Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Kliknięcie w zakładke.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Załóżmy że mam MenuStrip1 i tam np. zakładka: "KLIKNIJ TUTAJ" i jak ktoś kliknie w tą zakładkę to chcę aby w polu RichTextBox1_Text wyskoczył jakiś mój tekst. Jak to zrobić..?

Specjalista
Opublikowano
Public Class Form1

Private Sub MenuToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BlaaToolStripMenuItem.Click

RichTextBox1.Text = "twój tekst"

End Sub
End Class

Opublikowano

O to mi chodziło ale jest nast. problem. Bo np. mam dwie takie zakładki i jak klikne jedna to sie pojawi mój tekst. A jak potem klikne drugą to moj tekst z 1 zakladki znika a pojawia sie z 2. Da sie zrobic tak aby nie kasowal sie tekst z 1 zakladki..? A tekst z pierwszej zakladki np. pojawilby sie pod tekstem pierwszym.

Opublikowano

Chodzi Ci oto, że po załączeniu okienka pierwszego i odpaleniu drugiego, mają zostać oba załóżmy na ekranie? Nie do końca rozumiem.

Opublikowano

Chodzi mu o to, że jeśli kliknie w tą zakładkę to w RichTextBox1 pokazuje się text. Następnie jak kliknie w drugą zakładkę to pokazuje mu się text ale stary kasuje a on chcę żeby pojawił się pod spodem (chętnie bym dowiedział się jak to zrobić).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...