Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer LAN/Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kłopot otóż chcielibyśmy pograć z kolegą multiplayer na modach.

Tak więc znaleźliśmy poradnik jak połączyć 2 komputery przez LAN przy pomocy Hamachi.

Wszystko zrobiliśmy jak na poradniku i nic wyskakuje błąd "End of Stream" oraz na polskiej wersji minecraft "Koniec transmisji".

Spróbowaliśmy zrobić serwer LAN na czystym Mc i nadal to samo, ten sam błąd.

Więc proszę o pomoc bardzo chcielibyśmy pograć survival na modach.

Poradniki z jakich korzystałem:

http://www.youtube.com/watch?v=7okUR5RxL3w&list=UUndlR3GUOUiW5d9hu_R5-RA&index=2

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

Hamachi --> Sieć --> Utwórz nową sieć --> ID i hasło byle jakie ( kolega dołącz do sieci i wpisuje ID i hasło) --> Pobierz serwer (zależy bukkit lub classic) --> W pliku serwer zmieniasz na swoje IP --> Uruchamiacie minecrafta --> Tryb Wieloosobowy --> Dodaj serwer ( IP twoje z Hamachi, nazwa byle jaka) --> Dołącz (pamiętaj o włączeniu serwera)

. . .

Opublikowano

Hamachi --> Sieć --> Utwórz nową sieć --> ID i hasło byle jakie ( kolega dołącz do sieci i wpisuje ID i hasło) --> Pobierz serwer (zależy bukkit lub classic) --> W pliku serwer zmieniasz na swoje IP --> Uruchamiacie minecrafta --> Tryb Wieloosobowy --> Dodaj serwer ( IP twoje z Hamachi, nazwa byle jaka) --> Dołącz (pamiętaj o włączeniu serwera)

Tylko ze ja chcę serwer na modach i bez hamachi bo przez hamachi laguje -.- raz mi się udało połączyć z kolegi serwerem i 0 lagów.

Opublikowano

ło matko. hamachi laguje. brrr ... gdzie takie bajki opowiadaja ? na zapytaj.onet ?

sprawdz moze ustawienia firewalla, ok ?

Oks popatrzę ale hamachi laguje i tego będę się trzymał mam 3 komputery w domu i każdy na internecie wiec nie ma się co dziwić :P

@REF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...