Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy

Nestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostanio wbiłem 30 poziom i gram gry rankingowe , tylko że mam problem otóż dostaje cały czas Noob teamy i praktycznie każdą rundę przegrywam W:3 P:9 . Mam pytanie w jaki sposób lol dobiera graczy do zespołu i jakie wy mieliście początki w grach rankingowych

damjian.png

Opublikowano

Team jest dobierany randomo aczkolwiek uwzględniają twoją ilość ELO, każdy trafia na tzw. troll picków oraz insta picków, a na to nic nie poradzisz.

Moje początki też takie były a więc jak na razie zaprzestałem grać gry rankingowe i z kumplami gramy sobie normale, zawsze można się pośmiać :)

Opublikowano

Witam ostanio wbiłem 30 poziom i gram gry rankingowe , tylko że mam problem otóż dostaje cały czas Noob teamy i praktycznie każdą rundę przegrywam W:3 P:9 . Mam pytanie w jaki sposób lol dobiera graczy do zespołu i jakie wy mieliście początki w grach rankingowych

Najpierw graj normale i customy a nie rankedy z 100 wygranych gier.
Opublikowano

ja kiedy zaczalem swoje rankedy zagralem 500 gier na normalach + inne konta po 100, w moim zyciu tylko raz bylem ponizej 1200- w pierwszej grze, graj duzo normali zalatw sobie duo partnera

Opublikowano

To jak wbiłeś dopiero 30lvl to sam jesteś noobem, niestety...

Pograj dużo więcej normalnych gier i dopiero startuj do rankedów, tak to wszystko przegrasz.

Poszukaj sobie kolegę do duo

Tyle że to nie prze zemnie rundę przegrywam tylko przez innych graczy albo jakiś Jungler z dupy albo solo top nie ogarnia ;/

damjian.png

Opublikowano

Tyle że to nie prze zemnie rundę przegrywam tylko przez innych graczy albo jakiś Jungler z dupy albo solo top nie ogarnia ;/

A Ty oczywiście nie popełniłeś żadnych błędów? :)

Po pierwsze musisz odnaleźć u siebie błędy i pracować nad nimi, a potem możesz "flamować" drużynę.

w83od2.jpg

Opublikowano

Jeśli grasz na EUNE to nie graj tam. :D

Same trolle, lepiej na Nordicu ;p

EUNE to to samo co nordic xD

Jak jesteś w elo hell to tam tak jest.Ciężko wyjść.

Opublikowano

Jeśli grasz na EUNE to nie graj tam. :D

Same trolle, lepiej na Nordicu ;p

Eune to nordic.

@top

Patrz również na swoje błędy, jeśli to nieogary to spróbuj nimi kierować, podpowiadaj im co mają zrobić, choć wątpię byś zasługiwał na wyższe elo jeżeli dopiero wbiłeś 30lvl.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Skoro uwazasz ze przegrywasz przez noob teamy to wroc do normali i po prostu nie rujnuj sobie elo.

Nauczysz sie lepiej grac to zacznij grac rankedy, a nie na sile wiedzac ze kazdy i tak przegrasz.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Witam ostanio wbiłem 30 poziom i gram gry rankingowe , tylko że mam problem otóż dostaje cały czas Noob teamy i praktycznie każdą rundę przegrywam

Nie dziwie się. Skoro wbiłeś dopiero 30 to właśnie ty jesteś tym ,,noob team'em'' przez którego głównie przegrywasz gry ;] Wiem coś o tym bo sam jak wbiłem 30 w sezonie drugim zacząłem grać ranki i to był po prostu błąd bo byłem jeszcze ,,za słaby'' na rankedy. Ja teraz jestem cały czas blisko 1200 elo ( ciągle przegrana, następny mecz wygrana i ciągle to samo elo o.O ) i właśnie dostaje takich ,,świeżaków'' np. wczoraj TF na midzie 5/17 ... Moja rada, graj draty a dopiero za jakiś czas rankedy ^^

E6c9g1v.gif

Opublikowano

To jak wbiłeś dopiero 30lvl to sam jesteś noobem, niestety...

Pograj dużo więcej normalnych gier i dopiero startuj do rankedów, tak to wszystko przegrasz.

Poszukaj sobie kolegę do duo

A tam ja wbiłem 30 lvl (185win na normalach) i od kopa 1425 elo (sezon 2) w sumie to się załamałem jak brakowało mi 1 meczu do złota, a to był koniec sezonu xD (w tym sezonie mam to samo 1440 elo i spadek :s)

Z rankedami nie jest źle znajdź sobie kogoś do duo, najlepiej adc+support inaczej może nie wyjść tak dobrze. Jeśli uważasz, że zasługujesz na więcej elo to graj, tylko nie sam :O

heh

Opublikowano

Juz jest na tym forum miliard tematów odnośnie noob teamów na rankach. Wszystko zależy od twojego poziomu nie od reszty teamu. Dopiero co wbiłeś 30 i pchasz sie na ranki, pewnie cały czas wyzywasz a sam nie ogarniasz takich rzeczy jak ss i wardy...

Opublikowano

A ja mam 200 winów i jakoś noobem nie jestem ;). Wczoraj grałem alistarem jako supp na bocie z Tristaną. Wycarrowałem ją na 6-0, potem ona się wwalała jako 1 i myślała, że będzie nieśmiertelna. A tak btw. Co za idioci mają 1-8 Fiorą jungle? Oczywiście mój team! Skończyła na 2-12, a ja 2-3-26

;)

Opublikowano

graj drafty I potem solo q (duo jest za proste wg mnie I nie daje takiej satysfakcji), jesli nadal bedziesz przegrywal I spadal I plakal, ze z elohell nie da sie wyjsc, to daj mi konto. Na <1200 elo wygrywam 4 na 5 gier (na koncie brata se grywam, fajnie sie jedzie tych noobow). Na swoim koncie krece sie w granicach 1400, jednak po wejsciu nowego systemu planuje szybki wjazd na zloty tier, bo zaraz noobki pofarca I wejda na szczyt srebra.

Opublikowano

Mimo to ze przegrywasz gry na rankedach nie poddawaj sie po 40-50 grach bedziesz miec lepszych graczy w teamie jak i u przeciwnikow, wiec skoro grasz dobrze powinienes wkoncu wyjsc na dobre elo

Opublikowano

Nie graj jescze rankedów, poczekaj na 400 winów i wtedy spróbuj, wtedy bedziesz gotowy żeby samemu wycarrować team, bo teraz może nie z twojej winy są porażki, ale ty na pewno mógłbyś wiecej zrobić żeby wygrać

Opublikowano

Proste, grasz chujowo = niski winratio. Tu nie ma żadnej filozofi, jeśli faktycznie przegrywasz przez noob teamy to:

- Jak to możłiwe że ty masz noobów, w końcu u enemy jest 5 możliwych nieogarów a u ciebie jedynie 4?

- Jak to jest możliwe, że przegrywasz większość gier, skoro matematycznie już koleś wyliczał, jeśli jesteś lepszy od swojgo obecnego elo twoje winratio powinno wynosić ponad 55% jak dobrze pamiętam, więc tak czy tak prędzej cyz później się wybijesz o ile faktycznie grasz lepiej.

Opublikowano

Mam jedno pytanie czy za rankingowe 3 v 3 można dostać takie obramowanie podczas ładowania się gry tak jak za solo ?

damjian.png

Opublikowano

Mam jedno pytanie czy za rankingowe 3 v 3 można dostać takie obramowanie podczas ładowania się gry tak jak za solo ?

Tak ale ramka ta jest widoczna tylko na mapie 3v3, na SR jej nie zobaczysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...