Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] przedmioty i postacie

WarriorWojownik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pr053 p15z n0rm4ln13 b0 4lb0w13m n13 chc3 si3 d0my5l4c 0 c0 C1 ch0dz1. D34l?

Dz13kuj3.

Malza na mida jak to AP carry - bardzo dobry do roamowania, gdyż złapanie kogoś w ultimate mając do tego pomoc sojuszników to pewny kill, jeżeli oczywiście nie zostanie nam to ulti przerwane. Później jest łatwo kontrowany przez QSS i nowy Mercurial Scimitar. Dobrze sprawuje się w pushowaniu linii oraz łątwo farmi linie.

Kha Zix na midzie już w sezonie 2 udowodnił, iż jest naprawdę ciężkim przeciwnikiem. Niestety (lub na szczęście) po nerfie prościej sobie z nim poradzić (prościej niż z Talonem).Mimo wszystko, jeżeli jesteś w stanie szybko złożyć Hexdrinkera wrogi AP carry będzie miał bardzo złą zabawę, głównie z braku dobrych itemów do zkontrowania wrogiego AD mida. Musimy jednak wtedy pomyśleć o posadzeniu na topie naszego AP (np. Vladimira).

Heimer przez wiele osób jest grany w sposób - hej jestem heimer stawiam swoje wieżyczki i mam wszystko gdzieś. Sprawdza się do do pewnego momentu, ale na rankedzie enemy picknie Anivię i na 6 poziomie (a nawet już wcześniej) wieżyczki będą dla niej tylko dodatkowym źródłem golda. Polecam maxować rakietki jako pierwsze. Wymaga to od nas dobrego opanowania postaci ale obrażenia są kosmiczne.

Shaco - póki co jeden z najlepszych junglerów early game.Warto zastanowić się, czy zamiast wielu gankwó na linię, nie będzie lepiej gnębić wrogiego junglera. Potwornie słabe przejście z early w mid i late. Jeśli Shaco nie gankuje i nie feeduje swoich sojuszników to niema nawet co myśleć o późniejszej grze. Nieoficjalne źródła donoszą o dość sporym nerfie dla niego (range skoku z Q spada o 100 jednostek i usuwany jest pasywny slow z E).

Przedmioty polecane są teraz naprawdę dobre i w większości odpowiadają temu co postać potrzebuje. Oczywiście czasem się z tym nie zgadzam i wolę co innego ale wtedy w grę wchodzi zupełnie inny styl gry z naszej strony. Jedyne co nie jest OK to niektóre przedmioty startowe - ja biorę buty na każdą linię lub flask jeśli akurat jestem supportem.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...