Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz czy

Egramy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie zaraz będę mieć 6300 i moje pytanie polega na tym, jaką postać polecacie

do TF, oraz mida sądzę że Fizz się nada ale posłucham waszych opini

Opublikowano

Tak !

Fizz jest pro, jest jedną z najbardziej wyważonych postaci w lolu, a przy tym gwarantuje świetną zabawę i jest stosunkowo mocny.

Zaletą Fizza jest łatwa ucieczka, dojście i łatwa farma.

kiedy używamy E nie da się nas niczym trafić, przykładowo unikniemy graba blitzcranka, ulta karthusa czy ulti cassiopei, dodatkowo zadajemy duży AOE dmg.

Q jest dojściem, zadaje spore obrażenia.

W jest bardzo mocnym skille, po włączeniu zadajemy zwiększone obrażenia i nakładamy "ranę", która zmniejsza efekty leczenia aż o 50% !

R to AOE skill, który podrzuca jedną osobę, na którą go narzucimy, zadaje bardzo mocny DMG, w late potrafi walnąć 1,2k dmg do tego ogromny burst z reszty skilli czyni nas świetnym zabójcą !

Na midzie mamy bardzo łatwo, są wg mnie dwie postacie, które mogą nas skontrować - akali i evelynn (gralem już duzo razy na Ryze i stwierdzam, że to gówno a nie counter na fizza)

Siedzimy na linii i bijemy 3 lvl, po 3 lvlu wbijamy się w przeciwnika, przykładowo na lux i zadajemy jej około 1/2 hp !

Wszystkie rankedy na midzie, które mogłem grać grałem właśnie Fizzem i nie przegrałem żadnego, polecam go, ciężko go skontrować, a on sam kontruje bardzo dużo postaci !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...