Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Aplikacje

Epean

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

zauważyłem, że Globale zamykają aplikację wtedy gdy się wszyscy moderatorowie działu nie wypowiedzą. A przecież każdy mod ma coś do dodania.

Nie można zrobić takiej zasady, że zanim się rozstrzygnie aplikację muszą się wypowiedzieć wszyscy moderatorowie z działu?

Oczywiście jeżeli jakiś moderator ma urlop i nie może napisać swojej opinii na temat kandydata to nie musiałby nic pisać. No i jeżeli osoba kandydująca z góry skazana byłaby na porażkę to oczywiście wtedy aplikacja była by odrzucana np. w przypadku kiedy ktoś ma wpis "Nic ponad mamber.".

Ale nie lepiej, aby każdy moderator się wypowiedział, a dopiero potem Globale rozstrzygali aplikację?

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Zobacz ile jest aplikacji do metina/MC a ile moderatorów mają te działy.

Aplikacje stały by po ok. 2 tygodnie.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

A może niektórzy modzi są na urlopie, wtedy co mają czekać miesiąc na zdanie ostatniego moda ?

Dotychczas nie było z tym problemu więc zostawmy tak jak jest. ;)

@down

mój fail, musze sie nauczyć czytać ze zrozumieniem :C

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

A może niektórzy modzi są na urlopie, wtedy co mają czekać miesiąc na zdanie ostatniego moda ?

Oczywiście jeżeli jakiś moderator ma urlop i nie może napisać swojej opinii na temat kandydata to nie musiałby nic pisać.

Opublikowano

Czasami się odrzuca bo aplikant jest poprostu słaby. Jeśli moderator chce mu jakoś dać range itp to może napisać na pw, tak jak ja to zrobiłem >2 msc temu z Ukinarem :).

Opublikowano

Na tak.

Taka sytuacja miała miejsce dziś, aplikacja Wilczka. Wypowiedzialo się 2 moderatorów (oprócz mnie) i gm, a przecież ja też mam swoje zdanie i chce coś dodać od siebie, ale ofc. nie mogę bo GM zamknął aplikacje...

Najpierw powinni wypowiadać się opiekunowie działu, a dopiero potem reszta..

Ps. Dzięki Piotrek, że nie poczekales na moja opinie ;f

Opublikowano

Jak dla mnie troszkę bezsensowne :)

Bo jeśli moderatorowie nie chcą się wypowiadać na temat aplikanta to chyba nie muszą , tak ?

Lepiej już było by nadać czas np. 3 dniowy dla nowych aplikacji aby od razu ich nie zamykali tylko każdy miał prawo się wypowiedzieć, bo nie raz bywa tak że moderator chce się wypowiedzieć np. na drugi dzień, patrzy a tu zamknięty przez jakiegoś randoma (sory za określenie)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Na nie.

Polega to na tym, że jeżeli kandydat jest za słaby to global od razu zamyka bo i tak nie wezmą go.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Na nie.

Polega to na tym, że jeżeli kandydat jest za słaby to global od razu zamyka bo i tak nie wezmą go.

Ale każdy mod powinien się wypowiedzieć, może akurat ma coś do tej osoby? Tak.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano
Informacje:

Moderator zarządzający całym forum. Global Moderatorzy podejmują decyzje w mniej ważnych sprawach forum. Ich głównym zadaniem jest wypełnianie raportów i pilnowanie porządku na forum.

Global moderator ma decydujące zdanie, więc to nic nie zmieni.

Opublikowano

Ale każdy mod powinien się wypowiedzieć, może akurat ma coś do tej osoby? Tak.

Arcymistrz
Opublikowano

nie... będzie tak jak z codersami, koleś czekał na opinię od listopada do dzisiaj, ogółem to nie wiem czy już go przyjęli.

Admin Cienia
Opublikowano

Uważam, że gmi przed zamknięciem aplikacji powinni zaczekać na wypowiedzi moderatorów działu. Z wyjątkiem sytuacji kiedy mod ma urlop lub kandydat jest od razu do odrzucenia.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Uważam, że gmi przed zamknięciem aplikacji powinni zaczekać na wypowiedzi moderatorów działu. Z wyjątkiem sytuacji kiedy mod ma urlop lub kandydat jest od razu do odrzucenia.

652601399840421198520.png

Opublikowano

@down

mój fail, musze sie nauczyć czytać ze zrozumieniem :C

No to przecież wtedy można sprawdzić czy urlopy modzi mają. Jak jakiś moderator ma to po prostu go pominąć nie czekać.

Zobacz ile jest aplikacji do metina/MC a ile moderatorów mają te działy.

Aplikacje stały by po ok. 2 tygodnie.

W metinie mamy swój priv. dział więc przypomnieć któremuś z modów to nie problem.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Było poruszane już dużo razy. Czasami się globale pośpieszą, ale z drugiej strony mody też czasami za wolno piszą i leży do tydzień.

Opublikowano

Na tak.

Taka sytuacja miała miejsce dziś, aplikacja Wilczka. Wypowiedzialo się 2 moderatorów (oprócz mnie) i gm, a przecież ja też mam swoje zdanie i chce coś dodać od siebie, ale ofc. nie mogę bo GM zamknął aplikacje...

Najpierw powinni wypowiadać się opiekunowie działu, a dopiero potem reszta..

Ps. Dzięki Piotrek, że nie poczekales na moja opinie ;f

Unlike, skoro poruszasz już moją aplikację... ogólnie z tą zasadą jestem na Tak, ale teraz nie udawaj, że nie mogłeś się wypowiedzieć - bo ty nawet się nie miałeś zamiaru wypowiedzieć ;f Siedziałeś w temacie kilka razu w przeciągu kilku godzin :( I to na gadu...

TOP@

Na tak ;)

Dam taki mały dowodzik :

http://www.mpcforum....407-wrb4rt4z-;/

Wypowiedziałeś się, a napisana aplikacja później ;)

@Unlike, miałeś na to ~ 5 godzin ? ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

uważam, że gdy widać, że użytkownik się nie nadaje to trzeba dać szanse wypowiedzieć się moderatorom czego mu brakuje

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Dziwna sugestia - to ma swoje 2 strony :D 1 Twierdzą że krócej, 2 nie. Myśle że tutaj by musiały obowiązywać 2 praca - przy słabych ostrzał na starcie, przy w miare dobrych czyli potencjalnie normalnych kadydatach można z tym by spróbować :) No ale trzeba system wtedy wymienić - minimum połowe tego co teraz jest ew. dodać kilka :) Neu.

Opublikowano

Unlike, skoro poruszasz już moją aplikację... ogólnie z tą zasadą jestem na Tak, ale teraz nie udawaj, że nie mogłeś się wypowiedzieć - bo ty nawet się nie miałeś zamiaru wypowiedzieć ;f Siedziałeś w temacie kilka razu w przeciągu kilku godzin :( I to na gadu...

TOP@

Na tak ;)

Dam taki mały dowodzik :

http://www.mpcforum....407-wrb4rt4z-;/

Wypowiedziałeś się, a napisana aplikacja później ;)

Nie mówię, że nie widziałem, albo nie przeglądałem aplikacji. Chciałem przejrzeć Twoją zawartość, poczekać chwile, pomyśleć czy warto, ale jak widać nie można się namyślić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...