Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Karta Graficzna

johny23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z kartą graficzną bardzo szybko dostaję wysoką temperature i wyłącza mi Wota. Pytanie moje czy istnieje możliwość obniżenia temperatury karty graficznej ??

Opublikowano

Weź ją odkurz i zmień pastę termo-przewodzącą na jej procesorze.

Jak masz obudowaną kartę, to ją rozkręć, wszystko rób na wyłączonym komputerze (chyba normalne), odczep ten malutki procesorek - poznasz go na pewno i nałóż nowej, dobrej pasty ( IC DIAMOND 7 CARAT ) i będzie Ci chulała jak głupia. Ewentualnie możesz kupić dodatkowe chłodzenie, rozkręcić komputer, dmuchać też możesz (może coś da :D). Miałem ten sam problem i tak go rozwiązałem.

Opublikowano

Moim zdaniem zły dział.. Pogaduszki/Komputery

-=-

Sposoby na obniżenie temperatury:

1.Jak dAM1ANEROHD oczyszczenie z kurzu (podstawa)

2.Wysuń boczną pokrywę od obudowy komputera.. poprawi to przepływ powietrza i obniży temperatury

3.Nowa pasta jak @up

4.Jak nic nie pomaga to zmniejsz "jakimś programem" takowanie zegara karty graficznej

ps. podkręcałeś może kartę ?? OC itp.

x

Opublikowano

ale nie odkurzaczem. (sprężonym powietrzem)

2. Nie musi otwierać, gdyż to popsuje obieg powietrza. Niech dokupi wentylatory.

3. Nowa pasta na CPU i GPU

A jeżeli to Ci nie pomoże zmień chłodzenie na Procesorze (jeżeli masz boxowe).

Sig.png

Opublikowano

ale nie odkurzaczem. (sprężonym powietrzem)

2. Nie musi otwierać, gdyż to popsuje obieg powietrza. Niech dokupi wentylatory.

3. Nowa pasta na CPU i GPU

A jeżeli to Ci nie pomoże zmień chłodzenie na Procesorze (jeżeli masz boxowe).

Jakim cudem psuje obieg powietrza ?? Chyba zwiększy obieg.

Normalnie jak stoi sobie taka zamknięta skrzyneczka to się w środku piekarnik robi... jak otworzy to co innego.

Ja mam fabrycznie w obudowie 2x wentylatory.. więc nie ma problemu.

-=-

A na dodatek może tam gdzie ma wyloty na obudowie zablokować, bo postawił PC przy biurku.

x

Opublikowano

Jakim cudem psuje obieg powietrza ?? Chyba zwiększy obieg.

Normalnie jak stoi sobie taka zamknięta skrzyneczka to się w środku piekarnik robi... jak otworzy to co innego.

Ja mam fabrycznie w obudowie 2x wentylatory.. więc nie ma problemu.

-=-

A na dodatek może tam gdzie ma wyloty na obudowie zablokować, bo postawił PC przy biurku.

Psuje obieg powietrza, gdyż gaz nie "szuka" sobie ujścia tak jak w obudowie, bo ma pełno miejsca.

Podaj kartę graficzną i procek, i zasilacz.

@edit

Tak naprawdę to czyszczenie dobrym odkurzaczem z paroma trybami nie robi większej różnicy niż sprężone powietrze.. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...