Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer do 2000zł.

arteekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam juz któryś temat, o złożenie kompa, ponieważ nie uda mi sie dobierać tych 3k. Poszukuje komputera do 2k, zeby mobo i psu było bardzo przyszłosciowe, tj. bede wsadzał i5 2500k i 7870/7950/7970, dokupil chłodzenie i ładnie wykrecil tego procka. Czyli, psu/mobo przyszłosciowe, zeby mozna było dobrze wykręcić za ok. 2 lata i5 2500k. Daje limit plusów.

19.png

Opublikowano

Jak w niedalekiej przyszłości wstawisz 2500k to będzie dobry. Ciachnij RAMy, obudowę, a zmieścisz się z Sapphire Radeon 7850 ;).

//Acha, 1 - 2 lata ? Na Twoim miejscu wziąłbym jednak 3470 + MOBO z B75, nie wiadomo, czy Haswell nie zrobi rewolucji. Przynajmniej zmieścisz się w budżecie.

2 lata to jednak 2 lata - może do tego czasu 2500k naprawdę mocno stanieje.

Opublikowano

To są dodatkowe koszty... równie dobrze możesz kupić przejściową używkę PowerC 4850HD, wyjdzie na to samo, a możesz dołożyć już do chłodzenia. Nadal jednak nie rozumiem, po co uparłeś się na tą obudowę, jak możesz mieć lepsze GPU przy okrojeniu ceny do np. CM Elite 430.

Opublikowano

Po O/C i tak będzie.

Ja bym na Twoim miejscu zrobił tak :

- 4850 + G860 + MSi Z77A-gd55 (skoro tak się na to O/C uparłeś, co jest ciężkie przy takim budżecie)

- 3470 + MOBO z B75 + 7850 - masz spokój do końca, trochę ponad 2k ale zawsze się coś ciachnie.

Opublikowano

Tak sie zastanawiam, jakbym odrazu do tego zestawu wsadził i5 2500k i 7850? Szkoda marnowac tych 2k, jak doloze te 500+ zł i bedzie git sprzęt. I tak bede brał na raty. Tylko pytanie, do zestawu ktpry dałem mozna smiało wsadzac is 2500k i 7850? Zasilacz i reszta bedzie git?

19.png

Opublikowano

Mozesz mi to wszystko wsadzic do kupy? Jestem na telefonie i nie bardzo moge tu cos zrobic. ;\ limicik poleci potem ja wejde na kompa, dzięki. ;d

Jak wsadzić do kupy ? To w końcu bierzesz 2500k, 7850 i tego zalmana ?

Opublikowano

ok, dzieki o to mi chodziło. Nie wyszło tak drogo jak myslałem, tylko muszę zobaczyc czy moja nagrywarka jest pod sata, bo mam dwie. A co myslisz o tej obudowie? Dobra bedzie zeby to wzzystko wsadzic i zeby dobrze chłodziło?

19.png

Opublikowano

ok, dzieki o to mi chodziło. Nie wyszło tak drogo jak myslałem, tylko muszę zobaczyc czy moja nagrywarka jest pod sata, bo mam dwie. A co myslisz o tej obudowie? Dobra bedzie zeby to wzzystko wsadzic i zeby dobrze chłodziło?

Jest ok, ale możesz mieć tańszą, i podobną.

50dea4ba1935f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...