Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślicie o Kayle?

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Co myślicie o tej postaci? Jest ona określana jako support chociaż ostatnio widuję ją na midzie. Serio niektórzy aż mnie zadziwiają jak dobrze nią potrafią grać i bić spory dmg. Rozkład skilli ma całkiem ciekawy, warto nią grać jako typowym ap?

E9mwj60.png
Opublikowano

Jako typowy ap nie za bardzo, bardziej as ap i kupować itemy typu malady itp.

Jako postać jest świetna, dobra na mida i topa.

Oporowe ulti, miażdżacy damage co robi z nią kosę w team fightach.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Sprawdzić się może wszędzie oprócz jungli, lecz najlepiej wypada na mid/top.

Heal, harras, AoE, nieśmiertelność robią swoje...

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej jej idzie na solo, miazdy dariusa, yoricka i inne postacie ktore bija z bliska, swietny harras i sustain na lini daje ogromna przewage nad przeciwnikiem, najlepsza jest ap + as l

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Sprawdzić się może wszędzie oprócz jungli, lecz najlepiej wypada na mid/top.

Heal, harras, AoE, nieśmiertelność robią swoje...

Jeśli nie umiesz nią junglować to współczuję :)

Opublikowano

Ostatnio na ranku typ z mojej drużyny grał Kayle w jungli . Gdybym nie picknął Fizza , przegralibyśmy ;___;

Co do jungli to do gankow ma tylko slow , jak dla mnie zbyt słabo . Na topie daje rade , przeciwko postaciom bez możliwości skutecznego harrasu (darius , wukong) jest dosyć mocna .

Opublikowano

Kayle można grać wszędzie, AP/AD/Solo/Jungle/Support, jak dla mnie taka druga Nidalee, gdzie nią nie pójdziesz będzie dobrze :)

Opublikowano

Ostatnio na ranku typ z mojej drużyny grał Kayle w jungli . Gdybym nie picknął Fizza , przegralibyśmy ;___;

Co do jungli to do gankow ma tylko slow , jak dla mnie zbyt słabo . Na topie daje rade , przeciwko postaciom bez możliwości skutecznego harrasu (darius , wukong) jest dosyć mocna .

Może ma tylko slow ale ma również boost do ms i jest ranged co daje jej przewagę.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Kayle bardzo dobra postać pokazał to wczoraj Ocelote jak nią grać. Bardzo dobra pod as ap miażdży ona tanków dzięki tamu :)

do6qfp.jpg

Opublikowano

Kayle jeden z lepszych solotoperów, sustain nieśmiertelność, po prostu żyć i nie umierać ( to drugie to chyba tylko na 3 s )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

ja 2 dni temu zaczalem nia oporowo grac pod as/ap, dla smiechu picknalem ja na mida pierwszy raz nie wiedzialem jaki build robic, jak sie zachowac na midzie, ale w 2 minucie gry, jak przez przypadek zbilem hp do 150 kilkoma hitami przeciwnikowi, to juz wiedzialem ze bedzie niezle. Build wymyslilem w trakcie gry i wycarrowalem ja ze scorem chyba 22/8/16. w piatek caly dzien gralem Kayle normale i rankedy (2winy w rankedach) wszystko na midzie, nie bylo na mnie mocnego. Z Q pitrafilem wycisnac ponad 800-900dmg'a (dzieki m.r. arm. pen.). w tf'ach tez jest dobra, bo moze nawalac aoe. Kayle jest na prawde OP postacia, RIOT pewnie przyszykuje dla niej nerfa, jak teraz wszyscy beda masowo nia grac, bo samemu jest w stanie rozwalic nawet 3 gosci.

Opublikowano

Jest dobrą postacią, lecz mało docenianą. Potrafi wielkie rzeczy robić. Wiele razy widziałem ją nie pod supporta i bardzo dobrze sobie radziła. Jej q jest dosyć dobre jak i same hity.

2ufgk6u.png

Opublikowano

ja 2 dni temu zaczalem nia oporowo grac pod as/ap, dla smiechu picknalem ja na mida pierwszy raz nie wiedzialem jaki build robic, jak sie zachowac na midzie, ale w 2 minucie gry, jak przez przypadek zbilem hp do 150 kilkoma hitami przeciwnikowi, to juz wiedzialem ze bedzie niezle. Build wymyslilem w trakcie gry i wycarrowalem ja ze scorem chyba 22/8/16. w piatek caly dzien gralem Kayle normale i rankedy (2winy w rankedach) wszystko na midzie, nie bylo na mnie mocnego. Z Q pitrafilem wycisnac ponad 800-900dmg'a (dzieki m.r. arm. pen.). w tf'ach tez jest dobra, bo moze nawalac aoe. Kayle jest na prawde OP postacia, RIOT pewnie przyszykuje dla niej nerfa, jak teraz wszyscy beda masowo nia grac, bo samemu jest w stanie rozwalic nawet 3 gosci.

Armor pene nie działa na żadne skill kayle poza E które zwiększa range Autoataku ( jedynie na twoje ad )

Wątpie żeby ją znerfili, tak samo wszyczy mówili gdy ktoś dyrus zagrał nią na topie i zniszczył enemy top.

652601399840421198520.png

Opublikowano

tak i mialem na mysli E, bo zanim puscilem Q, hitnalem z 5x obnizajac def, potem przylozylem duuuuzy dmg z Q i doszlo kolejne dodatkowe x% zwiekszonego dmg'a z AA. fakt skill Q nie nabija pasywa na enemy i tutaj mialem na mysli moje AA

miejmy nadzieje ze nie, bo jest na prawde dobra postacia, i niewielu moze sie spodziewac jej np. na midzie, a potem to jest niezly suprise dla przeciwnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...