Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć ćwiczyć?

TheBrekson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zacząć ćwiczyć żeby trochę przypakować ;D więc tak

Wzrost:183

Waga:77 Kg

No więc tak od czego mogę zacząć? pompki,brzuszki inne ćwiczenia? Bo od razu nie polecę na siłownie żeby wyciskać dobrze byłoby jak byście podesłali mi link z jakimiś ćwiczeniami które mam wykonywać ile razy dzienne i co jeść np białko itp a i nie mam zamiaru brać sterydy itp.

Opublikowano

Polecam Kupić Jakieś sztangielki na Hate i machać z miesiąc a potem dopiero się zapisać na siłownie.

W Międzyczasie Mozesz napierdalac bruszki Pompki i troche Pobigać :).

Jak szukasz jakiś treningów czy coś to polecam WPisać w YT KFD albo poprostu zobaczyć treningi Roberta Burneiki

Opublikowano

Brzuch - brzuszki, nożyce, świece, bieganie.

Ręce - pompki (z nogami w górze tzn. na oparciu w górze), podnoszenie ciężarków.

Nogi - bieganie, przysiady, kopnięcia.

jebnij się w łeb

Opublikowano

ja bym zaczął od pójścia na siłownie, ale w sumie mi sie nie chce...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Na co ci przypakować w wieku 16 lat? o.O

Daj sobie spokój z tępym pakowaniem tylko trzymaj formę i rozwijaj osiągi fizyczne. Kondycja, szybkość, sprawność. To jest ważne :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Tez zaczełem w 16r Najpierw zaczeło się od zwyczajnych brzuszków , potem robiłem 6 weidera, potem ABS, a potem chodziłem na siłownie az do teraz. akurat tak mi się złozyło że za nią nie płace bo przychodzę do szkoły ;)) do 20 roku mam spokoj ;d, idz odrazu na siłownie, tylko dobra dieta i przypakujesz z sucha masa miesniową ale to już trzeba troche więcej poczytac.

Oferta dot. MyBB, IPB, phpbb by przemo, phpbb3:

• Instalacja, konfiguracja forum
  • Konwertowanie bazy do innych silników np. z MyBB do IPB lub IPB 3.4 do 4.x
  • Przenoszenie forum z jednego serwera na drugi
  • Podpinanie domen
  • Instalacja, konfiguracja pluginów, lekka modyfikacja
  • Instalacja stylów, modyfikacje wyglądu forum
  • Doradztwo
  • Zaproponuj coś.
  • Technik

Tworzenie stron WWW (HTML5+ CSS3+JS) BOOSTRAP

Opublikowano

Co do siłowni to polecam trening obwodowy. Trenujemy trzy razy w tygodniu, jednego dnia robimy każdą partię, np:

Jest to przykładowy plan na masę:)

1. Przysiad (atg lub kolarski)

2. Rumunski martwy ciag

3. Podciaganie szeroko na drazku

4. Pompki na poreczach

5. Wyciskanie sztanga z przed glowy na barki siedzac

wykonujemy po 3s do kazdego cw i przez pierwszy miesiac po 18powt, przez drugi 12powt, przez trzeci po 8powt (o dobieraniu ciezaru

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Co do siłowni to polecam trening obwodowy. Trenujemy trzy razy w tygodniu, jednego dnia robimy każdą partię, np:

Jest to przykładowy plan na masę :)

1. Przysiad (atg lub kolarski)

2. Rumunski martwy ciag

3. Podciaganie szeroko na drazku

4. Pompki na poreczach

5. Wyciskanie sztanga z przed glowy na barki siedzac

wykonujemy po 3s do kazdego cw i przez pierwszy miesiac po 18powt, przez drugi 12powt, przez trzeci po 8powt (o dobieraniu ciezaru

Nie ośmieszaj się . I jak sie nie znasz to się nie wypowiadaj . I czytaj dokładnie ,

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Podsyłam filmik jak można ćwiczyć bez siłowni:

Poza tym łatwiej jest poprawnie ćwiczyć, gdy się widzi jak wykonywać ćwiczenia, niż jak się czyta opis.

Opublikowano

W domu bez sprzętu to sobie dużo nie zrobisz :) Z takich domowych ćwiczeń polecam zwykłe pompki, pompki z nogami np na krzesełku i pod ręce dwa taborety i pompujesz, idź sobie do parku weź jakiegoś kolege i podciągaj się na drążku a kolega niech Ci troche pomaga. Fajnym ćwiczeniem są jeszcze pompki francuskie (triceps i klata) wygogluj sobie to. Na brzuch to 6weidera albo ABS.

Opublikowano

W domu bez sprzętu to sobie dużo nie zrobisz :) Z takich domowych ćwiczeń polecam zwykłe pompki, pompki z nogami np na krzesełku i pod ręce dwa taborety i pompujesz, idź sobie do parku weź jakiegoś kolege i podciągaj się na drążku a kolega niech Ci troche pomaga. Fajnym ćwiczeniem są jeszcze pompki francuskie (triceps i klata) wygogluj sobie to. Na brzuch to 6weidera albo ABS.

a6w i abs nie polecam . Brzuch to nie flak regeneracji potrzebuje ,

0k9o45.jpg

Najlepiej kupić karnet w siłowni

u mnie w mieście kosztuje 99zł karnet na miesiąc z pomoca trenera.

99 zł na miesiąc ? za rok uzbiera się 1200 zł za tyle można kupić sprzęt na którym można ćwiczyć min 10 lat.

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...