Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer, słuchawki

Klupek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem nowy na tym forum, nie za bardzo wiem gdzie co jak, prosiłbym o porady:

1)

Złożenie komputera do 1500-2000 złotych, chcę tylko spisać sobie spec na kartkę i wtedy iść do informatyka żeby mi złożył taki sprzęt

Bardziej mi chodzi o granie w gry na wysokich, nagrywanie i stream'owanie gier w wysokich FPS'ach.

P.S: Nagrywarkę bym miał ze starego kompa ale podam dla pewności spec

Stary komp:

Obudowa 400W

AMD SEMPRON 3800+ AM2

1GB DDR2

DVD RW LG GSA H42N

GF 7100 512mb

MSI K9VGM-V

HDD Mantor 160 613 SATA (czy jakoś tak, nie mogłem się rozczytać na kartce z 'umową')

2)

Słuchawki z mikrofonem, do 150-200 zł chcę 2 w 1 a nie osobno, znalazłem takie na USB i nie wiem czy są dobre, proszę o przedstawienie i opisanie swoich propozycji

http://www.pixmania.pl/pl/pl/10697159/art/trust/sluchawki-z-mikrofonem-gx.html?srcid=7128&CodePromo=oui

Dziękuje i pozdrawiam, proszę o nie przenoszenie bo naprawdę nie mam czasu z szukaniem ;//

Wszystkie inne posty będą zgłaszane.

Jestę Pijawką

Opublikowano

Do gadania i grania, ogólnie to nagrywam i chcę żeby mnie było dobrze słychać, i żeby były solidnie wykonane. Dobrze w ogóle wybrałem słuchawki??

Jestę Pijawką

Opublikowano

Skoro do grania to polecam creative fatal1ty gaming lub creative tactic alpha. Mikrofon maja tzki sam, odpinany i wyłaczany. Cena pierwszych ok 100-120zł a drugie 150-180zł max. :)

19.png

Opublikowano

Do gadania i grania, ogólnie to nagrywam i chcę żeby mnie było dobrze słychać, i żeby były solidnie wykonane. Dobrze w ogóle wybrałem słuchawki??

Tak, jednak można znaleźć coś lepszego. TRUST jest dobrym producentem, tak samo jak Sennheiser. Coś tańszego to np. Sennheiser PC 230 - dobra jakość wykonania i niższa cena (ok. 170 zł).

NIE WYBIERAJ SŁUCHAWEK CREATIVE, wspomnisz moje słowa po jakimś roku użytkowania. ;-)

Opublikowano

Tak, jednak można znaleźć coś lepszego. TRUST jest dobrym producentem, tak samo jak Sennheiser. Coś tańszego to np. Sennheiser PC 230 - dobra jakość wykonania i niższa cena (ok. 170 zł).

NIE WYBIERAJ SŁUCHAWEK CREATIVE, wspomnisz moje słowa po jakimś roku użytkowania. ;-)

Ty sie w ogole nie udzielaj. Nigdy pewnie nie miałes słuchawek creative, a ja akurat miałem te dwie pary. Tzn. kolega miał tacticy i je chwalil, ja mam fatal1ty i tez je sobie chwale. Creative to jedna z najlepszych firm do wyboru.

19.png

Opublikowano

Ty sie w ogole nie udzielaj. Nigdy pewnie nie miałes słuchawek creative, a ja akurat miałem te dwie pary. Tzn. kolega miał tacticy i je chwalil, ja mam fatal1ty i tez je sobie chwale. Creative to jedna z najlepszych firm do wyboru.

Macie z kolegą Creative? No to faktycznie... możecie mówić, że to najlepsza firma, i że są doskonałe, a potem załóżcie sobie Steelseries albo Sennheiser i możecie się chować. Myślałem, że sezonowcy są tylko w piłce nożnej. -.-

Opublikowano
Fatal1ty? owszem, ale nie za 100zł bo nie są tyle warte... max 60

60 zł to ja bym dał za sam mikrofon z tych fatalitek. Nie miałeś ich na głowie to nie pieprz. Ja akurat mam porównanie z wygrzanymi Senkami HD201 i są na jednakowym poziomie + creativy mają zajefajny mikrofon

Jednak w tej cenie polecałbym Superlux 668b (ok. 120-130 zł) + jakiś dobry mikrofon np. Zalman zM-Mic1 lub Logitech Desktop Microphone

Opublikowano
Obudowa 400W
^.^

Masz, do 2.000zł 3 propozycje (no, trochę poza :D), chyba, że dasz radę 200zł wyłożyć.

http://www.morele.ne...ry/info/AzytIr/ - Tutaj na styk z kasę, następne zestawy już wychodzą o 50zł

http://www.morele.ne...ry/info/VubrRz/ - Tutaj wystarczy, że w przyszłości dokupisz lepsze GPU

http://www.morele.ne...ory/info/E5iq7/ - Będzie 2.000zł, jak w dostępnie będzie Brutus 410, tutaj wymiana CPU w przyszłości. I3 powinien się tymczasowo sprawdzić w grach, potem sprzedasz go za 300zł i kupisz i5 3470.

