Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Draven

KalneR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma bardzo silne early, zjada w nim większość ad carry. Do tego posiada ogromy boost do Autoatako ( q ftw ), boost do attack speed z resetem cd gdy tylko złapiemy toporek oraz globalne ulti. Imho jest dobry.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Draven jest na prawdę "OP" w rękach gracza który ma mózg czyli gdzieś tak 30% graczy LOL'a. Prawidłowo buduje się go pure AD bez jakichś tam attack speed itemów bo są mu zbędne i zajmują sloty. Takie 3-4 BT na nim to norma. Na lini to potwór, jego dmg z q jest megamocny dzięki czemu wychodzisz na plus w każdej wymianie. Jega farma jest okropnie łatwa dla ze względu na jego Q lecz niestety ma tendencje to mimowolnego pushowania linii nawet przy czystym last hit'owaniu Ma steryd do attack speed i movment speed. Z tymi nastakowanymi BT możesz się solować nawet z brusier'ami takimi jak olaf w late game. Niestety jest to dosyć trudna postać dla ludzi którzy potrafią tylko kliknąć na przeciwnika i patrzeć co AA robi gdyż trzeba pilnować i łapać swoje topory (q) a gdy je upuścisz to tracisz prawie połowę swojej mocy... W Team fight'ach to maszynka do mielenia. Samym ultem wywalisz z poł hp przeciwnikom na start, za wyjątkiem tanka ofc. A reszty zniszczenia dokonają Twoje topory. Trzeba też pamiętać żeby przed zaczęciem TF mieć 2xQ bo w samej walce raczej ciężko łapać wracające topory. A i ma świetny cc którego użycie razem z sterydem na movment i attack speed pozwoli ci uciec przed wszystkim i dogonić wszystko. A i na lini draven kontruje chyba wszystkich adc. Może za wyjątkiem Caitlyn która samym zasięgiem wygrywa. To chyba wszystko o nim. Postać jest niezwykle przyjemna i nagradza dobrych graczy ale też bardzo srogo kara wszelkie pomyłki jak upuszczenie topora na lini... Wybacz za ten chaos w wypowiedzi :<

Opublikowano

Jak dla mnie adc z najlepszym early. Jak masz runy full ad i zaczniesz z doranem, to przeciwnego adc możesz zjechać na 3 x q + ignite. Tylko trzeba się wyuczyć, kiedy łapać topory, a kiedy nie. Na początku jak nim grałem i się na topór zapatrzyłem, to w środek tf wchodziłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...