Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bany na PLu... Jak to wszystko wygląda ?

KamilMGx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Otóż kiedys gralem na modzie, na mojej glownej postaci. Ale wystraszylem sie pewnego dnia, zrobilem eq i juz nie moduje bo poprostu sie boje ;) Ale... od jakiegos czasu zalozylem sobie dropka. Sciagnalem moda i gdy z modem na nim dropie jest o okolo 150% szybciej, z ubijaniem itd. I tu rodzi sie pytanie, jesli dostalbym bana, to dostane tylko na dropa? Czy na glowna postac tez pojdzie? Drop jest na innym koncie i emailu. Nie ma czegos takiego jak bany na IP? Boje sie ze kiedys wpadne na dropie i dostane bana na glowna postac ;c jest to mozliwe , mial ktos z was taka sytuacje? Jak wyglada system banowania na plu?

Opublikowano

mi zbanowali wszystkie konta na tym samym emailu

Na IP nie dostajesz tylko email jak perma dostajesz

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Bany na IP, rozdawane są tylko w ostateczności (praktycznie nigdy), ale jeżeli handlowałeś dropkiem przez handel to jest możliwość że dostaniesz bana...

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Czyli o glowna postac moge byc bezpieczny, bo jest na innym emailu. A co do przezucania itemkow, to mam wyrzucac i podnosic? Bo piszcie ze przez handel moga wylapac,?

Opublikowano

OK, dziekówa wszystkim , Ostatnie pytanie i mozna zamknac: Jak ktos wysle formularz, ze zgloszeniem na mnie to po jakim czasie opcja ze dostane bana odpada? Po miesiacu? czy po 2 tygodniach? CHodzi mi o to, ze np. ktos mnie zauwazyl, wysyla formularz. I po jakim czasie moge dostac bana? ile maxymalnie to moze trwac? miesiac?

Opublikowano

Ja dostalem po 2-3 dniach xD

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Bany na IP, rozdawane są tylko w ostateczności (praktycznie nigdy), ale jeżeli handlowałeś dropkiem przez handel to jest możliwość że dostaniesz bana...

nie koniecznie, bo mógł handlować z graczami a ich nie zbanują przecież.
Opublikowano

Up@ Ale jesli handlujesz sam ze soba to te dwie postacie maja takie same ip . ;p To moge byc bezpieczny? bo kiedys jak gralem na modzie na glownej postaci ktos napisal ze ban itd. gosc w sumie byl ogarniety wiec myslalem ze mnie zbanuja. Minelo juz z 2 miesiace od tego, moge miec 100% pewnosci ze tamtej postaci mi nie zbanuja?

Opublikowano

Mozesz normalnie na handlu przekazywac rzeczy. Zmien sobie postac na osobnego maila.. ja ostatnio sie zagapilem i mi 6 kont zbanowali z 1 maila w tym buf i postac z trutka +9. + sytuacji jest to ze juz nie chce mi sie grac w to i mam czas na ciekawsze rzeczy

u1lc.png
Opublikowano

Ale jak to? Mam glowna postac na emailu X a dropa na ktorym gram na modzie na emialu Y. Jesli zbanuja mi dropa to glowna postac mi na 100% nie ucierpi.? I jak to mozliwe, ze wam kilka kont banuja? Przeciez jak juz zrobiliscie konto na emailu to drugiego nie zrobicie, prawda? Chyba, ze wszyscy macie emaile na o2 ...

Opublikowano

nie ucierpi na 90% bo zawsze jest mozliwosc ze na IP dadza bana ale ja dostalem +100 banow za fb i nadal glowna postac nie ma bana a juz z 2 lata minely

If$Pomogłem = True Then click Lubie To

Opublikowano

Banują tylko konta na tym samym mailu i konta powiązane , np jakbyś dh używał i przerzucał na głowną postać to dostają oba. Jak mówisz , że zrobiłeś nowe konto na osobny mail to jeszcze zrób nowe konto , jakiegoś shopa i tam przerzucaj drop , żeby główne nie było wgl powiązane z dropem. Bana na ip nie dostaniesz.

Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze nigdy z banami na IP czy login na Metin2.pl, jedynie blokady na e-mail. Jeśli nie powiązałeś konta z e-mailem to nic się nie stanie, gorzej jeśli handlowałeś z postacią, która została zgłoszona, bo wtedy mogą Cię wyłapać po logach (co robią rzadko jeśli wsparłeś ich finansowo poprzez ItemShop). Po prostu na razie wstrzymaj się z cheatami, a jeżeli już to wyrzucaj na ziemię i podnoś innym kontem, tzw. pośrednika, aby utrudnić im zadanie. ;-)

Opublikowano

Mod sam w sobie nie jest wykrywalny, tylko niektore jego funkcje poprostu widac zewnetrznie i mozna dostac bana.

Co do blokowania IP - znam tylko jeden przypadek, kiedy user zrobil 1 hit killera na serwery globalne. Uzyl go na globalu niemieckim, po czym otrzymal blokade.

Opublikowano

Ok, dzieki. Jak gralem na dropie jeszcze bez moda to przezucalem normalnie eq, a teraz zaczalem grac na modzie na dropie. Wiec jesli dostalbym teraz bana na dropa to zbanuja mi tez glowna? Odkad gram na modzie na dropie to jeszcze nie przezucalem. I czy jesli bede wyrzucal itemy zdobyte wlasnie na modzie lub fb na ziemie i podnosil glowna to moge byc spokojny?

Opublikowano

Uff Wielkie Dzieki za odpowiedz ;) Jak ktos moze to niech to potwierdzi. A jak jest jakis mod to niech zamknie bo w sumie wyjsnione. WIelkie dzieki wszystkim. :)

Opublikowano

Musze dodac cos waznego do tematu, bo dzis sobie o tym przypomnialem. Pisaliscie, ze konta nie moga byc ze soba powiazane. Ale przypomnialo mi sie, ze te konta sa polaczone tym jakby ref linkiem. W sensie glowna postac zakladalem z linka dropa ( albo odwrotnie nie pamietam ) ma to jakies znaczenie? Czy w sprawe powiazania wchodzi tylko GRA.? No bo rownie dobrze link mogl mi dac sasiad z tym samym IP i to on mogl grac na modzie a ja sie tylko zarejestrowalem z jego linku;p To taki moj przyklad, bo mysle, ze to nie ma zwiazku z powiazaniem kont, mysle ze powiazanie wystepuje w grze, tak jak pisaliscie przez handel. Mam racje? Niech ktos szybko odpisze czy to jest jakas roznica jak mam konto z jego linku .Prosze... Oczywiscie nagrodze jak ktos da odpowiedz :)

Opublikowano

Musze dodac cos waznego do tematu, bo dzis sobie o tym przypomnialem. Pisaliscie, ze konta nie moga byc ze soba powiazane. Ale przypomnialo mi sie, ze te konta sa polaczone tym jakby ref linkiem. W sensie glowna postac zakladalem z linka dropa ( albo odwrotnie nie pamietam ) ma to jakies znaczenie? Czy w sprawe powiazania wchodzi tylko GRA.? No bo rownie dobrze link mogl mi dac sasiad z tym samym IP i to on mogl grac na modzie a ja sie tylko zarejestrowalem z jego linku;p To taki moj przyklad, bo mysle, ze to nie ma zwiazku z powiazaniem kont, mysle ze powiazanie wystepuje w grze, tak jak pisaliscie przez handel. Mam racje? Niech ktos szybko odpisze czy to jest jakas roznica jak mam konto z jego linku .Prosze... Oczywiscie nagrodze jak ktos da odpowiedz :)

Jeżeli nie handlowałes nic z tą postacią, to nie masz się o co martwić. :)

Ps. Ref. co 24h.

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Wszystko można obejść ;)

W 2008 roku grałem w PL, mam jeszcze surę 75 lvl i zostawiałem go na noc, żeby łowił ryby dla małż. Patrze a tu ban. No nic to zacząłem szperać, na jakich zasadach go przyznają. GM musi zagadać, teleportować na ziemię i spowrotem w wodę zobaczyć co się dzieje. Więc, nie wiedząc jak bylo, podważyłem decyzje GMa pisząc mu w mailu, że nie rozmawiam jak kogoś nie znam, i nie wiedziałem, że jest GM, do tego nikt mnie nie teleportował (strzelałem ;)). Napisał mi, że bana nie cofnie i żebym pisał z SGM, no to ja do SGM. Umówiłem się na IRCu, przedstawiłem "swoją" wersję, wraz z emailami od GMa. I odblokował konto ;) Trzeba umieć manipulować he

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...