Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalność?

asaski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do all chciałem się dowiedzieć czy zrobienie serwera na hamachi jest legalne pytam się z powodu że mam stałe IP i orginalnego Windowsa .Proszę o szybką odp

Opublikowano

Nie jest to legalne ;]

Firma GF łapie ludzi robiących serva na hamachi, ale bardzo ciężko złapać taką osobę

Opublikowano

Aha jak nie jest to legalne to sorka za wprowadzenie w błąd ale myślałem że można serwy robić bo moi znajomi robili ale długo się nie trzymały słabe łącza ;/

I Jest Git

Opublikowano

Pliki są legalne, no ale w państwach w których jakaś firma nie wykupiła licencji na wyłączność na hostowanie. No i w chinach także jest legalne tak mi się zdaje.

NIE - SERWER OFF. - i nie pytaj mnie o to.

Watch your back.

Nowe filmy:

http://www.youtube.com/user/ClickHourDone

Bywalec
Opublikowano

Jest to jak najbardziej legalne.

To są pliki LongJu a nie Metin2, a z tego co mi wiadomo, LongJu nie posiada żadnych praw autorskich.

Mission possible...

Opublikowano

Pliki serwerowe to pliki serwerowe, przecież tej gry nie "zrobiły"/napisały dwie firmy. Jedna firma ymir, jej własność, ona sprzedaje licencje i pewnie na warunkach, że te pliki mogą być tylko i wyłącznie do użytku kupującego.

Co do klienta, to on będzie zawsze legalny, niezaleźnie jaką wersję ściągniecie i co z nią zrobicie. Przecież też był jeden client wypuszczony przez Ymir, a firma która kupiła pliki serwerowe i clienta ma za zadanie sama sobie go przerobić na własny jezyk.

Ja rozumiem, że jeśli ktoś by wykupił (i czy byłaby taka możliwość w ogóle) pliki na zasadzie, że może robić co tylko chce z nimi, i wstawi je do netu, albo pisząc inaczej na licencji do rozpowszechniania, to wtedy byłoby to wszystko legalne. A tak nie jest. Tyle w tym temacie. To jest tak jak z licencją na np Office'a. Możesz kupić dla indywidualnego użytku, oraz wersję dla np 10 komputerów. A pliki serwerowe są tylko i wyłącznie na użytek kupującego.

NIE - SERWER OFF. - i nie pytaj mnie o to.

Watch your back.

Nowe filmy:

http://www.youtube.com/user/ClickHourDone

Opublikowano

Pliki są legalne puki ich nie sprzedacie... Były na internecie do pobrania na legalnej stronie hostowania to nie popełniacie przestępstwa.

Wyjaśnione, closed by nie robić spamu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...