Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] SOLOTOP

matibart1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

shen

harss Q

stun

tarcza

jeden z lepszych ultow w grze

kozacki tank w late

//Stun?

no sorki... prowokacja. dawno nim niee pykalem przed chorobą . ale powiem szczerze że znowu to mój main ;D

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Riven:

+Duży system escape

+Stun

+Shield

+Łatwa farma

+Ulti bardzo dobre do team fightów

+Twarda

+Brak many i energi

+Długo na linii postoi

fd9cu1.jpg

Opublikowano

nie stun tylko taunt :) czyli prowokacja

dzieki bo sie zdziwilem gralem nieraz shenem ale o stuncie nic nie wiedzialem ale o tauncie owszem.

Opublikowano

Ja osobiście polecam Ci :

Lee Sin :

+ rzadko spotykany na solotopie, bardziej kojarzy się z junglą, ale dzięki temu można robić niezłe zmyły w queue.

+ mobilny.

+ wytrzymały.

+ sustain.

+ harras Q->Q->W do miniona.

+ mocny slow.

+ kopnięcie.

+ ciężko go zgankować.

+ 7 skilli.

Elise :

+ ciężko ją zgankować.

+ kontruje WSZYSTKICH tanków i offtanków, począwszy od Cho'Gatha kończąc na Yoricku.

+ procentuje hp.

+ dobry juke mechanism.

+ 7 skilli.

+ pajączki na formie pająka mogą zablokować skillshoty, takie jak np. łapa blitza.

+ sama wygrywa late.

@Vertnar

Shen jest instabanem, więc na soloqueue raczej sobie nim nie pogra. Ba, on jest WEAK na soloqueue. On się nadaje tylko do rankedów TEAMOWYCH.

Opublikowano

Shena nie bierz, bo jest prawie na każdym rankerze banowany.

Weź Yoricka, ostatnio mało się pojawia i nie jest banowany.

Heal

Mały coldowny

Wytrzymały

Harras

OP ulti

2ufgk6u.png

Opublikowano

od banowania to tylko na wyzszym elo. ja obecnie gram na 1200 ( konto kumpa ) to w co 3-4 meczu zdaza sie ban shena. zauwaz ze przez te 4 mecze mozesz wycerrowac gre

zeby nie bylo spamu to napisze jeszcze o olafie

slow

load hp

true dmg

wzmocnienie

esc sys

latwa farma

szybka jungla

wytrzymaly

przydatny w tf

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Aktualnie gram Riven i co Ci powiem...Na początku ( czyt. pierwsze pięć meczy w dupe) staty na minusie.Po paru grach Veigarem znowu spróbowałem ii...Gra wycarrowana 23/9/19.Każde solo gram teraz Riven bo jej dmg i escape jest boski, no ten stun tylko 1sek no ale jednak op. ;-) Lee Sinem nie potrafie grać więc nie mówie.Mam też Jayce...Ten champ jest masakrycznie OP.Można nim zamiatać jak się chce.Do tego to q w połączeniu z bramą i 2 doranami w early ojeej <3 Melee z true dmg i odrzutem + przywracanie many, melee z jebnięciem i escape!

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Volibear

- Przerzucenie z "q"

- co 3 atak masz mocne ugryzienie z "w"

- Fear ( na miniony )

- Ulti banalne ( i mocne ) w obsłudze :D

Diss_Stream.png

Opublikowano

ogarnięty Jax to postrach, jak jeszcze złapie troche krwi dla siebie i ma złożone TONS of DMG, to każdy przed nim ucieka.

Riven, Olaf, Cho (ogarnięty), Xin (także się świetnie sprawuje, ale trzeba być uważnym i ostrożnym).

Opublikowano

Preferuję Xina:

stun,

heal z W,

podrzucenie co 3 atak z Q,

dosc dobra farma,

ulti mozna sieknac na koncowce hp przeciwnika,

mały system escape, o ile takowy istnieje.

Jax:

mocny stun E,

dobre blocki,

brak heal,

przydatny system escape (E+Q),

ulti robi miazge w tf'ach jak i solo,

spead skill.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Również polecam Ci Riven ;) Grałem z nią w teamie dzisiaj i kosa była - 9/1 bo był surrender od przeciwników. Dobre ganki ma i jak dojdzie do ulti to może przeważyć o losach team fightu.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ahh też pochwalę riven. Nie raz właśnie dzięki jej wygrywaliśmy gry poprzez lategame teafighty. Zawsze ludzie do mnie "riven idiot do tanky" a w late i tak quadry nakurzałem ;P

Opublikowano

tak ojjjj riven jest na prawdę miazgą! to taki (że przytoczę myśl) "j**any AD caster" :P jej combo jest w stanie zbić 40-55% HP'a z ultem nawet do 70% + dobitka i masz killa :D

jayce jest mega na topa, może trzymać na dystans, u niego ta zmiana broni jest mistrzowska, tyle zalet, taki funkcjonalny ^_^

Opublikowano

Riven , Jayce <3 Darius też jest mocną postacią jeśli nie jest z counterpickowany przez np. Yoricka, Kayle , Teemo . Osobiście polecam Ci też Jaxa.. - miażdzący late game, wystarczy się dobrze wyfarmić a w późniejszej fazie gry po zbudowaniu itemów niszczysz gre przeciwnikowi.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...