Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dot. ilości ramu i hostingów serków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam trzy pytania:

-Czy 64mb na slot jest wystarczające i czu uciągnie jakieś pluginy ( te bardziej rozbudowane np. iconomy, jakieś kreatory itp.).

-Dajmy na to, że mam do rozdzielenia 640mb na 10 slotów, czyli te 64mb na slot. Więc jeśli będzie grało tylko 6 osób to reszta ramu będzie nieużywana, czy użyta do podtrzymania serka ( w sensie wybuchy tnt, zmniejszenie lagów)

-Znacie jakieś dobre hostingi serwerów? Narazie korzystałem tylko z mineserv i nie było źle, całkiem tanio.

Fenk ju.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano
-Czy 64mb na slot jest wystarczające i czu uciągnie jakieś pluginy ( te bardziej rozbudowane np. iconomy, jakieś kreatory itp.).

Zdecydowanie to za mało. Poza tym zależy od prędkości łącza internetowego i procesora.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

@Up

Nie wiem czy wiesz ale 64MB RAM'u na jeden slot to jest optymalna wartość ?

Najlepiej 100 RAMu /slot, ale 64 mb ramu przy dobrych pluginach jest ok.

Mineserv jest tani, jednak ja wolę CraftServe.

Automatyczny itemshop, świetny panel, łatwe zarządzanie serwerem jednak ta cena.

Opublikowano

1.Tyle ramu spokojnie starczy na slot.

2.jeśli będzie grać 6 osób na np.10 to reszta ramów dzieli się i podłącza do reszty.

3.Dobrym hostem jest Slotex.pl osobiście mam tam serwer nie ma lagów + jest tani dają ok 100 mb ram na slot i masz własne ip ;]

Opublikowano

jednak ta cena.

25zł za 1gb to luz. Zakładam serek żeby pociupać z kumplami a nie mamy możliwości grać przez LAN

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...