Mógłby by jeszcze zestaw z Phenomem 965BE, ale z tego co pamiętam wykraczał poza Twój budżet (2.200zł opłacalny zestaw).

Opublikowano
Mógłby by jeszcze zestaw z Phenomem 965BE, ale z tego co pamiętam wykraczał poza Twój budżet (2.200zł opłacalny zestaw).

nawet i3 jest trochę lepszy od phenoma w grach, co dopiero ten i5 ;p aktualnie się raczej nie opłaca brać AMD w żadnym wariancie cenowym

Można też brać i5 2400 + plytka H61, wydajnosc chyba trochę większa a cena taka sama

Opublikowano

nawet i3 jest trochę lepszy od phenoma w grach, co dopiero ten i5 ;p aktualnie się raczej nie opłaca brać AMD w żadnym wariancie cenowym

Można też brać i5 2400 + plytka H61, wydajnosc chyba trochę większa a cena taka sama

No ale te 70zł warto dołożyć do MSI B75MA-P45 ;).

http://allegro.pl/intel-core-i5-2400-3-1ghz-3-4ghz-w-turbo-i2957740271.html

Nie opłaca się już względem IvyBridge, które te kilka procent w grach daje ;)

Opublikowano

Rozpisze mi ktoś dokładnie jakiś zestawik? Idę do gościa w Marcu, więc może się coś zmienić z cenami itd?

Jestę Pijawką

Opublikowano

Do marca może zapłacisz mniej o 50zł za cały zestaw. Ja osobiście proponuję Ci zestaw z i5 3470 i Sapphire Radeon 7770ghz ed (do 2 tyś), jeśli znajdziesz dodatkowe 250zł, to dołoży się do 7850.

Opublikowano

Edit// Niech ktoś mi złoży dwa zestawiki na Morele, jeden do 2000 drugi do 2500.

Najlepiej jakby był cały z obudową, bo stare części się nie nadają.

Jestę Pijawką

Opublikowano

steelseries - gówno

fatal1ty - gówno

trust, inne shity - gówno

superlux - jakość.

http://www.morele.ne...ry/info/OZqmHg/

Ja bym z tego zestawu wywalił dysk i wstawił caviara blue, dał deusa 500w, a obudówkę kupić gladiusa m40.

Teraz można dać tego Caviar Blue, jak składałem ten zestaw, to Seagete był za 209zł. Gladius M40 jest aktualnie niedostępny, zamiast CM Elite 430 można dać alternatywnego Zalmana Z9.

Opublikowano
steelseries - gówno

fatal1ty - gówno

trust, inne shity - gówno

superlux - jakość.

Sam jesteś gówno ;)* Porównaj sobie mikrofon z fatal1tek do choćby Logitech Desktop, o niebo lepszy, porównaj same fatal1tki to Senków HD201, widać że nawet na oczy ich nie widziałeś a sam siedzisz w jakimś gównie z tesco za 20 zł i hejtujesz po słuchawkach bo inni to robią (jak ja wcześniej)

Te Fatal1tki na wzmacniaczu, lepszej dźwiękówce albo podpięte do dobrych głośników (nie radze podpinać pod kompa od razu bo lipa dźwięk) mają taki bass że muszę go zmniejszać czasem bo łeb boli

Co do zestawu, 2500 budżetu a wy się bawicie w Zalman'y i CM'y, ja bym dał Brutusa + dołożył do grafy i ramu bo 11199-16-20G to najsłabszy model Sapphire HD7870 a nowsze gry zjadają 4GB ramu na wejściu

*nie ma na celu obrazy

Opublikowano

Sam jesteś gówno ;) Porównaj sobie mikrofon z fatal1tek do choćby Logitech Desktop, o niebo lepszy, porównaj same fatal1tki to Senków HD201, widać że nawet na oczy ich nie widziałeś a sam siedzisz w jakimś gównie z tesco za 20 zł i hejtujesz po słuchawkach bo inni to robią (jak ja wcześniej)

Te Fatal1tki na wzmacniaczu, lepszej dźwiękówce albo podpięte do dobrych głośników (nie radze podpinać pod kompa od razu bo lipa dźwięk) mają taki bass że muszę go zmniejszać czasem bo łeb boli

Co do zestawu, 2500 budżetu a wy się bawicie w Zalman'y i CM'y, ja bym dał Brutusa + dołożył do grafy i ramu bo 11199-16-20G to najsłabszy model Sapphire HD7870 a nowsze gry zjadają 4GB ramu na wejściu

Na morelach nie ma jeszcze Brutusa, dlatego dałem 430 Elite, a zbliżony do niego jest Zalman Z9 ;). Na Techplanet można zamówić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...