Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Silkroad?

Pba

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Witam.

Chcę choć na chwilkę przysiąść przy tej grze.

Tylko nie wiem czy się opłaca pobierać ty 1,3GB.

Dlaczego miałbym lub dlaczego nie miałbym pobierać tej gierki.

Podajcie plusy i minusy :)

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Bo to nie combat arms :D a tak poważnie

Plusy :

- Grafika

- Dwie rasy postaci ( europejczyk , chińczyk ) + jest do ze jest dużo bulidow do wyboru i jak jedna postać się nudzi można grać inna

- Bardzo dużo skilli

- Serwery z różnymi lvl do wyboru 80 , 90 ,100 , 110 , 120 , 125 więc można expić :)

- Duży wybór serwerów

- Ja uważam że bot który za nas expi bo nie zawsze jest czas na grę

- Polskie gildie bo zawsze można poznać nowych ludzi z którymi nawet po latach spotykam się na różnych serwach

- Joby czyli tak zwane karawanki

- Fortece masowe pvp

Minusy :

- Nie zawsze jest dużo graczy na serwie

- Trafiają się polaczki które podnoszą ciśnienie ;d

- Tak zwane gf ( gold farmy ) zwykle ok 8 postaci wbija się na spot i zabija wszystko

i chyba to wszystko ogólnie polecam grę jak coś pisz odpowiem na każde pytanie

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Plusy :

- Rozbudowany system "job" - czyli prac, za które jesteśmy wynagradzani

- Podział na 2 rasy - Eu i China

- Dużo skilli - masz mnóstwo ścieżek rozwoju swojej postaci

- Mass pvp - podbijanie fortec

- Unikatowe Bossy

- Dużo prywatnych serwerów

- Wiele zabawy z ludźmi - dużo polaków gra

- Lepsza grafika niż w CA :*

Minusy :

- Czasami brak ludzi na serwerach

- GoldFarmy - na niektórych serwerach są banowane

- Często społeczność turecka - Allahy i te sprawy no i zdarzają się Polaczki PL.

Bywalec
Opublikowano

@UP and 2xUP

Wara mi od CA i grafiki, która jest nieporównywalnie lepsza xD

Nevermind.

Dajmy na to że zarejestrowałem się i zainstalowałem dopiero grę.

Jakieś rady ?

I o co chodzi z tymi gold farmami?

1300 post <3

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

A więc tak, wybrałeś jakiś prywatny serwer czy Isro - czyli globalny serwer. Jeżeli grasz 1szy raz wybrałbym chińską rasę - bo są dla początkującego gracza łatwiejsza do ogarnięcia. Ważna informacja :

Chińska rasa może używać poty co 1 sek, a euro co 15sek, dlaczego tak jest ? Bo postacie euro są bardziej pod exp w pt, czyli buffy itp i byłoby niesprawiedliwe gdyby mieli co 1sek. Co do goldfarm - są to postacie najszczęściej po 4 stawiane na najlepszych miejscach do expa, gdzie jest najwięcej moobków i farmienie - czyli masowe zdobywanie golda oraz itemków, elixirów itp.

Bywalec
Opublikowano

OMG.

A po polsku?

Tak jakbym ci zaczął nawijać w języku CA xD

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Eh a więc tak wbijasz do gry logujesz się, masz do wybrania 2 rasy - wybierz chińską, nazwij postać, wybierz broń - polecam Ci Spear - włócznię. Na początku bij potworki na 1szy level wbijesz ten 5 idź expić dalej w głąb mapki - na pewno ogarniesz. Następnie co do skilli - po kliknięciu "s" masz drzewko skilli nie przeraź się, bo tego jest dużo. Dawaj w Heuksal - bo wybrałeś włócznię, gdybyś wybrał łuk to byś rozdawał

punkty w Pacheon. A właśnie po wbicu każdego levela dostajesz pkt statusu, który może dać albo do STR czyli siły lub INT - magii, jako że zaczynasz dawaj wszystko w STR. Jak zdobywa się pkt do rozwijania skilli, czyli tzw. SP - skill pointy. Po przez zabijanie moobków dostajesz ilość sp. Teraz jeszcze słowo o tak zwanym gapie. Czyli jeżeli masz level 5, a skille na 0 levelu to masz gap -5 przez co dostajesz więcej pkt na skille niż expa. Dla przykładu masz level 10 , a skille na 0 to masz -9 , gdyż wartość -9 jest największą i dostajesz najwięcej sp, a expa mało. Czyli nawet jak wbijesz 35 a skile 0 to gap max będzie -9.

Jeżeli jeszcze chcesz coś wiedzieć pisz. Nie potrafię chyba jaśniej opisać tego, musisz wbić do gry i spróbować. Może jak Pawlak wróci opisze to lepiej :)

Bywalec
Opublikowano

Wbiję dzisiaj do gry i zobaczę jak to wygląda.

Dzięki.

Tematu na razie nie zamykaj.

Jak coś to tu będę pisał

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Jest lepsza od metina ^ ^ co najmniej ;D fajne klasy grafika i polecam grac na początek Warriorem ; d

obitotobi.jpg
Bywalec
Opublikowano

A jak z hackami?

Nie zamierzam ich używać.

Chodzi mi ile osób ich używa.

Jak szybko są "detected"

I jak szybko osoba używająca hacka ma bana ?

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Hacki to głównie boty expiące, nie ma hacków typu speed hack czy jakieś inne jak w mt2. Używa hmm zależy od gracza, niektórzy tak niektórzy nie. Zależy od serwera, jeżeli jest bot dozwolony to nie banują, jeżeli nie niedozwolony banują boty. Jak szybko, od razu po wykryciu :)

Opublikowano

Jakotakich "Hacków" nie ma. Jest Bot, najczęściej wogóle nie ma za to bana. Tamte czasy przeminęły, a praktycznie 90% serwera ma bota.

Bywalec
Opublikowano

Nieee.

Pograłem godzinkę.

Za bardzo " metinowskie " jak dla mnie.

Oczywiście bez urazy :)

Do zamknięcia

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...