False", "False")

Ciekawe...

Nie pisze się "False" i "True".

Piszę się False i True.

Opublikowano

@up Brawo.. Tyle To już sam sprawdzałem

Czyli co? Dobra niech wam będzie zrobie tam 0/1 czyli mam mu jakby podać url do internet Explorera? Ale jak?

Moim zdaniem większość komputerów (Windows 7 / Vista) Ma już IE,

W innych częściach programu nie ma nic co miało by coś zmieniać, a nawet po wrzuceniu samego IE_create robi tak samo... gdzie jest tylko to, a innego kodu nie ma

Musiałbym w UDF IE poszukać może tam znajde jakieś informacje odnośnie przeglądarki...

Ps. Pobawię się z jedze z FF.au3 może tam będzie normalnie, lecz wolę zostać przy IE bo prawie każdy to ma :)

Ps2. Jest jakaś biblioteka pobierające informacje ze strony bez używania przeglądarki? tzn. ma jakby swoją która uruchamia się w tle i zawartość strony wrzuca do zmiennej?

Opublikowano

@up A ja cie zapraszam do nowo zbanowanych

winhttp

winhttp - wiem fajna sprawa lecz nie wiem jak moge pobierać źródło strony :( Szukałem w google ale tam tylko wysyłanie... o 'read' nic nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...