Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[KUPNO] PŁYTA, RAM, GRAFA (jeszcze kilka dodatkowych pytań) :D

RonteX

1gb czy 2gb?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. RADEON HD 7850 2GB CZY 1GB? KTÓRY BARDZIEJ OP?ACALNY? CENA/WYDAJNO??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to znowu ja :P ,

Mam jeszcze kilka ostatnich pytań (kupno kompa już tuż tuż)

Aktualny zestaw:

Procek: Intel core i5 3470

Grafika:(pytanie) Sapphire Hd 7850 11200-07-20G

Zasilacz: SailentumPc deus 600W

Dysk: WD caviar blue 1TB 64mb

Płyta:(pytanie) Msi Z77-G43 / AsRock P67 PRO3 / Msi B75 (jeśli ta to podajcie dokładny model bo jest ich kilka)

Ram: (pytanie) 2x4Gb dual channel

Pytanie:

1. Zdecydowałem, że z serii 7850 oc 2gb najlepszą ofertę składa Sapphire, jednak jest ich bardzo wiele rodzai różniących się od siebie jednym niewielkim szczegółem, wiec pytanie: Która z nich będzie najlepsza? (11200-00/07/14-20g/40g itd.)

2. Która z powyższych płyt do tego zestawu?

3. Marka ram (wysokie skoki cen ;/)

69mRNXM.jpg

Opublikowano

1. weź MSI TwinFrozr II ew. coś ASUS'a, różnicy kolosalnej nie ma a bynajmniej mają 1 model nie 10

2. G43

3. Corsair Vengance 2x4GB (około 170 zł) cena nie skacze, ew. coś najtańszego z oferty i tyle

Opublikowano

true, dlaczego nie sapphire? A jesli asus to jaki model polecasz? Chodzi mi o te oznaczenia co przy sapphire

ciasteczko, dlatego 2gb, ze teraz coraz wiecej gier zaczyna potrzebowac wiecej, a ja mysle glownie o grach dlatego tez nie chce oszczedzac na grafie.

69mRNXM.jpg

Opublikowano
true, dlaczego nie sapphire? A jesli asus to jaki model polecasz? Chodzi mi o te oznaczenia co przy sapphire

dlatego wlasnie ze za duzo cyferek i modeli a wydajnosc praktycznie ta sama. MSI TwinFrozr lub ASUS DCU II

co do grafy 2GB, wplywa to TYLKO na szybkosc wczytywania tekstur

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanie, czy dało by się w ogóle złożyć zestaw z tymi wymaganiami:

-intel i5 2500k

-radeon hd 7850 2gb (np. saphire)

-8gb Ram

do 2400 z małym haczykiem ? jeśli tak to proszę o propozycje na morele.net bez obudowy i napędu.

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej dołożyć trochę siana i kupić 7870, ale to tylko moje zdanie.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

A czy ten zestaw jest wart swojej ceny?

SAPPHIRE RADEON HD7850 2GB 11200-07-20G

MSI-B75A-43G

INTEL CORE I5 3470

WD CAVIAR BLUE 1TB 64MB

8GB RAM (NADAL CHĘTNIE POSŁUCHAM PROPOZYCJI CD MARKI)

SAILENTUMPC DEUS 600W

= 2354 zł

I jak to jest z tą podzielnością taktowania pamięci? tzn, że jak mam karte 4800 MHz, to ramy po 1600MHz będą na niej lepiej działać?

69mRNXM.jpg

Opublikowano
I jak to jest z tą podzielnością taktowania pamięci? tzn, że jak mam karte 4800 MHz, to ramy po 1600MHz będą na niej lepiej działać?

coooooooo :D Co ma ram do GPU, kompletnie nic ;p

Chcesz oszczędzić daj zasilacz Deus 500W

co do ramu np. Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600 MHz

Opublikowano

Przeczytalem gdzies taki post ale to nie koniecznie musialo byc cos zgodnego z prawda. Cd zasilacza to sie nie oplaca zaoszczedzac 20 zl na 100w. Tak samo 500gb za 20 zl drozej

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Akurat opłaca się, bo 500W uciągnie nawet podkręcone i5 2500k + HD7970, czyli kombajna. A 20 zł różnicy to czasem różnica ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...