Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wlasciwy dobor postaci

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zalozylismy z kumplami team. Wszystko idzie ok, tylko mamy problem z dobraniem postaci. Kumpel zaproponowal nam rostawienie 3-1-1 i nie mozemy dobrac do tego odpowiednich postaci.

Na Tri-lane ustalilismy ze na 100% pojdzie Jakiro a na Solo-bod Dark Seer. Prosilbym zebyscie podawali mi wszystkie mozliwe zastosowania :) Dziekuje z gory

61093c6efb.png

Opublikowano

Tego się nie gra zawsze tak samo. Zależy od przeciwnego teamu. Po pierwsze nie ma takiego czegoś jak solo-bod. Lol =.= To je solo lane, nie zawsze musi być bot. Poza tym, jak dopiero ogarniacie sprawy to grajcie 2-1-2, bo z tri wam nic nie wyjdzie.

he?

Opublikowano

Nie grajcie trilane. Carry MUSI umieć farmić a supporci MUSZĄ umieć robić deny na większości creepów bo i tak będziecie mieli outlevel. Wbrew temu co myślisz, na początku się tego nie umie.

Prócz tego jest jeszcze wybitnie trudne pullowanie creepów.

Najlepiej grajcie 2-1-2 dopóki nie ogarniecie gry, potem bawcie się w junglerów czy trilane bo atm to się mija z celem.

Dobre combo na duo lane to np. CM+Ursa, CM+Juggernaut, Drow+VS, Slard+Tide etc.

Najlepiej Wam będzie brać supporta, który skillami uzupełnia carry (patrz: CM slow dla Ursy = frag od 3lvla w większości przypadków, a jeśli nie to enemy ma 1/5hp i musi backować).

@Down

Gratuluję, powtórzyłaś 1/2 mojego posta.

Trolling is a art.

Legenda
Opublikowano

A jaką masz pewność, że przeciwna drużyna nie zbanuje przykładowo w trybie CM dark seera. Bo zapewne gdyby tak się stało jesteście w ostrej d**ie. Nie zawsze robi się trilane na hard lane, ponieważ można wybrać bardzo ofensywne picki i można bez problemy zmierzyć się 3vs3.... Dobrym połączeniem jest na pewno Jakiro z Cheos Knightem oraz z shadow demonem. W dodatku jak chcecie robić potrójną linie to jeden musi perfekcyjnie dobijać swoje creepy a drugi z supportów pullowac/stakować by zatrzymać linię. Jeszcze 80% takich graczy robi x2 push tzn bierze w jungle swoje creepy gdzie zostaje im mniej niż połowa hp i wracają one na linie gdzie jeszcze dochodzą następne i na takim jednym mocnym pushu rywal co siedzi sam na lane ma od 2poziomu bez problemu wbija 5/6lv a wy dalej macie po 2/3 i przykładowo gdy macie przeciw sobie ogarniętego bounty hountera jesteście już martwi, ponieważ jak zrobi ostro ofensywny build na małym poziomie zjada waszych supportów na jedno combo. Grajcie 2-1-2 na razie, a nie wskakujcie na głęboką wodę.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Legenda
Opublikowano

Ivoker nigdy nie na trilane, ponieważ co da mu 2poziom jeżeli będzie miał jedną umiejętność. Wyłącznie mid/solo. Jeżeli gracie CM to centaura nie można jeszcze pickować. A na normalnych all pickach grajcie 2-1-2 nie opłaca się 3-1-1.

Opublikowano

Zeby juz nie spamic nowymi tematami, mozecie mi opisac mi krotko rozklad itemkow i skilli Enigmy? Na dotafire poradnik ma malo info co do itemkow

61093c6efb.png

Opublikowano

Boże. Czego ty szukasz na tym gównie? Jak w jungle to maksujesz W i Q. Możesz 1 dać w E. Itemy: Basilius, Soul, Buty, Dagger, Shiva, Radi / Hex.

he?

Opublikowano

@Plvo

To co Ty robisz to jest kpina. Cały czas powtarzasz to, co inni piszą.

@Top

Centaur + Tiny na pubach > wszystko.

Rzucasz koniem w enemy, QWE, jak zdazysz dobiec Tinym to puszczasz Avalanche.

Jak złożysz Arcane (Tiny) to możesz cały czas gankować. Jak koń złoży urnę to macie sustain wystarczający żeby gankować 24/7 i tracicie możliwość wymówki od nierobienia tego.

Z dotafire korzystają sami zerowcy, którzy potem kończą na 45% i: "Kurwa czemu ja mam takich zjebów w teamie?". To są poradniki either kopiowane z playdota or pisane przez kompletnych debili.

Engimę Ci odradzam na początek bo to jest jungler, a nie laner.

Trolling is a art.

Opublikowano

@Plvo

To co Ty robisz to jest kpina. Cały czas powtarzasz to, co inni piszą.

@Top

Centaur + Tiny na pubach > wszystko.

Rzucasz koniem w enemy, QWE, jak zdazysz dobiec Tinym to puszczasz Avalanche.

Jak złożysz Arcane (Tiny) to możesz cały czas gankować. Jak koń złoży urnę to macie sustain wystarczający żeby gankować 24/7 i tracicie możliwość wymówki od nierobienia tego.

Z dotafire korzystają sami zerowcy, którzy potem kończą na 45% i: "Kurwa czemu ja mam takich zjebów w teamie?". To są poradniki either kopiowane z playdota or pisane przez kompletnych debili.

Engimę Ci odradzam na początek bo to jest jungler, a nie laner.

To jaka strona z poradnikami bedzie lepsza?

61093c6efb.png

Opublikowano

playdota.com/guides (tutaj nazwy są z dota1, ale to wchodzi w zakładkę "Heroes" i najeżdżasz na mordy, z prawej bodajże strony będzie morda hero, jego imię i ksywka.

dota2alttab.com

Prawda jest jednak taka, że poradniki nic Ci nie dadzą poza skill orderem i item buildem. Autorzy przedstawiają ICH sposób gry, nieczęsto zdarza się, aby podpasował innym i najczęściej jest tylko wzorem, kompletną podstawą.

Trolling is a art.

Opublikowano

playdota.com/guides (tutaj nazwy są z dota1, ale to wchodzi w zakładkę "Heroes" i najeżdżasz na mordy, z prawej bodajże strony będzie morda hero, jego imię i ksywka.

dota2alttab.com

Prawda jest jednak taka, że poradniki nic Ci nie dadzą poza skill orderem i item buildem. Autorzy przedstawiają ICH sposób gry, nieczęsto zdarza się, aby podpasował innym i najczęściej jest tylko wzorem, kompletną podstawą.

Wazne zeby miec jakies info ^^

61093c6efb.png

Legenda
Opublikowano

Zeby juz nie spamic nowymi tematami, mozecie mi opisac mi krotko rozklad itemkow i skilli Enigmy? Na dotafire poradnik ma malo info co do itemkow

Proszę:

https://www.youtube.com/watch?v=iQlFRmVouIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...