Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Questy i ich wgrywanie..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam taki otóż problem, dodałem quest, że po założeniu Pierścienia Półksiężyca, będzie efekt nad głowa, lecz nic z tego, po prostu quest nie działa.

Problem tkwi w tym, że po wgraniu questa przez maszynę, komendą /qc nazwa.quest

Wyskakuje takie coś:

http://www11.speedyshare.com/THZjS/download/Untitled2.png

Tutaj pokażę, że quest jest, w konsoli nie wpisałem jeszcze /start, czyli komendy uruchamiającej serwer.

http://www21.speedyshare.com/CdqUb/download/Untitled.png

Problem tkwi w tym, że żaden quest z serwera nie działa, owszem biolog działa i inne questy poboczne, ale np. quest, że po wbiciu 60 lvl pokazuje się komunikat na czacie..

Czy, że gracz xxx zabił nieb. śmierć itp. Z TYCH QUESTÓW ŻADEN NIE DZIAŁA. Na początku, były to pliki Derin, później zdecydowałem się wgrać gotowca od Terenzo.

Proszę o pomoc, lub podesłanie poprawnego questa, z góry dziękuję, będą limiciki. :)

Opublikowano

Quest się poprawnie wgrał :)

Nachodzą pewnie na siebie jakies questy ..

Wypierdol object z folderu quest i wgraj questa i powinno trybić

//nieregulaminowa sygnatura

//BR3ND

Opublikowano

Po wyje& !#! object, nie mogę rozmawiać z npc niektórymi i gdy wchodzę np. na dzika, to nic się nie dzieje..

Teraz w dalszym ciągu questy nie działają, wyłączyłem serwer i włączyłem raz jeszcze i dupa, dalej nic, ..

Opublikowano

Wpisz w grze z pozycji GM'a /reload quest i jak nie będzie działało jeszcze to daj reboota i powinno albo quest jest źle napisany

Opublikowano

mi też ten quest z lizakiem itp nie działa, 0 reakcji, a sysery czyste ;/

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

mi też ten quest z lizakiem itp nie działa, 0 reakcji, a sysery czyste ;/

Wpisz w grze z pozycji GM'a /reload quest i zdaj relacje mi na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...