Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cs-Ogromny ping

Xenno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem z cs'em. Gdy wchodze na serwer deatchrun i jestem zabity i mam ping oko 20-80, ale kiedy sie zrespie mam +500 pingu. Lagi są ogromne. Jesli chodzi o fpsy, mam 150-200fpsów. Internet 2mb/s stałe łącze. Nic nie ściągam, hamachi, gg itd są wyłączone. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Wpisz w konsoli lub cfg te komendy:

rate 25000
cl_rate 25000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
cl_cmdbackup 2

i powiedz jaki masz ping na

speedtest.pl

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Co mu dadzą te komendy do pingu? Zwiększą FPS, nic więcej. Powiedz z jakiego operatora masz internet i czy dzielisz z kimś łącze. Najczęściej jest tak, że ktoś z rodziny coś pobiera, a Ty o tym nie wiesz. Druga sprawa to taka, że normalny ping przy 2 mb/s to ok. 30 latency.

Opublikowano

Co mu dadzą te komendy do pingu? Zwiększą FPS, nic więcej. Powiedz z jakiego operatora masz internet i czy dzielisz z kimś łącze. Najczęściej jest tak, że ktoś z rodziny coś pobiera, a Ty o tym nie wiesz. Druga sprawa to taka, że normalny ping przy 2 mb/s to ok. 30 latency.

Daronian nie komentuj jak się nie znasz ^ ^ Rate nie odpowiada za fps tylko za klatkowanie w grze cos w tym stylu i także tyczą się te komendy pingu...

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Daronian nie komentuj jak się nie znasz ^ ^ Rate nie odpowiada za fps tylko za klatkowanie w grze cos w tym stylu i także tyczą się te komendy pingu...

Tak, tylko jestem pewny, że nie zmieniał rate, które było na początku. To taka tam teoria i jeśliby było źle ustawione to od początku miałby 500 pingu, a nie w jakimś kluczowym momencie. ;-) Nie sądzisz?

Opublikowano

Daj nam SS'a łącza ze speedtest. Jaki jest Twój dostawca internetu? Może opisz mu swój problem, bo być może awaria leży po ich stronie.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Z rodziny nikt nic nie pobierał, gdyż sam byłem w domu :) A jeśli by tak sie działo, to jak byłbym zabity także bym miał 500 pingu a nie, jak jestem zabity mam oko 30-50 :)

Internet mam z orange, ostatnio był jakieś problemy, gdyż raz nie było na kilka minut internetu a raz na 2/3 godziny. Ale to nic nie ma do rzeczy, bo nie dawno sciągałem pliczek 0,5gb a i tak miałem transfer 240-256kb/s :) O to wyniki speed testu(Mogą być troche zaniżone bo brat siedzi na fb i coś robi a, i robie to z komputera innego niż mam tam cs'a, jeśli chcecie to jtr moge dać ss speedtesta z tamtego kompa.): 99150597639651558391.png

P.S: Te komendy co kolega podał w pierwszym poście wpisze jutro w konsoli, gdyż teraz na 2 lapie siedzi brat i nie chce go dać :) Chciałbym jeszcze dodać że kiedyś grałem na kompie w cs i miałem doskonały ping, komp miał podobne parametry do lapa na którym gram w cs'a i taki sam internet.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Powyłączaj zbędne programy obciążające twój komp i wyczyść komp z takich programów/syfów. Powinno być lepiej.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Wpisz w konsoli lub cfg te komendy:

rate 25000
cl_rate 25000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
cl_cmdbackup 2

i powiedz jaki masz ping na

speedtest.pl

Wpisałem samą komende ''rate 25000'' i ping 30-60 :) Dzięki bardzo koleś, temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...