Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świątynia Smoka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż pewien użytkownik dość często pisze na temat Komnaty Smoka , a właściwie prosi o nią. Dlatego postanowiłem ją napisać. Wszystko działało , oprócz ustawiania hasła. Oczywiście znów musiałem zasięgnąć rady @z4z0l , na moje szczęście umiał to naprawić., Więc o to quest Komnata Smoka, który działa tylko dzięki niemu. Pisze go od wczoraj , już tym się z nim umęczyłem, że nie mam sił na sprawdzanie większej ilości bugów. Proszę je zgłaszać w temacie

WAŻNE !

Hasło działa tylko na zasadzie cyfr. Jeśli wprowadzimy litery jako hasło to każdy będzie mógł do nasz dołączyć w komnacie.

http://wklej.to/gVR1R

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Problem mam taki ,

przywoluje sobie ducha i klikam na niego "komnata beran setaou i pisze ze do komnaty mozna wejsc raz na godzine .

nawet jak klikam gm reset to nie moge wejsc

<p>

Opublikowano

Do tego dungeona nie powinno używać się czasami funkcji DragonLair.startRaid()?

Ja używałem tej funkcji i wszystko się spawniło automatycznie (smok, moby, metiny) ;)

A nawet nie wiedziałem, że jest taka funkcja. Podaje się do niej jakieś argumenty(index mapy czy coś) czy działa sama?

Opublikowano

Najwyraźniej na odwrót rozstawiłem znaki. Ta wersja powinna działać

http://wklej.to/6GSFhj

nexi.png

Opublikowano

A nawet nie wiedziałem, że jest taka funkcja. Podaje się do niej jakieś argumenty(index mapy czy coś) czy działa sama?

index mapy.

Musisz też mieć odpowiednie server i client side, bo ta funkcja jest w gejmie więc koordynaty (np. gdzie ma przenieść) są stałe, chyba, że zedytujesz game.

Opublikowano

Standardowo jest:

6njg6b.jpg

Diff mienia je na:

96upaw.jpg

This difference file has been created by IDA Pro

game
001A6DA3: E0 4C
001A6DA4: E0 B3
001A6DA5: 0C 19

001A6D9B: 94 4C
001A6D9C: 47 B3
001A6D9D: 10 19

Opublikowano

Mhm po wgraniu wyskakuje, że można wejść raz na godzinę. Link który jest wyżej nie działa. Jedynie ten z tematu, ale tam występuje właśnie ten błąd.

@EDIT

mi się wydaje czy tu tylko przeteleportuje jedneg gracza, a nie grupę?

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Mhm po wgraniu wyskakuje, że można wejść raz na godzinę. Link który jest wyżej nie działa. Jedynie ten z tematu, ale tam występuje właśnie ten błąd.

@EDIT

mi się wydaje czy tu tylko przeteleportuje jedneg gracza, a nie grupę?

No właśnie sam nie wiem na jakiej zasadzie działa ta funkcja.

Opublikowano

Ta funkcja tepa na mape i respi tam metiny, moby i smoczka - po zabiciu smoka wyświetla się napis w ramce (wygląda jak komenda /b) i wywala z dunga. Czy działa to w drugą stronę? (nie zabijemy w godzine) niestety nie wiem ;f

A takie coś jak ustalanie hasła i wejście do komnaty trzeba napisać w quescie. Ta funkcja jest tylko dla rozpoczynającego rajd.

Opublikowano

Wystarczy zmienić znaki.Jest

pc.getqf("co_godzine") > get_time() then

wystarczy zamienić na

pc.getqf("co_godzine") < get_time() then

nexi.png

Opublikowano

Ta funkcja tepa na mape i respi tam metiny, moby i smoczka - po zabiciu smoka wyświetla się napis w ramce (wygląda jak komenda /b) i wywala z dunga. Czy działa to w drugą stronę? (nie zabijemy w godzine) niestety nie wiem ;f

A takie coś jak ustalanie hasła i wejście do komnaty trzeba napisać w quescie. Ta funkcja jest tylko dla rozpoczynającego rajd.

