Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy kowal gildyjny pali itemki do +4 ?

sebeq1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie prawda ;-) To czy spali czy nie zależy tylko i wyłącznie od farta ;p

Opublikowano

Baggio, z tym się nie zgodzę. On dodaje 10% ogółem, a nie 10% wartości. Wtedy to nie miałoby sensu jeśli na niektóre przedmioty masz 40% szansy. Ryzykować stratę cennego przedmiotu dla dennych 4%? Coś nie tak. Od +1 do +4 jest bardzo mała szansa na spalenie itemu, ale wciąż zależy to od tego co chcesz ulepszyć. ;-)

Opublikowano

Niestety, myślisz się. Ulepszenie przedmiotu, zależy wyłącznie od naszego szczęścia jakie w danym dniu posiadamy. Nigdy nie możemy być pewni, że Nam ulepszy. Sytuację bywają tj. np. Mnisią zbroje na +9 ulepszył ,lecz drugiej osobie już spalił. Należy jednak pamiętać, że kowal gildyjny jest przede wszystkim droższy, ale mimo zwiększonej szansy na ulepszenie nie można wierzyć w takie informację według mojej osoby, gdyż tak jak wspomniałam na początku, zalezy wyłącznie od szczęścia. Zaczynając grę na serwerze Solar w ciągu 2 dni posiadałam w pełni eq od +7 do +9 wraz oczywiście z wybonowaniem. Wyłącznie szczęście tutaj gra najiększą rolę.

Opublikowano

Baggio, z tym się nie zgodzę. On dodaje 10% ogółem, a nie 10% wartości. Wtedy to nie miałoby sensu jeśli na niektóre przedmioty masz 40% szansy. Ryzykować stratę cennego przedmiotu dla dennych 4%? Coś nie tak. Od +1 do +4 jest bardzo mała szansa na spalenie itemu, ale wciąż zależy to od tego co chcesz ulepszyć. ;-)

no faktycznie moglo mi sie cos pomylic, zawsze zdawalo mi sie ze jest 10% z tego co mamy :) kazdy moze sie pomylic :D

Opublikowano

Nie jest to prawdą, kowal gildyjny daje ci 10% szans więcej na ulepszenie przedmiotu, niestety koszt takiego ulepszenia jest znacznie droższy.

Opublikowano

Niestety, myślisz się. Ulepszenie przedmiotu, zależy wyłącznie od naszego szczęścia jakie w danym dniu posiadamy. Nigdy nie możemy być pewni, że Nam ulepszy. Sytuację bywają tj. np. Mnisią zbroje na +9 ulepszył ,lecz drugiej osobie już spalił. Należy jednak pamiętać, że kowal gildyjny jest przede wszystkim droższy, ale mimo zwiększonej szansy na ulepszenie nie można wierzyć w takie informację według mojej osoby, gdyż tak jak wspomniałam na początku, zalezy wyłącznie od szczęścia. Zaczynając grę na serwerze Solar w ciągu 2 dni posiadałam w pełni eq od +7 do +9 wraz oczywiście z wybonowaniem. Wyłącznie szczęście tutaj gra najiększą rolę.

"Posiadałam"? A w profilu masz mężczyzna. Ktoś chyba nie jest pewny swojej płci ^^. Bez obrazy oczywiście.

Opublikowano

Według mnie to nie zależy od szczęścia bo to jest gra i to są wszystko dane czyli % masz tyle i tyle % szans i to tak wychodzi czasami procent wpadnie a czasami nie.

Opublikowano

nawet na +1 może ci spalić, ale szanse są bardzo małe.

Szczególnie, że większość przedmiotów ma 100% szansy na ulepszenie w pierwszych fazach, potem 80 i 90%, więc początkowo nie ma żadnej szansy na spalenie przedmiotu. Zabawa zaczyna się dopiero na +7, +8 i +9, bo wtedy pali w połowie przypadków. ;-)

Opublikowano

Na pl'u jest że na +1 jest 90% potem z każdym poziomem jest o 10% mniej , więc u gildijnego do +4 nie powinno ci zjarać . A do +1 masz 100% .

Dłuższej grafiki się nie dało?

Nowicjusz
Opublikowano

Ludzie cytuje temat "Czy kowal gildyjny pali itemki do +4 ?" to czemu wy tu piepszycie o jakiś 10% u kowala?! A odpowiedź na temat, kowal gildijny pali do +4 :P

Jeżeli pomogłem wiesz co zrobić

;)

Opublikowano

[size=4]Itemki 0-22
Zaczynamy na podstawowych broniach kończymy na złotym naszyjniku , kolczykach i bransolecie.

+1 90%
+2 90%
+3 90%
+4 80%
+5 70%
+6 60%
+7 50%
+8 40%
+9 30%

itemy 25-42
Zaczynamy na srebrnym mieczyku myśle że wam znany
Kończy się na Smoczej zbrojce na 42 poziom.

+1 90%
+2 90%
+3 80%
+4 80%
+5 70%
+6 60%
+7 50%
+8 40%
+9 30%

Teraz najlepsze itemki metin2
W których ulepszanie będzie dosyć drogie

Zaczynamy na krwawym mieczyku na 45 poziom
kończymy na mieczu trytona +9 który jest na aż 90 poziom

+1 90%
+2 80%
+3 70%
+4 70%
+5 60%
+6 50%
+7 30%
+8 20%
+9 10%[/size]

Wychodzi na to że:

itemy do 22lvl np. żelazny hełm do +3 ulepszy 100% u gildijnego

Dlaczego? Poniewaz u zwyklego kowala czy to w m1, m2 czy DT jest 90% przez +1, +2, +3

Gildijny daje 10% wiec mamy 100%.. tak to działa

Na +4 mamy widoczne 80%+10%=90% szans wiec moze nam spalic dany item.

Oczywiscie mowa tu o itemach 0-22poziom

Ten post powinien rozwiązać Twój problem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...