Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerobiona konsola Xbox360 z internetem

Vols.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć.

Czy na przerobionym xboxie (lt 20 czy coś xD ) można grać w oryginalne gry przez internet?

Przy kupnie mi mówili, że jak będę grać przez internet, to mi zablokują xboxa, jednak ja się wole upewnić.

Opublikowano

Sprzedawca przy zakupie powiedział Ci prawdę, przerabiając urządzenie tracisz możliwość grania przez internet, tzn. nie tracisz jej dosłownie, ale przy próbie połączenia z internetem Microsoft zablokuje twoje konto Xbox Live oraz konsolę :)

Opublikowano

Jak mi zablokują xboxa to nawet nie wejdę bez internetu żeby sobie na przykład popykać w fifę albo posłuchać muzyki? xD

Opublikowano

Teraaz xboxa ci nie zablokują :) Tylko profil bo nowy regulamin wyszedł :) . Ale jak na live grasz na oryginałach to nie zbanują a i BANUJĄ TYLKO OD GIER Z MICROSOFTU !

//nieregulaminowa sygnatura

//BR3ND

Opublikowano

Teraaz xboxa ci nie zablokują :) Tylko profil bo nowy regulamin wyszedł :) . Ale jak na live grasz na oryginałach to nie zbanują a i BANUJĄ TYLKO OD GIER Z MICROSOFTU !

Co to za jakaś nowa teoria. Bany tylko za gry od microsoftu.

Nie ma znaczenia czy gra na piratach czy oryginałach będąc podłączonym do neta - bana i tak może dostać. Niezależnie czy jest to gra microsoftu czy też inna, ryzyko bana jest takie samo.

I jeśli masz LT 2.0 to nawet nie podłączaj się do neta. Dostaniesz cichą aktualizację i ani gry nie będą działać, ani live. : ) Nie ma znaczenia czy chcesz pograć w oryginała czy pirata. Przerobiony napęd to naruszenie warnuków microsoftu i za to dostaniesz bana, a nie pirackie kopie gier.

Opublikowano

Ja mam LT 3.0 aktualizuje ciągle i pykam na piratach a więc radze ci przerób sb na LT 3.0 wtedy popykasz na multi :)

To jest tylko działanie do czasu kiedy MCS nie znajdzie "lekarstwa" na LT 3.0, a potem znowu ukryta aktualizacja czego wynikiem będzie blokada konta i konsoli. To zawsze będzie wyglądało jak wyścig sznurów tj. MCS zabezpieczy konsole, ludzie wymyślą nową wersję na pirata np. LT 4.0, potem oni znowu się zabezpiecza i tak będzie w kółko ;/

Po prostu masz 2 wyjścia kupując Xboxa360:

1. Albo grasz legalnie, kupujesz wszystko zgodnie z prawem itp.

2. Przerabiasz konsolę i Cieszysz się tylko grą na SP, co po czasie staje się nudne ;/

Opublikowano

Jest jeszcze 3 wyjscie . Konsola z RGH + FreeStyleDash z pluginem LiNK ;) Moze nie to samo co gra w XboxLive, ale da sie grac + do tego darmowe gry i multiplayer .

ruch_13.jpg
Opublikowano

Co to za jakaś nowa teoria. Bany tylko za gry od microsoftu.

Nie ma znaczenia czy gra na piratach czy oryginałach będąc podłączonym do neta - bana i tak może dostać. Niezależnie czy jest to gra microsoftu czy też inna, ryzyko bana jest takie samo.

I jeśli masz LT 2.0 to nawet nie podłączaj się do neta. Dostaniesz cichą aktualizację i ani gry nie będą działać, ani live. : ) Nie ma znaczenia czy chcesz pograć w oryginała czy pirata. Przerobiony napęd to naruszenie warnuków microsoftu i za to dostaniesz bana, a nie pirackie kopie gier.

Wielki znawca. Widać że sie znasz bardzo dobrze ;). Sam microsoft pisał że banują tylko od MICROSOFTU, a od innych nie bo ich to nie obchodzi. SPECU ;)

//BR3ND

Opublikowano

To jest tylko działanie do czasu kiedy MCS nie znajdzie "lekarstwa" na LT 3.0, a potem znowu ukryta aktualizacja czego wynikiem będzie blokada konta i konsoli. To zawsze będzie wyglądało jak wyścig sznurów tj. MCS zabezpieczy konsole, ludzie wymyślą nową wersję na pirata np. LT 4.0, potem oni znowu się zabezpiecza i tak będzie w kółko ;/

Po prostu masz 2 wyjścia kupując Xboxa360:

1. Albo grasz legalnie, kupujesz wszystko zgodnie z prawem itp.

2. Przerabiasz konsolę i Cieszysz się tylko grą na SP, co po czasie staje się nudne ;/

Im sie nie opłaca banować, bo gdy ktoś ma przeróbke LT 3.0 to kupuje golda żeby pograć na necie z czego oni mają kase. Pozatym ostanie bany były za granie przed premierą przez internet w halo4.

Opublikowano

Jeżeli masz przerobioną konsole a grasz na orginalnych przez neta to ci nic nie zrobią chyba ze bys na piracie przez neta gral .

obitotobi.jpg
Opublikowano

IvyMiki jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj ;) Nie ma znaczenia czy gra na oryginalach czy piratach jesli ma przerobiony naped .

ruch_13.jpg
Opublikowano

IvyMiki jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj ;) Nie ma znaczenia czy gra na oryginalach czy piratach jesli ma przerobiony naped .

Co ty mieszasz. Masz przerobioną to na oryginałach możesz grać ale na innym koncie najlepiej i nie mieszaj ludziom.

//BR3ND

Opublikowano

Podsumowująć tak jak kolega pisał, a także moje zdanie z doświadczenia kolegi ...

Jeśli masz przerobioną konsole i grasz przez neta:

Nie ma znaczenia w jakie grasz gry czy od Microsoftu czy inne, nie ma znaczenia czy są to oryginalne czy piratki, masz przerobioną konsole, a to jest tu powodem bana !

Wierzcie mi na słowo lub nie, ale tak jest w rzeczywistości, jak już wspomniałem piszę to z własnego doświadczenia.

Pozdrawiam myślących.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pomyślcie...

Sprzedajecie konsole, twoj biznes tez ciagnie % z gier sprzedanych ORYGINALNYCH, a jak bys zobaczyl sobie, ze ktos korzysta z uslug live, i widac ze ma przerobiony naped, czyli na 90 % nie zarabiasz z niego.... pozwolisz mu dalej grac na piratach, czy go zbanujesz, za to ze probuje cie oszukac, i nie kupuje oryginalnych gier...

• 5 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ej jak ja mam przerobionego to moge grać też na orginalnych płytach które np kupie w empiku, czy tylko pirat ?

Opublikowano

Ej jak ja mam przerobionego to moge grać też na orginalnych płytach które np kupie w empiku, czy tylko pirat ?

Możesz grać na oryginałach.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

nie rozumiem też mam przeróbke xbox-a czyli jak mam orginalną gre i chce pograć na multi to mnie nie zbanują????

Nie na orginalnej grze nie.

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...