Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bugowanie questów z nagrodami na niektórych serwerach

equalxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Pokarze wam dzisiaj jak bugować lamerskie questy na nie których serwerach

Na ktorych serwerach to działa:

Działa na serwerach gdzie skrypter(lamer) nie dodał sprawdzenia ilości wymaganego przedmiotu przed nadaniem nagrody oraz jesli jest czas na przełozenie przedmiotu

Gdzie działa:

Nie testowałem na innych serwerach niż teoden, tam działa na małże u rybaka

Na jakiej zasadzie to działa:

Skrypt podczas questowania z npc daje trade drugiemu charowi, przeklada itemy i akceptuje z jednym clickem co nie jest możliwe normalnie

Krok po kroku na przykładzie teodena:

-potrzebujemy dwa konta i dwie postacie

-sciagamy buffbot w pythonie i odpalamy na obu kontach, spisujemy wygenerowane id obu postaci

-generujemy 2x nowy dokument z rozszerzeniem *.py

-wklejamy ten kilku linijkowy kod oraz w pierwszej linijce podajemy id w ()

import player
import net
import ui
import chat
import chr
import app
import chrmgr
import item
import time
import app
import locale
import net
import player
import skill

net.SendExchangeStartPacket(xxxxxxx) #<------ tu podajemy id drugiego chara
net.SendExchangeItemAddPacket(0, 0, 0) #<------ linijka odpowiada za przekładanie itemu z pozycji 1x1 (bokxgóra)
net.SendExchangeItemAddPacket(1, 1, 0) #<------ linijka odpowiada za przekładanie itemu z pozycji 1x2 (bokxgóra)
net.SendExchangeAcceptPacket() #<------potwierdza trade

-idziemy 2 charami pod rybaka

-musimy posiadac 2 rybki, przesuwamy je w pola(podane wyzej), nastepnie przesuwaamyje na rybaka. Po otworzeniu okna questowego z zapytaniem odpalamy skrypt 1 z id chara 2, potwierdzamy trade na drugim i konczymy questa na 1

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Opowiedz mi jak wygląda quest to "wstępnie" ci powiem czy może dzialac. Dobra rada na przyszłość przetestuj sam i nie pytaj się nikogo czy działa bo jeśli tak to długo tego nie nazywasz że względu że ktoś się tym zainteresuje

Btw 2, 5k malzy na teodenie, czekam na kogoś kto mnie pobije

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Pytanie do autora. Czy jest może gdzieś jakiś spis tych funkcji / modułów pod metina?

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Rozwalasz roota i szukasz na chybił trafił:D Ja robie tak że otwieram notepad++ i daje szukaj w plikach.

@xMiltinka

http://www.mpcforum.pl/topic/665871-download-buffbot-w-pythonie-by-daskuchen/

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

@edit

5 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

• equalxxx, xMiltinka, TeodenMetin2, Berqu, Demetrious

Czyli na teodenie już nie działa:D

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

na jakiej podstawie to działa? Np nie wiem q quescie trzeba dać 2 karasie i za nie dostanie się małża to ten skrypt zrobi, że za 2 karasie dostaniemy ile małży?

11573538277329494069.gif

Opublikowano
na jakiej podstawie to działa? Np nie wiem q quescie trzeba dać 2 karasie i za nie dostanie się małża to ten skrypt zrobi, że za 2 karasie dostaniemy ile małży?

Ten skrypt nie pomnaża żadnych itemów,ON TYLKO POZWALA NA ICH PRZEŁOŻENIE PODCZAS ROZMOWY Z NPC NA INNEGO CHARA PRZEZ CO NIE ZOSTANĄ STRACONE I BĘDZIEMY MOGLI JE WYMIENIĆ JESZCZE RAZ, W KOLKO I W KOLKO:d

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Czy możliwe jest zrobienie za jego pomocą biologa posiadając po 1/2 itemki z wymaganych 10/15/20/25

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.

w plik pythonscript.py wklejam:

import player

import net

import ui

import chat

import chr

import app

import chrmgr

import item

import time

import app

import locale

import net

import player

import skill

net.SendExchangeStartPacket(nick 2 postaci)

net.SendExchangeItemAddPacket(0, 0, 0)

net.SendExchangeItemAddPacket(1, 1, 0)

net.SendExchangeAcceptPacket()

Na postaci 1 daję wymagany przedmiot do oddania na 1 miejsce w eq potem klikam na biologa i jak wyskoczy okienko z możliwością oddania Certyfikatu tugyisa lub zamknieciem okienka to co robię dalej? Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Sam nie wiem o co tutaj dokladnie chodzi, jak wyskoczy mi okienko że otrzymałem to i to, uruchomie skrpt py, odpali sie handel akceptuje na drugiej postaci i co dalej? Klikne w OK w quest i po quest, ktos wytlumaczy to "jeszcze prosciej" bo nie rozumiem nic z tego.

// dobra rozkminiłem :P

­

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...