Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Nocturne jungle

BloodSmokers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem.

Szukam ogarniętego buildu dla nocturna do jungli.

Kupiłem go, i składałem coś takiego (wg. własnego upodobania)

ale nie wiem czy dobrze składałem.

A mianowicie:

start armor + 5 red

latarnia

malet

bt

omen

warmog

IE

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Nie warto zaczynać z Armorem - z sustainem wychodzimy tak samo jak z machetą ale boli nas szybkość jungli. Fakt, że daje nam więcej opcji rozwoju niż maczeta, ale zwykle jesteśmy zmuszeni budować latarnię.

Co do buildu: jeśli jesteś grubym sfeedowanym Nocturnem to jest ok. Oprócz tego IE to nie mam pytań.

Dla mnie zawsze najlepszym wyborem od S3 jest Ostrze Zniszczonego Króla w ofensywie i Runiczny Bulwark w defensywie. BT i IE to dość drogie rozwiązanie i ciężkie do zfinalizowania (wszczególnie IE).

Nocturne wspaniale skaluje się z szybkością ataku więc możesz pomyśleć o jakimś dodatkowym jego wzmocnieniu przez np. Wit's End (ale bez przesady nie warto go robić pod 2.5 AS). Nie ma jednego buildu ale ja najbardziej lubię chodzić tak:

- Maczeta + 5 potek

- Latarnia + Buty 5 (później ewentualna zamiana na merkurki i enchant Furor - nienawidzę Berserków na nocturnie)

- Bulwark/BoTRK

- Wit's End/Stattki's Shiv

Zazwyczaj tu się kończy ale warto wspomnieć o połączeniu Wit's End + Słoneczna Peleryna (Chroni przed wszystkim i pozwala na zadawanie niezłych obrażeń magicznych) tudzież tak modnego Black Cleavera. Obecnie jest także moda na robienie Warmogów (ze względu na wszechobecną penetrację), ale nie czuję jakby były one tak dobre jak przykładowo Randuin.

Nie jestem też jakoś fanem Frozen Maleta na Nocturnie, ale fakt: spowolnienie jakie oferuje jest nieocenione w gankach (nie lubię ale polecam).

Jeśli myślimy o byciu inicjatorem, to warto zainwestować w Randuin + Banshee's oraz enchant butów: Captain.

Dobrze spisuje się jakiś wczesny CDR (znowu Cleaver lub wczesny Brutalizer) jako iż ulti jest nam niemal niezbędne do ganków.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja na niego skladalem podstawowy buildnpodnad. Duzo krytow i niszczy kazdego. Na poczatek kupuj buty i potki red.

Jakies infinity, black clever, widmowy, brutalizer, ga, mercurki/berserki.

2ufgk6u.png

Opublikowano

@up tak, tak a potem składam się jak dzieciak.

bo zero surwa, i jeszcze rushować IE które jest bardzo drogie i przy tym nie daje surva żadnego.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...