Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Cuboidy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak:

Robię serwer. :P Mam pięknie zrobione miasteczko, ale chciałabym, aby miasto było cuboidem. No i mam plugin, etc. zaznaczam siekierką jeden róg, potem drugi. Wpisuję expand góra dół up. No i wyskakuje: Make a region selection first. I pytam się: o co chodzi, skoro zaznaczyłam po przekątnej? Czy cuboid musi być równiutkim sześcianem?

Jeszcze taka adnotacja (jestem pewna, że przydatna. :)) kiedy zaznaczam pierwszy róg, jest napisane: second position set to [tutaj położenie]. I czemu second, skoro nie ustaliłam jeszcze pierwszego położenia? :(

To chyba na tyle, jeśli chodzi o moje pytania. I proszę o jakieś takie łopatologiczne wyjaśnienie, bo jestem dość zielona. :rolleyes:

Opublikowano

Bo zaznaczasz jednym przyciskiem? Zaznacz jeden róg prawym a drugi lewym trzymając siekierke (//wand). (lewy przycisk myszy i prawy przycisk myszy)

Opublikowano

A jak nie to zrob tak: stajesz na klocku, ktory naciskasz zaznaczajac teren, wpisujesz //pos1 potem leciisz w drugi naroznik i piszesz //pos2 powinno byc wtedy dobrze

Opublikowano

Dziękuję Wam, bardzo mi pomogliście! Jak teraz tak patrzę, to się śmieję z mojej głupoty. xD Wszystko jest logiczne, kiedy ktoś mi coś wyjaśni. Jeszcze raz dzięki!

*TEMAT DO ZAMKNIĘCIA*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...