Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomocy przy tworzeniu serwera, pluginów itd.

Cailo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu do administracji - proszę, abyście nie kasowali tematu, gdyż chcę mieć wszystko w jednym miejscu. Mam zamiar następne kilka tygodni pisać w tym temacie prosząc o pomoc w różnych sprawach, gdyż biorę się za budowę poważnego serwera.

Przy okazji szukam techników, którzy bardziej się w to zaangażują. Wymagam przede wszystkim ogarnięcia, znajomości permissions itd., oraz 16+lat.

Być może (o ile uda mi się ogarnąć temperaturę na procku) na drugim komputerze postawię tymczasowo serwer, na który dostęp będą meili tylko technicy, oraz ja. Jeśli techicy się sprawdzą dostaną rangę administratora na serwerze.

Dobra, a więc wracając do tematu, to aktualnie szukam:

-pluginu, który pozwala na CZASOWE banowanie graczy

-pluginu, który pozwala na budowę więzienia (przestają tam działać komendy, gracz nie może wyjść aż do końca odsiadki)

-pluginu, który pozwala na budowę fabryki (Kilka stanowisk, w których znajduja się surowce, np: 5% diamentów, resztę cobbla). Plugin ma automatycznie odnawiać stanowiska co X czasu.

Opublikowano

@UP do Jail-a pluginu nie potrzebowałem. Jeśli chodzi o MineReset, to pytanie czy da się nałożyć go kilka razy w jednym miejscu? Chodzi o to, aby surowce nie były zawsze tak samo ustawione, gdyż bardziej ogarnięci gracze zapamiętają gdzie szukać np: najbardziej poszukiwanych diamentów. Widziałem to na jakimś serwerze, który już upadł, więc na pewno da się to zrobić.

@up i 2xup oboje like, oraz dzięki.

Opublikowano

No to tak :>

KiwiAdmina nie polecam. Ma takie luki że hohoh. Z mojej strony poleciłbym Ci UltraBans lub jeżeli zależy Ci na jako takiej wydajności ze strony serwera UltraBansLite. Jest prosty w konfiguracji, posiada wiele ciekawych funkcji (możliwość zagłodzenia gracza, sprawdzenie jego pingu etc.), możliwość połączenia się z bazą MySQL. A już typowy highend w samych tempbanach to essentials ;>

Co do MineReset. Nie rozumiem po co obciążać, aż tak serwer tą "zasyfioną" wersją? Istnieje MineResetLite, który - odziwo - praktycznie nie różni się funkcjonalnością od oryginału, a wydajność prawie 2-krotnie większa.

Wracając do tych stanowisk, które chcesz osiągnąć. Jest to możliwe. Po prostu w jakiś odstępach czasowych zrób na tym nowy pojemnik i tyle ;>

Pozdrawiam i mam nadzieję, że rozwiałem wszelakie wątpliwości :)

cube4u.png

Opublikowano

No to tak :>

KiwiAdmina nie polecam. Ma takie luki że hohoh. Z mojej strony poleciłbym Ci UltraBans lub jeżeli zależy Ci na jako takiej wydajności ze strony serwera UltraBansLite. Jest prosty w konfiguracji, posiada wiele ciekawych funkcji (możliwość zagłodzenia gracza, sprawdzenie jego pingu etc.), możliwość połączenia się z bazą MySQL. A już typowy highend w samych tempbanach to essentials ;>

Co do MineReset. Nie rozumiem po co obciążać, aż tak serwer tą "zasyfioną" wersją? Istnieje MineResetLite, który - odziwo - praktycznie nie różni się funkcjonalnością od oryginału, a wydajność prawie 2-krotnie większa.

Wracając do tych stanowisk, które chcesz osiągnąć. Jest to możliwe. Po prostu w jakiś odstępach czasowych zrób na tym nowy pojemnik i tyle ;>

Pozdrawiam i mam nadzieję, że rozwiałem wszelakie wątpliwości :)

I takie odpowiedzi mi się najbardziej podobają... Z opinią o pluginach - wielkie dzięki, like. Ogólnie, to najpierw zajmę się bardziej podstawowymi pluginami, oraz podstawami mapki, ale do tego jeszcze wrócę. A no i jeszcze przydałby mi się plugin, dzięki któremu mógłbym kopiować budynki z innych mapek, które mam na singlu (niektórych rzeczy nie będę robił na serwerze, a przenosił gotowe. A jeśli nie jest do tego potrzebny żaden plugin, to proszę o wyjaśnienie jak to zrobić.

Opublikowano

Są różne pluginy do banowania czasowego :)

@up nie nabijaj tu postów - im ich mniej, tym lepiej. Wiem o tym, że są do tego różne pluginy, ale żadnego z nich nie zobaczyłem w spisie (być może przez przeoczenie - nie wiem, czy tam jest). A o tym, że wiem można dojść bardzo łatwo... Po prostu wystarczy zobaczyć, że inni już napisali różne nazwy.

Jeszcze raz proszę i nie spamowanie w tym temacie. Mam nadzieje, że ktoś jeszcze na nim skożysta, ale jeśli uda się z serwerem i utrzyma się ponad 3-mies a dalej będzie dobrze funkcjonował, to skonfigurowana paczka zostanie wysłana osobie, która będzie mi najbardziej pomagała. (planuje na serwer wprowadzić również autorskie pluginy, ale o tym nie będę się rozpisywał)

Opublikowano

Więc mogę ci pomóc mam własny serwer i pomagam już przy drugim.. chcesz ten zaszczyt też? :D

do więzienia jail

do czasowego banowania FigAdmin, jest to nowa wersja KiwiAdmin lub UltraBans ;)

Lecz osobiście polecam UltraBans lepszy w obsłudze i ciekawsze ma funkcje ;)

FigAdmin to jakaś wersja KiwiAdmin.. A jak każdy wie KiwiAdmin miał parę bugów..

FigAdmin ma ich o wiele miej ;) Ale to i tak nie dorównuje do UltaBans ;)

Aaa i co do więzienia pisałem poradnik do pluginu "Jail" jeśli nie wiesz jak zrobić to looknij:

http://www.mpcforum.pl/topic/824459-tutrobienie-wiezienia-plugin-jail/

Liczę na lajk ^^

Aleee jeśli chcesz mnie za technicznego tooo napisz na pw lub na skype: bartosz1146

sgh.png
KLIK!! W napis wyżej by ocenić :D
Gdy do mnie piszesz na gg,skype i pw przedstaw się i dopiero opisz czego

ode mnie potrzebujesz :P

Opublikowano

@UP jak już pisałem nie robię JAIL-A. A co do pomocy technicznej, to dam jeszcze znać za jakiś czas. Dopiero, jak uda mi się ogarnąć 2-go kompa, żeby postawić tam tymczasowo serwer. Na razie czekam na odpowiedź intel-a w sprawie sterowników, bo zmieniłem tam windowsa na linuxa i nigdzie nie mogę znaleźć sterowników do procka, a wiem, że na pewno są - komputer na wsparcie dla linuxa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...