A jak jest z większą ilością osób ? Tepa każdą do tej samej komnaty ? I czy nie respi smoka za każdym razem jak ktoś wejdzie ?

Opublikowano

Smoka respi tylko 1 raz. Specjalnie ustawiłem event_flag, że smok jest respiony tyko podczas gdy lider się zaloguje do komnaty.Jeśli chodzi o tepanie to tepa wszystkie w jedno miejsce. Jak to sprawdziłem - prosto. Tepłem się do komnaty jako lider. Wyczarowałem tam duch sura i tepłem się jako członek i napis się już nie pojawił a duch dalej tam stał.

nexi.png

Opublikowano

Smoka respi tylko 1 raz. Specjalnie ustawiłem event_flag, że smok jest respiony tyko podczas gdy lider się zaloguje do komnaty.

1. quest został usunięty z serwera wklej.to,

2. jeżeli chodzi Ci o lidera grupy to jest to problem... A gdy komnatę próbujemy otworzyć i nie jesteśmy w grupie? Uwzględnij to :)

umarł

Opublikowano

No faktycznie. Nie pomyślałem o tej grupie. ale narazie nic nie da rady bo nie am tego questu na kompie, a na wklej nie działa.

nexi.png

Opublikowano

A jak jest z większą ilością osób ? Tepa każdą do tej samej komnaty ? I czy nie respi smoka za każdym razem jak ktoś wejdzie ?

To działa tak

Lider ustala hasło => otwiera komnate => funkcja DragonLair.startRaid() tepa go na mape i respi moby. Respi się tylko jeden smok, bo funkcje wykonujesz tylko raz - przy otwieraniu komnaty.

Na globalnych komnata polega na tym, że wchodzi ten kto zna hasło. Więc piszesz tą cześć w quescie (sprawdzanie czy przejście otwarte + weryfikacja ustalonego hasła) i uzywasz zwyklego warpa do komnaty.

Inne możliwości takie jak zamykanie przejścia, wylogowanie trzeba uwzględnić w quescie osobno. Funkcja nie zrobi za Ciebie wszystkiego.

Opublikowano

To działa tak

Lider ustala hasło => otwiera komnate => funkcja DragonLair.startRaid() tepa go na mape i respi moby. Respi się tylko jeden smok, bo funkcje wykonujesz tylko raz - przy otwieraniu komnaty.

Na globalnych komnata polega na tym, że wchodzi ten kto zna hasło. Więc piszesz tą cześć w quescie (sprawdzanie czy przejście otwarte + weryfikacja ustalonego hasła) i uzywasz zwyklego warpa do komnaty.

Inne możliwości takie jak zamykanie przejścia, wylogowanie trzeba uwzględnić w quescie osobno. Funkcja nie zrobi za Ciebie wszystkiego.

Dzięki :)

@top quest bardzo fajny :)

Opublikowano

Właśnie , a pro po. Maił bym prośbę. Kto posiada ten quest u siebie niech go wrzuci na pastebin.com , bo ja sam go już nie posiadam na dysku a wklej.to ma jakiś błąd i żadne zapisane questy nie działają.

nexi.png

Opublikowano

Dzięki, ale ponoć wersja ma bug z wpisywaniem hasła. Tu jest poprawiona wersja

http://wklej.to/gVR1R

nexi.png

Opublikowano

Quest ma zasadniczy bug ..... jesli ktoś wejdzie do komnaty bez grupy wszystko podwaja się ( nie testowałem jak to jest jak ktos ma grupe )

O dupe rozbic i tyle pobugował mi sie tak ze niech go szlak trafi ...................................................

Pracuje niestety samodzielnie nad typowym hardem :

Mój Postęp Prac :

Pliki serwerowe : ok 80 %

Client : ok 80 %

Strona www : ok 95 %

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...