Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][Zakladanie Cuboidów/FLAGI]

NikeIgorNike

Przydało się?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przyda? si? ten poradnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak. Wiem że gdzieś jest taki poradnik bo go kiedys widziałem. Lecz nie był on dobrze napisany

To zaczynamy:

Jeśli zbudowaliśmy miasto i np. jest ono otoczone murami i chcemy na nim założyć cuboid (ochrone) musimy zaznaczyć nasz teren siekierką. Nie musi on być zaznaczany równo jeśi chodzi o wysokość po zaznaczeniu wpisujemy komende //expand vert - komenda ta podwyższa nam w góre i w dół na maxa następnie zakladamy główny cuboid komenda /region define (nazwa najlepiej miasto). Gdy wpiszemy ta komende zaklada nam cuboid lecz to nie koniec naszych problemów bo gracze mogą bić się na danym terenie i creepery wybuchają. By temu zapobiec wpisujemy /region flag <To wyzej czyli nazwa u mnie miasto) <creeper-explosion> deny. Teraz troche wyjaśnie tam gdzie jest <creeper-explosion> jest to flaga czyli np. by creepery nie wybuchały, napis <deny> jest to wyłączenie danej opcji. Allow - Włącza / deny - wylacza. Dobra po wpisaniu tej komendy nie beda wybuchać creepery, ale co z PvP już się tym zajmujemy. Wpisujemy praktycznie to samo czyli tak /region flag (miasto) <pvp> deny To samo co wyżej. W ten sposób założyliśmy głównego cuboida. Jeśli chcesz założyć działki postępuj zgodnie z instrukcjami dalej. Więc tak zaznaczamy działkę i wpisujemy //expand <wysokość w dół> <wysokość w górę> up ja piszę to zawsze tak //expand 100 100 up w ten oto sposób zaznaczylismy teren 100 w górę i 100 w dół teraz zakładamy tzw. podcuboid czyli cuboid na cuboidzie bo przecież nie chcemy by dany gracz mógł niszczyć całe miasto tylko na działce. Teraz zakladamy ten podcuboid komenda /region define <nazwa cuboida> <gracz jeśli chcemy dać potem działkę komuś nic nie wpisujemy> czyli np. /region define dzialka1 NikeIMPCike lub bez NikeIMPCike. Teraz musimy przypisać podcuboid do miasta bo inaczej gracz nic nie zniszczy w tym celu wpisujemy /region setparent <nazwa dzialki czyli dzialka1> <miasto> jeśli przedtem nie wpisaliśmy gracza w /region define to musimy to zrobic komenda /region addowner <nazwa podcuba czyli dzialka1> <nick gracza>

Myślę że wyjaśniłem to naj jaśniej jak sie dało jeśli nie rozumiecie czegos lub nie dodalem czegos napiszcie w komentarzach a na pewno to dopisze.

Pozdrawiam Nike Igor Nike

Uwaga wszystkie komendy wpisujemy bez "<" ">" "(" ")"

Jeśli dalej nie wiesz wejdź tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=oUNobv6MIXo

zapraszam na serwer minecraft survival

s50.mineserv.eu:4374

Kurde chyba nie ten dzial moglibyscie przeniesc jak zly?

Opublikowano

Jezu... Za niedługo ludzie zaczną robić poradnik jak postawić dirta :\ . Dział z tutami wg mnie się sypie nie można już za fajnych rzeczy znaleźć , teraz to tylko "nowi" robią byle jakie "TUTKI" by wybić się z postami.

911001425911918417398.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...