Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Metin2 - Jak dodać NPC, itemki do niego oraz ustawić by się sam respił

~RyKoX~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może wielu osobom się to przyda. To jest w końcu podstawa w tworzeniu serwerów. Zacznij robić bardziej zaawansowane V-tut jak np. dodać coś do Clienta, etc. Bo sama osobiście tego nie ogarniam. ;)

Like na zachętę.

Opublikowano

Moim zdaniem to nie jest przydatne, osobiście każdy zielony po przeczytaniu tut'a będzie umiał samemu to zrobić..

@AW.

Nieprzydatne nie skorzystam

<3

52115758315747618041.png

Opublikowano

Ty sobie człowieku chyba jaja robisz ?

Tak jaja sobie robi.

Umiesz dobrze ciesze się, lecz nie którzy nie umieją a że poprosili to nagrałem.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Może wielu osobom się to przyda. To jest w końcu podstawa w tworzeniu serwerów. Zacznij robić bardziej zaawansowane V-tut jak np. dodać coś do Clienta, etc. Bo sama osobiście tego nie ogarniam. ;)

Like na zachętę.

Nie ogarniasz klienta bo nie czytasz tutoriali -.- edycja klienta jest łatwa tylko gorzej z zaprogramowaniem nowych funkcji :huh:

Opublikowano

Metina poznajemy od 3 lat, takie coś było w 2010 roku :c

Bez potrzebny tut.

Dlaczego nie potrzebny ? ja np jestem zielony i zaczynam zabawe w plikach nie tylko mi to jest potrzebne ale i napewno innym zaczynającym się przyda....

Opublikowano

Dlaczego nie potrzebny ? ja np jestem zielony i zaczynam zabawe w plikach nie tylko mi to jest potrzebne ale i napewno innym zaczynającym się przyda....

Wjedź na YouTube i tam wszystko, od 0 do końca masz :)

Dokładnie to nie ma końca, bo zawsze coś można wymyślić dodać edytować ale ;p

Opublikowano

Wjedź na YouTube i tam wszystko, od 0 do końca masz :)

Dokładnie to nie ma końca, bo zawsze coś można wymyślić dodać edytować ale ;p

Wszystko? niee :D tam o zabezpieczeniach plików i serwera gówno jest :)

Opublikowano

Jak ten tut może trwać 5:35 jak to się robi w jakąś minutkę?

I handlarzy lepiej edytować querami - -.--

USUNIECIE - DELETE FROM `shop_item` WHERE `shop_vnum` = '1'; - 1 ajdi
DODANIE ITP - INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5030', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5040', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5060', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5070', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5080', '1'); - item

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Poradnik przyda się osobom, które nigdy nie miały do czynienia z tworzeniem serwerów. Dobrze, że ktoś jeszcze takie coś nagrywa, bo te wszystkie przestarzałe filmiki zamiast informacji mają niestworzone legendy i mity. Jako motywację dostaniesz ode mnie like'a i liczę na to, że nadal będziesz pracował nad swoim kanałem na YouTube oraz będziesz wrzucał coraz to nowsze produkcje. ;-)

Opublikowano

Jak ten tut może trwać 5:35 jak to się robi w jakąś minutkę?

I handlarzy lepiej edytować querami - -.--

USUNIECIE - DELETE FROM `shop_item` WHERE `shop_vnum` = '1'; - 1 ajdi
DODANIE ITP - INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5030', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5040', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5060', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5070', '1'); - item
INSERT INTO `shop_item` VALUES ('1', '5080', '1'); - item

Poradnik tyle trwa bo jak się tłumaczy to się robi wolniej.

A ty pewnie z restartem całego serwa nawet zrobisz to w minute nie?

A no racja sklepy łatwiej zapytaniami.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Poradnik tyle trwa bo jak się tłumaczy to się robi wolniej.

A ty pewnie z restartem całego serwa nawet zrobisz to w minute nie?

A no racja sklepy łatwiej zapytaniami.

Nie ma to jak bycie idiotą i resetowanie serwera po zrobieniu jednej rzeczy i przechodzenie do kolejnej.

Robie wszystko na raz , żeby NPC sie respił boshe... to nawet fubu by ogarnął czyli = wbicie do filezilli jakieś 10sec i jesteśmy w mapie ściągamy edytujemy i wrzucamy spowrotem daje to w przybliżeniu jakieś 10-15 sekund.

Nie ma to jak w navi robić , lepiej w wpisami ale co ja tam wiem , zawsze lepiej mieć jakiś syf u handlarza zamiast usunąć wszystko i dodać tylko konkretne itemy , gz...

A tłumaczyć nie ma czego... Poradnik po prostu aby zareklamować swój kanał na Yt...

A takich poradników tekstowych jest o wiele więcej i są o wiele lepsze w użyciu niż taki na youtubie -_^

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Nie ma to jak bycie idiotą i resetowanie serwera po zrobieniu jednej rzeczy i przechodzenie do kolejnej.

Robie wszystko na raz , żeby NPC sie respił boshe... to nawet fubu by ogarnął czyli = wbicie do filezilli jakieś 10sec i jesteśmy w mapie ściągamy edytujemy i wrzucamy spowrotem daje to w przybliżeniu jakieś 10-15 sekund.

Nie ma to jak w navi robić , lepiej w wpisami ale co ja tam wiem , zawsze lepiej mieć jakiś syf u handlarza zamiast usunąć wszystko i dodać tylko konkretne itemy , gz...

A tłumaczyć nie ma czego... Poradnik po prostu aby zareklamować swój kanał na Yt...

A takich poradników tekstowych jest o wiele więcej i są o wiele lepsze w użyciu niż taki na youtubie -_^

Dobra dobra chcesz mi pokazać jaki to ty nie jesteś?

Co do restartu każdy restartuje jak często chcę. Ja nie robię wszystkiego na raz bo jak coś zjebie albo mi się nie zapisze to nie mam dużo do powtarzania.

Co do reklamy to ile razy człowieku trzeba ci powtarzać że to dla kolegi, a dałem na forum bo ogólnie daję tu swoje filmy, tobie nawet nie każę tego oglądać.

di-HLXD.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...