Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ktoś włamał się na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie ktoś włamał się na mój serwer na shell'u. Jak się zaczeło, serwer otworzyłem dopiero wczoraj dałem op tylko bratowi, który zemną budował spawn, graczy było do 15 z 64 dzisiaj grałem z bratem, On wyszedł i dołączył do mego drugiego serwera, gdzie u mnie wyświetlił się napis deop Maniak1066 i Już zostałeś zbanowany za "Haha :P" szybko wbiłem na shell-a wyłączyłem serwer zmieniam ip serwera, wbijam mapa kompletnie zdemolowana sprawdzam plik ops.txt i tam było może z 30 osób, gdzie wcześniej były 2 da się jakoś mape przywrucić? Nie mam żadnego pluginu, robiącego kopie mapy, mam tylko world saver do mapy a reszta to podstawowe.

Proszę o szybko odp.

Nowicjusz
Opublikowano

Jeżeli nie miałeś pluginu na rejestracje i cuboida to się nie dziw, a jeżeli miałeś to idź nayebać bratu :)

Jeżeli pomogłem wiesz co zrobić

;)

Opublikowano

Może pobrałeś plugin z jakimś "KeyLoggerem"?

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

jeśli nie wgrałeś pluginu na backup to zapomnij że mapę przywrócisz

sprawdz logi serwera tam znajdziesz po ip kto komu dał opa

a skoro dałeś opa tylko swojemu bratkowi to już wiadomo kto to zrobił :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ok opisuje pluginy:

AutoMessage.jar

CombatTag.jar

CrazyCore.jar(od pamiętania ostatniej sesji i innych komend dla admina-wtyczka do CrazyLogin)

CrazyLogin.jar (Od logowania)

EnderSpawn.jar

Essentials.jar

EssentialsSpawn.jar

EssentialsChat.jar

EssentialsGroupBridge.jar

EssentialsGroupManager.jar

Factions.jar

NoCheatPlus.jar

ServerLogSaver.jar

SimpleBackup.jar

SimpleBackup.jar

TopPVP.jar

WorldEdit.jar

WorldGuard.jar

Czy wy nie rozumiecie, że ciągle siedziałem z bratem on na lapku koło mnie, potem mama wzięła laptopa i ja ciągle z nim gadałem, nie wieże że to on za długo ta mapę budowaliśmy, ale już ip mam jednego z nich, ipchecking niby namierzyłem ale tam nie wiem...

"Jeżeli nie miałeś pluginu na rejestracje i cuboida to się nie dziw, a jeżeli miałeś to idź nayebać bratu" Czy ty mnie uważasz za 10-latka, który zakłada serwer 64 sloty, i nie wgrywa WordlGuard czy WordEdit? i AuthMe, gdzie mi służy CrazyCore?

A i misiekk167 na shell'u chyba nie da się chyba sprawdzić, bo miałem konsolke off i "killall sh"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...