Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

S51 Jak tym grac?

Pomroczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna kupilem najlepsze dzialo w s51 myslalem ze bedzie lepsze.

Przy max skupionym celowniku nie trafiam albo zadaje dmg splashem.

Nie wiem jak tym grac...

Prosze o kilka porad.

gfavB10pn_eqqheww.png

Opublikowano

A ping jaki? xD

Ogólnie to S-51 potrzebuje płaskiego terenu, by dobrze działać a i tak wtedy nie jest za celne. Próbuj zmniejszać dystans.

Opublikowano

Zrób to co radziłem;) Zmniejsz dystans i wybierz płaskie podłoże, jak najbardziej jest to możliwe.

Opublikowano

Jest i 2 perki są

To szczerze jestem bardzo zaskoczony. Ale może pewien sposób gry pomoże który jest strasznie specyficzny na artyleriach. Zawsze celuj na maksymalnym skupieniu i dosłownie centymetr za pojazdem, a nie w pojazd. Wtedy teoretycznie powinno wchodzić jak opętane.

Opublikowano

Teorie wasze są tu na nic. Tak samo jak stanie bliżej wroga. Im dalej stoisz tym praktycznie lepiej dla niedoświadczonego gracza bo tor lotu jest z góry więc celownik jest okrągły i łatwiej trafić. Jak stoisz blisko to celownik jest w kształcie elipsy bo pocisk leci bardziej płasko więc niedoświadczony gracz nie dość że nie trafi to może jeszcze w jakąś skałę strzelić co jest przed wrogiem. Zamontuj do arty dosyłacz i to do szybkiego celowania. Pograsz z 30 bitew to się nauczysz grać.

07919872454565140601.png

Opublikowano

Tak teorie na nic, a strzelając takim stylem jakim przedstawiłem wyżej KAŻDĄ artą idzie trafić (wywnioskowane z własnego doświadczenia)

Opublikowano

Boże ludzie to są herezje w czystej postaci,widać,że nikt z was nie grał arta wysokotierową.S-51 wymiata tylko jest niecelna spojrz na takie cos na "celność" dziala.Sam gram nia i zawsze sporo namieszaa.Zaladujesz golda i splash zawsze wejdzie.Chcesz mozemy pluton pograc i przekonasz się.Nie sluchaj idiotów ktorzy mowia abys "wybierał plaski teren i dystans skrocil" to dla arty pewna smierc.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to mój pierwszy pojazd którym zniszczyłem dwa pojazdy jednym strzałem, ale szkoda, bo za to wtedy medali nie dawali :<

Opublikowano

Mam czolgi premium to zarabiaja (i to nie jeden) wiec nie ma problemu a tak to przynajmniej zawsze mam pewnosc,ze cos trafie.Arta kaprysna ale jezeli sie wie jak grac to sporo krwi przeciwnikowi mozna napsuc.

Opublikowano

Pochwal się czym Ty grasz a później rady dawaj.Masz tą arte?grałeś nią? jeżeli nie to jakie możesz rady dawać? Mówie tylko jak ja gram a tak to polecam grać w konfiguracji 2-3 ap a tak to reszta na ziemniakach (dla nie znajacych tematu HE-odłamkowo-burzące).

Opublikowano

Hmm dziwne, osobiście nie miałem żadnych problemów z zadaniem sporych obrażeń S-51 nawet ruchomym celom. Przy wyższych artach dużo zależy od szczęścia czy trafisz centralnie czy tylko obijesz odłamkami. W razie czego możesz próbować strzelać tylko w cele nieruchome, szczególnie TDki, bo S-51 jest już w stanie nawet IX 1-shotować (2razy mi się udało T95 przebić za full hp trafiając w dach)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Grałem i na hita zdejmowałem IS7, E100 nie tylko raz a parę razy wiadomo że moduły musiały urwać bo arta sama w sobie takiego dmg nie daje. Na S51 mam przegrane 600 bitew.

07919872454565140601.png

Opublikowano

Czołg długo ładuję ale ma najlepsze DMG arta 6 tieru .

Musisz czekać aż skupi się i strzelać parę "mm" przed czołgiem .

Opublikowano

Matko.. Przecież kiedy celuje bezpośrednio na wieżę czołgu to i tak "kropka" od celownika ucieka mu za czołg.. W ogóle to myślę, że można ten temat uznać za wyczerpany.

Opublikowano

Czołg długo ładuję ale ma najlepsze DMG arta 6 tieru .

Musisz czekać aż skupi się i strzelać parę "mm" przed czołgiem .

Celujesz przed, jak czołg jest w ruchu. Jeśli czołg stoi w miejscu to celujesz tuż za czołgiem aby pocisk wbił się od góry w czołg lub tuż za wieżą, tam gdzie jest najcieńszy pancerz aby pocisk zadał jak największy dmg.

76561198001815076.png
Opublikowano

Celujesz przed, jak czołg jest w ruchu. Jeśli czołg stoi w miejscu to celujesz tuż za czołgiem aby pocisk wbił się od góry w czołg lub tuż za wieżą, tam gdzie jest najcieńszy pancerz aby pocisk zadał jak największy dmg.

Trzeba jeszcze dodać, że trzeba uwzględnić odległość i prędkość celu w przypadku celowania w ruchomy pojazd. Swoją drogą założyciel tematu pytał o S-51 a my już zaczynamy pisać poradnik dla newbies "Jak grać artylerią", hehe:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...