Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić w pierwszej kolejności?

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż posiadam KARTE GRAFICZNĄ: geforce gtx 660 , PAMIĘĆ: 4GB RAM , PROCESOR: intel core 2 quad q8400 2,67 GHz podaje tylko te dane ponieważ głownie one są używane podczas grania.

Z tego co wiem jak na razie karte graficzną i pamięć RAM mam wystarczającą lecz nie wiem czy procesor jest dobry bo mimo wszystko takie tytuły jak FAR CRY 3 nie chodzą płynnie na ultra częste spadki FPS wiec muszę zmniejszyć niektóre elementy.

Jeśli ktoś się orientuję w tym temacie to proszę o pomoc :D

Opublikowano

Procek ogranicza GPU i to mocno... jak tym chcesz na tym grać przy choćby wysokich ustawieniach ? Według testów dopiero kręcony 8400 jest na równi z G860, na którym da się pograć na medium w FC3.

Opublikowano

Ale jak to możliwe ze karta ktora wyszła niecałe pół roku temu i niby jest dobra nie radzi sobie np dziś zainstalowałem DayZ i tez nie daje rady na ultra czasem spadki fps ;/

http://community.fut...e GTX 660/games

@up

czyli procek do wymiany ? tak myślałem bo wszyscy mowili ze karta i ram jak na razie wystarczą bez problemu :D

Można jakoś podkręcić mój procesor ?

Opublikowano

bo rozumiesz ze nie ważne kiedy wyszła liczy się wydajność? pewnie jakiś informatyk ci ja polecił no i masz nie dość ze procek ogranicza to i karta do dupy . wymień zasilacz potem procek i potem grafe jak chcesz grac na ultra

Opublikowano

bo rozumiesz ze nie ważne kiedy wyszła liczy się wydajność? pewnie jakiś informatyk ci ja polecił no i masz nie dość ze procek ogranicza to i karta do dupy . wymień zasilacz potem procek i potem grafe jak chcesz grac na ultra

Grafa na razie niech zostanie, przeżyć się da mimo, że to średnia, nieopłacalna w porównaniu do Radeonów półka.

Priorytetem jest przejście na platformę 1155 i zakup nawet jaiegoś Pentiuma, wyrwanie używki i3 IB za 300-350zł MAX.

NO I ZASILACZ !

Opublikowano

Ok czyli zasilacz i procesor w pierwszej kolejności :) Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to proszę pisać :D

Opublikowano

Ok czyli zasilacz i procesor w pierwszej kolejności :) Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to proszę pisać :D

Ale razem z procesorem MUSISZ wymienić płytę główną i RAM. Podaj budżet, to powiem Ci, co będzie dało się wykombinować za taką kwotę.

Opublikowano

Hmm na razie to nie wiem najlepiej jak byscie mi polecili cos co dobrze by działało z kartą na podobnym poziomie :D bez przesady cenowo ale żeby to nie był shit :D

Opublikowano

ehh no nie znam się za bardzo na cenach ile mniej więcej kosztuje dobry procek płyta główna i zasilacz które pasowały bo do mojego kompa ? wtedy będę wiedział czy jestem w stanie tyle wydać :D

Opublikowano

Intel zaraz pokazuję Haswelle na LGA1150, a wy tutaj 1155 ;DDD

Ja bym na jego miejscu przehulał na tym Q8200, a na wakacje zmienić na 1150.

Opublikowano

Intel zaraz pokazuję Haswelle na LGA1150, a wy tutaj 1155 ;DDD

Ja bym na jego miejscu przehulał na tym Q8200, a na wakacje zmienić na 1150.

Gorzej, jak Haswelle wydają z cenami 450zł za Pentiumki... ;D

Lepiej jednak kupić tego 3470, bo ceny HW nie spadną tak szybko, a już na pewno nie w tym roku (tak było przynajmniej z SB i 115x)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...